Jyväskylän lyseo tulee säilyttää

Kommentoitu viesti

Hannu Salmi
Vieras

#1 Hallinnon hölmöilyä

26.10.2011 17:09

Pidän Jyväskylän Lyseon edes lakkautusAIKOMUKSIA vahingollisena - PISA-Suomessa "maanpetoksellisena" - toimintana.
Näin Jyväskylä sahaa altaan oksaa Suomen johtavana koulutus- ja opetuskaupunkina.

Hannu Salmi

Ressut ry: puheenjohtaja, KTT

 

Vastaukset


Vieras

#2 Re: Hallinnon hölmöilyä

2011-10-26 17:44:59

#1: Hannu Salmi - Hallinnon hölmöilyä

Onko tuo nyt edes ongelma? 2000 opiskelijaa samassa paikassa mutta   ne kaikki ei ole samalla käytävällä tai samassa luokassa yhtä aikaa joten luulen että yhden opiskelija niin   suuresti mainostetut "kärsimykset" jäävät loppupelissä  todella vähäisiksi. Minun puolesta lyseo voidaan lakkauttaa ja tuoda ne 2000 opiskelijaa  viitaniemen yksikköön vaikka tänään, ei haittaa. (itse opiskelen viitaniemessä)

ps nykyisellään  lyseon pitäminen on 7 miljoonaa euroa kalliimpaa kuin uudistuksen jälkeen!

Amis

Antti Silenius

Jonathan Failla

#26 Re: Hallinnon hölmöilyä

2011-12-27 10:27:01

#1: Hannu Salmi - Hallinnon hölmöilyä

Please do not close Jyväskylän Lyseo. It is a great institution of learning, which has helped me, an American artist, to understand the Finnish people and culture. I have worked there three times as an English teacher, and I am very proud to say that I, in some humble way, can also claim to be a Lyseolainen and that Jyväskylän Lyseo has made me a better person. I have been in touch with some of my pupils over the years, and I am fascinated at what an interesting group of people they have become, working in many professional fields. They are individuals and yet they are decidedly Finnish, and everyone of them, I'm sure, would say that Jyväskylän Lyseo has been and always will be a positive influence on their lives and how they live in and perceive their society. Save this great institution. Let Jyväskylän Lyseo continue it's important work.

Jonathan Failla, Magdeburg, Germany, 2011


Vieras

#64 Re: Hallinnon hölmöilyä

2012-01-11 17:27:45

Pirkko Randell

#182 Re: Hallinnon hölmöilyä

2014-11-27 10:32:22

#1: Hannu Salmi - Hallinnon hölmöilyä 

 Hei, kirjoitin vetoomuksen 28.11.2011. Sitä ennen ja sen jälkeen kirjoitin ainakin kymmeniä, kymmeniä vetoomuksia, kirjeitä ja sähköposteja kolutuskuntayhtymän eri päättäjille, taloudesta vastaaville, ministereille, kansanedustajille ym.ym. On se kumma että tässä maassa ei demokratia toimi, vain raha, raha, raha...Ja pitikö se maan vanhin suomenkielinen oppikoulu, Jyväskylän oppikoulujen lippulaiva, kaupungin kaunistus rakennuksena uniikki, jo vuodelta 1902, lakkauttaa!! Eikö olisi ollut muita kouluja lopetettavaksi, mutta Lyseo olisi pitänyt jo historiallisista syistä säilyttää omassa koulurakennuksessaan. Samalla kun kaupunki on remontoinut esim Puistokoulun ja tehnyt Palokkaan upeita, voisi sanoa ökykouluja kupari- ja lasiseinineen, niin miksi kaupungilta ei liiennyt remonttirahaa Lyseon vaatimattomampiin korjauksiin?? Tiedän että ainoa syy on kateus: ei suvaita että tämä "maailman vanhin suomenkielinen" olisi olemassa! Vuosi on ensi kuussa siitä kun koulu muutettiin pakolla johonkin Viitaniemeen...Harras toiveeni on, että tämä hölmöily purettaisiin, kaupungin päättäjät tekisivät uuden päätöksen ja Lyseo säilyisi. Voisiko kukaan edes kuvitella, että esim Hämeenlinnan Lyseo ( Sibelius, Paasikivi ) tai Oulun lyseo  ( Koskenniemi, Ståhlberg ) tai Kuopion lyseo lakkautettaisiin? ! Tai joku Suomalainen Yhteiskoulu? Miksi sitten tämä vanhin? Millaisia ovat Jyväskylän päättäjät?

     Pirkko Randell, Lyseossa lehtorina 1964 - 98, kahdeksasta veljestäni kuusi kävi Lyseota.