Seuraluokat jatkossakin 12-39 km:n matkoilla

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Seuraluokat jatkossakin 12-39 km:n matkoilla.

sr, pori

#1 SEURALUOKAT 12-39 km matkoilla?

20.01.2015 13:41

Mie oon sitä mieltä, että tää adressi on turha. Sillä kun SÄÄNNÖT ovat muuta kuin adressin otsikko, niin onko mitään järkeä kerätä nimeä sellaisen puolesta, mitä ei ole olemassa virallisesti?

Zina M.

#2 Re: SEURALUOKAT 12-39 km matkoilla?

20.01.2015 14:24

 

 Minä olen samaa mieltä sr:n kanssa. naurettavaa hommaa harrastajilta! toivottavasti adressin vastaanottaja ei arvosta laittomuuksia.

meTeliÄ tyhJästÄ

#3

20.01.2015 14:41

Nämä "harrastajat " taitaa tuhota itse tämän oman pikkulajinsa. Kovin näppärää.

sillä lailla

#4 Aika päätöntä touhua tää

20.01.2015 14:45

Kahden edellisen kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä. Mielestäni ei asioita näin kyllä hoideta ja tällaisella toiminnalla adressin tekijä loppupeleissä aiheuttaa vain itselleen ja toiminnalleen haittaa. Ymmärtääkseni seuraluokat ovat olleet aimmin vain 15 ja 30km, ennenkuin mahdollisuus tällaisiin villeihin ja ylipitkiin luokkiin tuli. Kaamea poru, kun ylipitkän matkan porsaanreikä tukitaan.

Ei hyvää päivää kyllä

näin se vaan on

#5

21.01.2015 06:24

Komiteahan tiedotti, että se yrittää saada tason 1 km-määrän 12-29 km. ja näinollen taso 2 alkaisi 30 km:stä, aivan kuten aikaisemminkin. Eli mistä tässä adressissa on oikein kyse? Porua siitä, että tasot ovat selkeästi jokaisen harrastajan ymmärrettävissä ja sekaannukset kvaalien suhteen poistuvat.

Myös siirtyminen tasolta 1 tasolle 2 on jo tälläkin hetkellä voimassa olevien km-määrien mukaan helppo askel ottaa. Maksuja tulee, tottakai, mutta jos HARRASTAJA HALUAA edetä, niin maksut eivät ole ylivoimainen este. 

Mä en ymmärrä tätä adressia, mutta ei kai tarvitsekaan. Toivottavasti komitea jaksaa tehdä edelleen työtä lajin eteenpäin viemiselle.

Nimimerkki kuten muillakin

#6

21.01.2015 08:42

Hienoa kun te kommentoijat aliarvioitte lajin harrastajia ja luulette kaikilla olevan rahaa kuin roskaa!!! Kaikki harrastajat eivat asu eteläisessä suomessa jossa kisamatkat on lyhyitä. Olisi hyvä muistaa että suomi ei pyöri vain eteläsuomessa ja kehien sisäpuolella!!

Näin se todellakin on

#7 Re:

21.01.2015 09:01

#5: näin se vaan on -  

Tässä on kyse siitä, että seuraluokan max 19 km asti voi käydä normaalisti ilman kalliita maksuja ja heti sen jälkeen, jos edes lähtee kokeilemaan yli 19 km luokkaa maksut muuttuvat 70e + osallistumismaksut + muut kulut = aina yli 100e. Ja minkä takia? Jotta voisit käydä kokeilemassa seuraavaa pidempää matkaa, että onko itsestä tai hevosesta siihen ja kiinnostaako kilpailu enemmän. Aiemmin ennen uusia sääntöjä pystyi käymään 30km kisoja ilman itsensä kipeäksi maksamista.

 

Tulevat säännöt myös sorsivat niitä jotka asuvat muualla kuin etelässä, jossa kisoja järjestetään enemmän.

 

Oletko liian tyhmä ymmärtääksesi?

hohhoijjaa

#8 herätys

21.01.2015 09:27

Ei tässä ole kyse siitä kuka missäkin asuu tai missä kilpailut järjestetään.

