Pelastakaa Fazerin lakupoika

Kommentoitu viesti

Sari Kullberg
Jyväskylä

#152 Voi apua.

14.10.2009 14:43

Siis voi hyvänen aika, sydämeen sattuu kun näkee näin monen suomalaisen henkeen ja vereen puolustavan rasismin ilmentymää. Ymmärrän kyllä, että tuttu logo on monelle rakas ja kaikki muutokset tuntuvat hankalilta, mutta niin se vain on, että vahingollisilla perinteillä ei ole mitään syytä jatkua. Historia on historiaa, ja niin on myös kyseinen logo, joka on pysynyt käytössä vain perinteiden orjallisen kunnioittamisen takia. Jos tuollaista logoa tänään yritettäisiin tehdä, niin ei menisi läpi, ja ihan syystä.

Sillä se logo, samoin kuin termi "neekerinpusut" ON rasistinen. Ei siksi, että "siinä on tummaihoinen hahmo", vaan nimenomaan se, että siinä on tummaihoisen hahmon KARIKATYYRI, ja vieläpä juuri sellainen, jolla tummaihoisia ihmisiä on kuvattu vuosisatoja, etäännyttäen heidät "tavallisista ihmisistä" eli valtaväestöstä.

http://www.ferris.edu/jimcrow/caricature/

Teidän on helppo väittää, että kukaan ei oikeasti loukkaannu tällaisista karikatyyreistä, samoin kuin teidän on helppo väittää, että esim. sanat "mustalainen", "neekeri" ja "ählämi" eivät ole "oikeasti" rasistisia. Koska te ette ole niitä, joihin se rasismi kohdistuu - te ette huomaa sitä. Teille rasistinen kielenkäyttö ja kuvat ovat normi, jossa ei ole mitään pahaa. Ja te pystytte sanomaan aivan mitä tahdotte ilman seuraamuksia, koska ympärillänne oleva massa kaltaisianne suojelee teitä.

On hirvittävää tekopyhyyttä, että adressit-comissakin on monta adressia, joissa julistetaan "Rasisimi pois!" mutta heti kun aiheeksi tulee poistaa jotakin, mikä vahvistaa ja arkipäiväistää rasismia - kuten karikatyyrit, joiden "hassunhauskalla eksotiikalla" mainostetaan karkkia, niin heti ollaan huutamassa vääryyttä ja ylitselyövää poliittista korrektiutta ja käskemässä häipyä maasta kaikkien niiden, jotka eivät halua kokea rasismia.

http://www.joensuu.fi/syreeni/vesapuuronen/arkirasi.htm

Lopettakaa se uhrien syyttäminen ja katsokaa peiliin.

Vastaukset

sanotahan vain reirusti

#167 Re: Voi apua.

2013-06-24 19:37:49

#152: Sari Kullberg - Voi apua.

Minusta ihminen joka näkee rasismia sanoissa mustalainen tai neekri ja sievistelee omilla sananvalinnoillaan, on itse rasisti.

sad

#172 Re: Voi apua.

2020-04-15 23:40:28

#152: Sari Kullberg - Voi apua. 

Olen paljolti samaa mieltä. Mutta kritisoin väitettä, jonka mukaan mustalainen on rasistinen sana. Kaksi mustalaista, joilta asiaa kysyin, sanoi, että ei ole, jos ei sitä käytetä loukkaavasti. Ei mustalainen ole haukkumasana, jollainen on esim. n eekeri. Mustalaista tarkoittava n eekeriä tyylisävyltään vastaava sana on manne