Koirakuiskaaja Cesar Millan pois TV:stä

Kommentoitu viesti

Elsa Pohjalainen
Adressin tekijä

#8 Tarkennus adressiin

17.05.2010 20:02

"Uskomaton määrä ongelmakoirien omistajia katsoo kyseistä ohjelmaa toteuttaen siinä käytettyjä koulutusmetodeja omiin koiriinsa. Nämä koirat joutuvat liian usein elämään onnetonta ja väärinymmärrettyä elämää."

Tähän tahdon lisätä tarkennuksen. Esimerkiksi nyt tästä paljon puhuttaneesta alistamisesta johtajuuden ratkaisemiseksi. Ihmiset katsovat ohjelmasta, että ahaa, koira täytyy alistaa. No, he alistavat koiran, mutta jatkavat muuten normaaliin malliin. Eivät huolehdi esim. ruokailujärjestyksestä ja ovista kulkemisista. Johdonmukaisuus puuttuu ja koira menee hämilleen, eikä yhtään ymmärrä, mistä on kyse. Olen siis pohtinut, miksi Cesar ei anna yleisiä ohjeita omistajille, tarkkaile heidän toimintaansa normaalipäivänä ja neuvo heitä toimimaan oikein? Hän kyllä pureutuu oireisiin (tosin ei mielestäni missään muodossa oikein), eikä hoida itse ongelmia.

Kuten sanottu, mielipiteitä on moneksi.

Vastaukset

Vieras

#53 Re: Tarkennus adressiin

2010-08-09 22:05:40

#8: Elsa Pohjalainen - Tarkennus adressiin

sanoohan se mutta ongelma on siinä että jengi ei etsi sitä ammattiauttajaa josta mainitaan ekan minuutin aikana ni ne voi kertoa nämä asiat

Vieras

#88 Re: Tarkennus adressiin

2010-09-25 09:13:38

#8: Elsa Pohjalainen - Tarkennus adressiin 

 Voi hyvät hyssykät. Kyllä tässä on sey:llä,adressinlaatijalla ym.eläinsuojelijoilla paljon melua tyhjästä. Olen katsonut liviltä koirakuiskaajaa ja ihmetellyt kun kuulin,että jotkut haluavt lopettaa ohjelman.?? Hei haloo. Sanoit,että Cesarin päätavoite on koiran alistaminen.Mietihän kaks kertaa ennenkuin päästät suustasi tollasia sammakkoja. Mielestäni hänen päätavoite on saada koiran epätoivottuun käytökseen muutos. Mielestäni koiira ei näytä kärsivältä tilaanteessa eikä sen jälkeen. En usko että koiran käyts muuttuu sitä palkitsemalla. Pikenmiten ruokitaan ei toivottua käytöstä. Jotkut on verrannut koiria lapsiin.Tarvitsevathan lapsetkin rajoja. Muuten niistä tulee perheen pomoja ja pahimmassa tapauksessa epäsosiaalisia, yhteiskunnasta putoavia yksilöitä. Rajat luo lapsille ja myös koirille turvallisuutta. Sanoit myös,että ohjelman koirien käytös ei ollut niin hälyttävää. Jos koirat puree ja käy ihmisten kimppuun ja pahimmassa tapauksessa uhkana vauvojen kimppuun käyminen, niin kyllä se on jo todella hälyttävää. Et  tosiaankaan taida olla katsonu kaikkia jaksoja kun et tiedä mistä puhut. Puhu sit kun oot varma asiasta. Cesar on koirapsykologi ja mä uskon että hän tietää mistä puhuu. Kun taas eläinsuojelijat,koirankouluttajat ym..Heillä oo niin paljon tietoa koiran psyykeestä. Eihän maallikotkaan tunne ihmisen psyykettä vaikka kuvittelevat tietäväsä.

Vieras

#185 Re: Tarkennus adressiin

2011-01-25 13:38:27

#8: Elsa Pohjalainen - Tarkennus adressiin 

Lukiessani adressin tekijän mielipiteitä ja näkökulmia ohjelmasta en voi olla ihmettelemättä oletko koskaan edes ohjelmaa katsonut vai haluatko tahallasi vääristellä ohjelmassa esiin tulleita seikkoja?