Ennenkuin sisuratsukot alkoivat esittää julkisesti ultimaattumeitaan toiminnan jäädyttämisestä, komitea oli tietääkseni jo
aloittanut muutostyön km rajojen palauttamiseksi siihen mitä ne ovat jo aikojen alussa olleet, eli 15-30km. Sisujen riehuminen oli ja on edelleen siis aivan turhaa.
Tietyt tahot ovat tahattomasti tai tahallaan lietsoneet käsittämätöntä massahysteriaa, johon asiasta mitään ymmärtämättömät ovat suorilla ja sen enempää asiaan tutustumatta lähteneet mukaan rumpua paukuttamaan. Tätä seuratessa myötähäpeä on melkoinen.

Ei tässä rahaa ole "kuin roskaa" kellään, mutta siltikin hevosen vuosimaksuun, 40€ ja 2 tason lupaan, 30€ riittää rahaa. Summahan on hemmetti soikoon yks pisara
meressä verrattuna hevosenomistajan muihin kuluihin vuositasolla. Johan yksi kengityskertakin maksaa saman verran.

Ja mitä tulee rokotuksiin, kuka hullu vie hevosensa sellaisten hevosten joukkoon joita ei ole rokotettu? Tuohonkin vetoaminen on vain pelkkää typeryyttä. Tässä yritetään
nyt selvästi vain kerätä jotain ihme pointteja tähän järjettömään adressiin.
Ratsupuolen vs. ravipuolen rokotussääntöjen vertailu on täysin turhaa. Ratsupuolen rokotussäännöt tulee ratsastuksen kattojärjestöltä (FEI) ja niitä nyt vain on noudatettava.

Ja kamala ulina kvaalauksesta, ettei pysty enää... huhhuh... Ei mikään ole muuttunut! 1 tasolla ei kvaalata (ex-seura). 2 tasosta (ex-alue) lähtien kvaalataan ja uskokaa tai älkää,
silloin pitää olla ne maksut maksettu.

Koittakaa nyt vähän edes ajatella tätä asiaa tai edes asiaanne. Ja sitten vasta tehdä päätöksenne paukuttaakko rumpua vai ei.

hohhoijjaa

#9 lukekaa!

21.01.2015 09:57

Lukeeko kukaan edes komitean tiedotteita SRL:n sivuilta? Siellä ne on saatavilla alkaen vuodesta 2005.
Välttäkää huhuja ja mutua. Ihan vinkkinä vaan...

Allekirjoittanut

#10

21.01.2015 10:12

Allekirjoitettu! Minä en ainakaan halua olla vaikeuttamassa uusien lajiharrastajien tuloa matkaratsastuksen pariin. Kalliit maksut kyllä karkottavat.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

21.01.2015 10:18


Allekirjoittanut

#12 Re: Re:

21.01.2015 10:20

#11: kops - Re:  

Minä tiedän ihan hyvin mitä allekirjoitin, matkaratsastuksessa kisanneena en ole tippunut kelkasta missä mennään. Ymmärrätkö sinä sen sijaan mihin uudistuksilla ollaan menossa? Ilmeisesti haluamaasi suuntaan kerta olet niin kovin tyytyväinen.

kops

#13 Re: Re: Re:

21.01.2015 10:29

#12: Allekirjoittanut - Re: Re:  

 Ymmärrän. Ja jos lukisit tiedotteet ja seuraisit mitä ympärillä tapahtuu ymmärtäisit itsekin. Mikään ei ole muuttumassa, paitsi sen yhden porsaanreiän tukkiminen, joka mahdollisti yli 30km seuraluokkien järjestämisen. Myös minä kilpailen lajissa.

nimimerkki kuten muillakin

#14 Re: Re: Re: Re:

21.01.2015 10:54

#13: kops - Re: Re: Re:  

 Jos komitean toiminta on sitten niin hienoa ja läpinäkyvää niin miksi tästä nousi sitten härdelli?? Miksi suurin osa harrastajista on suuttunut komitean toimintaan? Onko sisujen syytä jos asioiden tiedottaminen on niin hankalaa pienenlajin harrastajille?? Itselleni tuli uutena tietona myös se että komitealle jaettua rahaa on käytetty omiin hyviin jo monien vuosien ajan?? Olisikos komiteän sääntöjä muutettava jotta kaikki olisi läpinäkyvää ja järkevää?? Olisikos jollain vastauksia tähän. Tulen myös esittämään samat kysymyksen korkeammille tahoille!

