Seuraluokat jatkossakin 12-39 km:n matkoilla

Kommentoitu viesti

Jäsen

#20 Re:

22.01.2015 08:16

#19: joopa joo -  

Aikamoisia väitteitä. Mitään ei ole johdateltu ja pitäisi olla kisaajan ihan itse päätettävissä, haluaako siirtyä alueluokkiin (2-tasolle) vai ei vai haluaako ensin testailla miten toimii hänen ja hevosensa kohdalla pidemmät matkat. Mutta ei, jonkun mielestä on ihan ok rahastaa heti alueluvat ja silleen. Tervetuloa uudet harrastajat.

Vastaukset

joopa joo

#21 Re: Re:

2015-01-22 08:47:26

#20: Jäsen - Re:  

 Eihän siinä ole pahaa, jos joku harrastaja haluaa käydä vain tason 1 harjoituksissa. Eikä siinäkään ole mitään pahaa, jos joku haluaa edetä tasolle 2 kilpailemaan.

Mutta siinä on korjattavaa, jos harrastajat luulevat, että ilmaiseksi saa kaiken. Lajin parissa nykyään kilpailevat ja jo kilpakentät jättäneet ovat aikanaan maksaneet lisenssimaksun, hevosen vuosimaksun, ajaneet satoja kilometerjä yhteen kilpailuun. Vain sen vuoksi, että haluaa kilpailla. Lajissa pidemmällä olevat maksavat edelleen harrastuksestaan. Aivan kuten kaikki uudetkin harrastajat joutuvat tekemään.

Ihmettelen myös, jos harrastajat pitävät hyvänä sitä, että hevosta ei tarvitse rokottaa "ihan just oikein" kun menee tason 1 harjoitukseen? Aika vastuutonta touhua, kun omistaja ei huomaa pitää huolta hevosestaan. Rokoteet tuskin vievät ketään hevosharrastajaa konkurssiin, mutta jos tämä on kynnyskysymys, niin olisiko parempi vaihtoehto alkaa harrastamaan jotain muuta?

Kroisoksia tuskin kukaan lajin harrastaja Suomessa on, mutta onhan niin, että raha löytyy siihen mitä haluaa tehdä. Oli se sitten ratsastusurheilu, autourheilu tai kaljalla käynti.