Ensimmäisenä täytyy muistaa kyseessä olevan pohjimmiltaan viihdeohjema, jonka leikkaus jne tapahtuu niin, että ohjelmalla olisi mahdollisimman paljon viihdearvoa. Kaikki mitä näet telkkarissa ei siis ole koko totuus. . Tämän luulisi olevan itsestäänselvää kaikille. Varmasti Millan ja hänen tiiminsä käyttävät aikaa antaessaan tarkkoja käytännön ohjeita omistajille, mutta jos ohjelmassa näytettäisiin kaikki tämä, kestäisi yksi jakso monta tuntia! Vai millä selität kiitollisten ihmisten lähettämät nauhat, jossa he kiittelevät ja kertovat koiransa edistyksestä?? Ohjelma on vain kooste, jossa kerrotaan koirien tarina ja esitellään Cesarin metodeja, kyseessä EI OLE opetusohjelma sanan varsinaisessa merkityksessä. Ohjelmassa muistutetaan jatkuvasti, ettei menetelmiä saa käyttää konsultoimatta asiantuntijaa.

Koiran käytöksen ja eleiden lukeminen, samoin kuin piikki- ja sähköpannan käyttö vaativat vuosien kokemuksen ja ymmärryksen. Väärissä käsissä kyseiset metodit voivat epäilemättä olla vaarallisia ja tästä syystä suomessa laittomia. Täytyy muistaa, että Cesar toimii ohjelmassa sellaisten koirien parissa, joita on monesti kohdeltu epäjohdonmukaisesti ja väärin koko elämänsä ajan. Koirat ovat joissain tapauksissa - kiitos ymmärtämättömien omistajiensa - tyystin unohtaneet, miten olla koira. Siksi Cesar käyttää omaa laumaansa (jonka ilmiselvää kunnioitusta hän tuskin olisi saavuttanut toimimalla kipua tai pelkoa tuottaen) apuna kuntouttaessaan koiria. Mikä voisi olla koiraystävällisempi tapa kohdella ja kouluttaa koiraa kuin ymmärtää koiraa omana itsenään, KOIRANA, tarpeineen???

Jos olette koskaan tarkkailleet koirien käytöstä laumassa, ymmärrätte miksi Millan hakee koirassa rauhallisen alistuvaa mielentilaa: Se on koiralle luonnollinen tila olla. Koiralaumassa, kuten ei myöskään muissa eläinlaumoissa tunneta sanaa demokratia. Koirat eivät siis osaa loukkaantua, jos joku osoittaa niille olevansa ylempänä. Laumassa koira ei epäröi painaa toista koiraa maahan tai näykkäistä, miksi luulemme koiriemme traumatisoituvan, jos kohtelemme niitä koirana? Samoin perheessa johtajan paikalle päässyt koira ei epäröi näykätä tai alistaa ihmistä jos sikseen tulee. Koiralaumassa koirat eivät lahjo toisiaan nameille tai opeta toisiaan tekemään sirkustemppuja.

Millan myöskin toistuvasti näyttää johtajuuttaan menemällä ovesta ensimmäisenä, kulkemalla lenkillä ensimmäisenä jne. Usein koiraa koulutettaessa ei tämän kummempia metodeja edes tarvitse käyttää saadakseen koiran ymmärtämään paikkansa laumassa. Ohjelmassa nähdyt koirat eivät kuitenkaan ole saaneet tällaista kohtelua osakseen, vaan ovat usein hyvinkin tiukasti kiinni vallankahvassa ja oppineet kyseenalaistamaan ihmisen johtajuuden. On selvää, että tällainen koira joudutaan henkisesti ja fyysisesti alistamaan, jotta koira luopuisi valta-asemastaan.On kuitenkaan turha väittää, että tökkäisy, tuijotus ja kyljelleen vienti aiheuttaisi koiralle traumoja tai kipua - sehän on koiralaumassa tuiki tavallista käyttäytymistä! En ole kertaakaan nähnyt ohjelmassa koiraa satutettavan. Hihnassa "kuristamisen" Cesar on useasti selittänyt ja painottanut, ettei voimaa saa ikinä käyttää liikaa, ja että otteen tulisi kestää hyvin lyhyen aikaa. On naurettavaa edes väittää koiran menettäneen tajuntansa ja kuristuneen :D

