Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta

Kommentoitu viesti


Vieras

#18

05.11.2011 11:55

Jos kerran on joku lakkautettava, niin lakkautettakoon Draksvikin varuskunta. Kyllä ne muutamat ruotsinkileliset suomea ymmärtävät. Ja, voihan heille varata oma komppania jostakin etelän varuskunnista, nnitähän siellä riittää.

Vastaukset

Isänmaallinen nuori

#42 Re: Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta

2011-11-07 11:49:49

#18: -

Osuit naulan kantaan, minkä takia tätä Draksvikin varuskuntaa ei lakkauteta, Kontiorannan varuskunta on esim. näistä kahdesta varmasti tärkeämpi koko Suomelle. Päättäjille  painavat terveiset, jos nyt Kontiorannan varuskunta lopetetaan, romutetaan sillä täydellisesti usko  koko Suomen maanpuolustukseen sekä koko Pohjois-Karjalan tulevaisuuden näkymiin, Itä-raja jätetään täysin oman onnensa nojaan, tämän jälkeen on turha esitellä ministereiden ja muiden päättäjien tänne minkäänlaisia kehitys-alueellistamis-paluumuutto-yritys-maaseutu -projektejaan, kukaan ei usko enää mihinkään, eikä tänne saada ketään enää yrittämäänkään, ketkä siellä vänkäävät tällaisia älyttömiä toimenpiteitä ja alasajoa sekä esim. Kuopioon-kaikki-keskittämistä. Onko parempi,e ttä koko Pohjois-Karjala näivettyy ja häviää kartalta, elämä täällä pysähtyy, no Idästä varsinkin on sitten  helppo käydä tekemässä valloituskeikka tänne kurjaan Karjalaamme. Metsäkeskus jo tyrittiin täydellisesti, siinäkin vedettiin matto alta meiltä, piti olla itsestään selvyys, mitä kehitystä tämä meille on? Seuraamukset tulee olemaan suuremmat kuin nyt osataan arvaillakaan, ja  mitä esimerkkiä tämä on näille meidän tuleville "Isänmaan-toivo-sankareille" l. tulevlle varusmiehille, hävitetään se vähäinenkin armeijainnostus ja maanpuolustustahto kokonaan. On ollut suunnaton ponnistus ja uurastus, että tänne on aikoinaan saatu esim. tämä Pohjois-Karjalan Prikaati, mikä on saatu toimimaan loistavasti ja tehokkaasti, esimerkillisen jämäkästi ja nykyaikaisesti, henkilökunta on asiansa osaavaa ja arvostettua porukkaa, joka on saanut koko "orkesterin" toimimaan moiteettomasti niinkuin se vain voi nykyoloissa ja rahoituksessa ja nykyisten varusmiesten kouluttamisessa toimia, tämä on aivan kiistaton tosiasia. Ja nytkö tämä kaikki sitten romutetaan, samalla romutetaan isiemme ja sotaveteraaniemme työ ja panostus koko Suomelle, romutetaan myös monta muuta tulevaisuuden näkymää. Ajatelaanko tässä yhtään pidemmällä tähtäimellä näitä toimenpiteitä? Säästöt muulta kuin maanpuolustuksesta, koulutuksesta, poliisilta, lapsilta, vanhuksilta, (huom. esim. Kreikka-kriisi). työtöntä tulee jatkuvasti, onko se parempi vaihtoehto. Sopii vain kysyä, mikä on Pohjois-Karjalan tulevaisuus tällämenolla, yliopistokin horjuu, entä Abloy, säilyttäkää nyt edes jotakin täälläkin!

 

 

 

 

 

 

Polkovnik

#210 Puolustusvoimien puolesta

2011-12-12 15:17:29

#18: -

Samaa mieltä olen tästä. Jos kerran on joku lakkautettava, niin lakkautettakoon Draksvikin varuskunta. Kyllä ne muutamat ruotsalaiset suomenkieliset komennot ymmärtävät. Aiemmin Dragsvikkiin mentiin ruotsia oppimaan, oisko halvempi tapa kielikurssille? Voihan heille varata oma komppania jostakin etelän varuskunnista, niitähän siellä riittää yhdistettäviksi vaikkapa Santahaminan porukka Porkkalaan.

Samalla ajattelulla Pohjois-Karjalan varusmiehet mahtuvat hyvin vajaakäytössä oleviin Kainuun ja Karjalan Prikaateihin, muutama sata alokasta vuodessa ja oikein prikaati olevinaan. Rajamiehet hoitavat ensiksi tulijat, ei siihen varuskunnilla ole mitään tekoa.

Suomella ei ole varaa hölmöillä ja sekottaa aluepolitiikkaa koko maan puolustamiseen. Maanpuolustushenki ei ainakaan katoa sillä että koulutus on tehokasta ja keskitettyä. Auttakaa pehmeitä upseereita tekemään kovia päätöksiä tukemalla keskittämistä. Upseereiden vakanssejakin joudutaan karsimaan ja siirtämään reserville enemmän vastuuta. Vastuussa on mm Perloksen johto kun tilanne sitä vaatii.