kops

#15 Re: Re: Re: Re: Re:

21.01.2015 11:06

#14: nimimerkki kuten muillakin - Re: Re: Re: Re:  

Härdelli lienee syntynyt, koska seuran edustajat, harrastajat ja tämän kohun sivustaseuraajat EIVÄT OLE LUKENEET TIEDOTTEITA!
Uusi kilpailujärjestelmä julkaistiin liiton sivuilla jo puoli vuotta sitten. Tämä siis tarkoittaa, että puoli vuotta on ollut aikaa tähän tutustua.
Mitä kävikään... järjestelmä tuli ihan täytenä yllätyksenä ja pyytämättä, vähän niinkuin viesti Jäätteenmäen faxiin.

Ja mihin omiin hyviin rahoja on käytetty? Kilpailutukiin? KV-kisojen tukiin? Hankittuihin laitteisiin? Tervemenoa komitean kokouksiin! Siellä on avoimet ovet ja
tiedotteiden mukaan monesti on harrastajia pyydetty mukaan paikan päälle osallistumaan.

Näinpä

#16

21.01.2015 12:53

Kops on näköjään komitean jäsen. :) ja samalla ihan pihalla.

ei komitean jäsen

#17

21.01.2015 19:38

Urheilufoorumi ja lajiseminaari

SRL toivoisi vuotuiseen tapahtumaan entistä enemmän osallistujia. Tarjolla tulee olemaan kaikkien lajien

yhteisten osioiden lisäksi mahdollisesti myös erilaisia workshoppeja. Lisäksi on toivottu enemmän aikaa

yhteiselle keskustelulle, jolle yritetään varata enemmän aikaa. Toivottavasti mahdollisimman moni tulee paikalle

ja tuo ajatuksiaan esille. Lajista kiinnostuneita on fb-ryhmässä kohta 400, joten toivottavasti ainakin 10 %

osallistuu myös lajiseminaariin ja meitä on paikalla vähintäänkin 40 henkeä.

 

Kuinka moni teistä allekirjoittajista oli paikalla?

Jos tällä intensiteetillä ja volyymillä olisi silloin oltu paikalla kun päätösten aika oli, ei tarvisi nyt itkeä. 

Komiteakin olisi mielellään ottanut avun vastaan silloin kun sen aika oli. 

Kopio otettu 25.8.2014 tiedotteesta ja jokaisessa loppuvuoden tiedotteessa oli tästä muistutus.

Moniko sisuratsukon jäsenistä oli paikalla?

 

 
näin se vaan on

#18 Re: Re:

22.01.2015 06:43

#7: Näin se todellakin on - Re:  

Olisihan mahdollista, että myös sinne pohjoisen suuntaan järjestäisitte itse kisoja, silloin ei tulisi niitä pitkiä kisamatkoja ja rahaa säästyisi?  Ja kun näköjään olet lajin parissa ollut ja tunnet säännöt, niin eikö tämä olisi simppeliä toteuttaa?

 

joopa joo

#19

22.01.2015 06:59

Hienosti on tullut nimiä tähän adessiin! Valitettavasti taitaa olla niin, että suurin osa allekirjoittaneista ei taida edes tietää Matkaratsastuksesta, lajisäännöistä tai sääntöuudistuksesta yhtikäs mitään?

Sisuratsukot ovat taineet kehrätä mukavasti rahaa tällä ylipitkällä seuraluokalla ja lisäksi johdattaneet harrastajia uskomaan, että tämä ylipitkä seuraluokka antaisi kvaalit nousta ylemmälle tasolle?

Uskomatonta, että kun nämä asiat ovat tulleet ilmi, harrastajat ovat vieläkin vedätettävissä liputtamaan heitä huijanneen seuran toiminnan tukemiseen.

Jokainenhan saa olla se kuuluisa pässi, mitä viedään narussa.