Ongelma on lähes poikkeuksetta koiran omistaja tai aikaisempi kohtelu eli ihmisestä johtuva syy. Siksi Cesar painottaa kouluttavansa ihmisiä ymmärtämään koiriensa tarpeita ja eleitä. Tämän syvempää tapaa pureutua ongelmaan tuskin edes on. Koiran tottelevaisuus ei myöskään ole sama asia kuin se, että koira ymmärtää todella paikkansa laumassa - ja ainoastaan paikkansa tunteva koira ei koskaan missään tilanteessa ole vaaraksi ihmiselle eikä kyseenalaista ihmisen käskyjä. Namikoulutettu koira saattaa osata pitkän liudan temppuja, mutta mielessään koira on yhä johtaja. Jos adressin tekijällä tosiaan on kokemusta "dominoivista" koirista, hänen luulisi tämän tietävän.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vieras

#244 Re: Tarkennus adressiin

2011-02-04 21:33:34

#8: Elsa Pohjalainen - Tarkennus adressiin 

Miksi teet adressin aiheesta mistä et tiedä mitään ja ota oikeasti asiasta selvää!

puuta heinää puheet ärsyttävät

#258 Re: Tarkennus adressiin

2011-02-06 14:04:43

#8: Elsa Pohjalainen - Tarkennus adressiin 

Mielepiteitä on moneksi ja omasi voit pitää ihan sisälläsi, kiitos!

Vieras

#369 Re: Tarkennus adressiin

2011-03-11 11:08:59

#8: Elsa Pohjalainen - Tarkennus adressiin 

 Pakko myöntää etten ymmärrä ihmisiä jotka menevät kokeilemaan metodeja koirakuiskaajasta vaikka ohjelman alussa KIELLETÄÄN kokeilemasta metodeja ilman ammattilaisen apua!!Koska jokainen metodia on koirakohtainen...

Ei pahalla, mutta onko sulla kokemusta pittbull/muista TAISTELUkoirista?? Mulla on katselemusmielessä eikä niitten kouluts ole kaunista katseltavaa, mutta kun niiden taustoja tutkii ne on ollu alunperin tappa/taistelukoiria. Eikä niitten kanssa voi lepsutella tai joustaa suuntaan eikä toiseen.

Ja jos joku hölmö tekee sen ja antaa joka kerta periksi tai edes muutaman kerran periksi niistä tulee dominoivia ja niille saattaa herätä vanha vietti takaisin eikä niille voi paljoa muuta kuin lopettaa. Ellet sitten osaa käsitellä niitä oikein...

Ja jos kerran Cesar on niin huono ja tekee koirista onnettomia niin miten se pystyy pitämään sellaista laumaa kasaassa mikä sillä on kotona?!?!

Sitä paitsi Cesar on psygologi ja Jessica on kouluttaja ne ovat KAKSI aivan ERI asiaa.


Vieras

#597 Re: Tarkennus adressiin

2012-01-12 11:58:21

#8: Elsa Pohjalainen - Tarkennus adressiin

Cesar ei anna yleisiä ohjeita omistajille miten toimia sen sijaan jos itse asiasta ja ohjelmasta näin paljon tunnut tietävän luulisi sinun tietävän myös mikä teksti on kaikkien lukutaitoisten nähtävillä kun ohjelma alkaa!? ÄLÄ KÄYTÄ NÄITÄ METODEJA ILMAN AMMATTILAISEN APUA.... Siinä pitäisi tyhmemmänkin ihmisen tajuta olla käyttämättä...