Toivottavasti saamme kuulla jatkossa, miten adressi otettiin SRL:ssä vastaan ja ennenkaikkea, mikä oli SRL:n vastine adressiin. Nyt kaipaan sitä avoimuutta myös sisuratsukoilta, mitä niin kovasti tälläkin on kaivattu.

Jäsen

#20 Re:

22.01.2015 08:16

#19: joopa joo -  

Aikamoisia väitteitä. Mitään ei ole johdateltu ja pitäisi olla kisaajan ihan itse päätettävissä, haluaako siirtyä alueluokkiin (2-tasolle) vai ei vai haluaako ensin testailla miten toimii hänen ja hevosensa kohdalla pidemmät matkat. Mutta ei, jonkun mielestä on ihan ok rahastaa heti alueluvat ja silleen. Tervetuloa uudet harrastajat.

joopa joo

#21 Re: Re:

22.01.2015 08:47

#20: Jäsen - Re:  

 Eihän siinä ole pahaa, jos joku harrastaja haluaa käydä vain tason 1 harjoituksissa. Eikä siinäkään ole mitään pahaa, jos joku haluaa edetä tasolle 2 kilpailemaan.

Mutta siinä on korjattavaa, jos harrastajat luulevat, että ilmaiseksi saa kaiken. Lajin parissa nykyään kilpailevat ja jo kilpakentät jättäneet ovat aikanaan maksaneet lisenssimaksun, hevosen vuosimaksun, ajaneet satoja kilometerjä yhteen kilpailuun. Vain sen vuoksi, että haluaa kilpailla. Lajissa pidemmällä olevat maksavat edelleen harrastuksestaan. Aivan kuten kaikki uudetkin harrastajat joutuvat tekemään.

Ihmettelen myös, jos harrastajat pitävät hyvänä sitä, että hevosta ei tarvitse rokottaa "ihan just oikein" kun menee tason 1 harjoitukseen? Aika vastuutonta touhua, kun omistaja ei huomaa pitää huolta hevosestaan. Rokoteet tuskin vievät ketään hevosharrastajaa konkurssiin, mutta jos tämä on kynnyskysymys, niin olisiko parempi vaihtoehto alkaa harrastamaan jotain muuta?

Kroisoksia tuskin kukaan lajin harrastaja Suomessa on, mutta onhan niin, että raha löytyy siihen mitä haluaa tehdä. Oli se sitten ratsastusurheilu, autourheilu tai kaljalla käynti.

 

näin se vaan on

#22 Re: Re:

22.01.2015 08:54

#7: Näin se todellakin on - Re:  

 Eli kun komitea nyt ajaa tuota 12-29 km läpi, niin kiukuttelu on yhdestä (1) kilometristä? Jos tuo ehdotus menee läpi, niin ohan vieläkin mahdollisuus käydä kokeilemassa tuota 29 km:n matkaa?

Aikaisemminkin taso 1 (entinen seuraluokka) päättyi tuohon 29 km:n. Ja taso 2 (ent.alueluokka) alkoi 30 km:sta.

Mikä tässä nyt sitten muuttuu?

just eikä melkeen....

#23 Re:

22.01.2015 18:55

#17: ei komitean jäsen -  

 olisi hienoa jos srl levittäisi näitä isoja kokouksia ympäri maata...Kaikki eivät asu etelä-suomessa....

näin se vaan on

#24

25.01.2015 07:28

En näe edelleenkään mitään huonoa tuossa tason 1 km-määrissä. Tottakai tuolla 29 km:n matkalla voi olla se huolto, vaikka 15 km:n kohdalla. 

Taso 1. on tutustumisluokka, eikä mitään muuta. Silloinhan tämä em. konsepti olisi edelleen samaa kuin viimevuonna. Tasolla 1. tutustutaan lajiin ja sen sisältöön, eikä tasoa 1. voi kutsua kilpailuksi. Joten tuo tauko 29 km:n matkalla sopisi tähän harjoitteluun / lajiin tutustumiseen vallan mainiosti.

En ymmärrä, mikä tässä on niin vaikeaa? 

 

 

 

:)

#25 niinpä

27.01.2015 21:42

Ilmeisesti seuran pj:aa korpeaa jokin nyt niin pahasti, että käy yhden ihmisen sotaa tässä. Nyttemmin jo kai ihan itsekseen?