Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Kommentoitu viesti

Mika
Vieras

#241 Re: Re: 236:n johdosta

27.08.2010 00:52

#239: Vieras - Re: 236:n johdosta

 

Ei millään pahalla arvon vierasta kohtaan, mutta se, että tämän kyseisen adressin keskustelupalstalla melkein kaikki ovat sen puolella, ei ole argumentti mihinkään suuntaan. Suurin osa tähän keskusteluun asti vaivautuvista ihmisistä on niitä, jotka etusivun nähtyään kiinnostuvat ja allekirjoittavat ja tulevat sitten keskustelemaan. Vähän sama kuin jos menisit kyselemään aiheesta kirkon ovelle ja sen jälkeen ilmottaisit että "katso nyt, kaikkihan täällä ovat sitä mieltä että kristinusko on jees."

 

Ja kyllä, kristinusko on edelleen maailman suurin uskonto. Tosin ainoastaan jos lasketaan kaikki eri kristinuskon lahkopt yhdeksi uskonnoksi, mikä on äärimmäisen naaivia kun kerran uskonlahkot ovat keskenään eri mieltä siit kuka on oikeassa, jolloin kyseessä ei ole yksi ja sama uskonto, vaikka se samaan materiaaliin pohjautuukin. Ja mites se kuuluisa sananlasku miljoonasta kärpäsestä meneekään. Argument ad populum, siis se  että joku tai jokin on suosittua, ei tee mistään asiasta enemmän tai vähemmä totuudenmukaista, eikä mikään määrä uskoa tee jostain asiasta tosiasiaa.

Ja arvon vieras on väärässä myös siinä, että ateistit yrittävät "kumota" jumalan olemassaolon. Toduistamisen taakka lepää, kuten oikeudessakin, aina niillä, jotka väittävät jotain. Tässä tapauksessa kyseinen väite on "jumala on olemassa". Tätä väitettä ei ole vuosisatojen ja tuhansien yrityksestä huolimatta kyetty todistamaan millään muotoa. Päinvastoin, mitä enemmän opimme ympäristöstämme, sitä epätodennäköisemmäksi ja pienemmäksi käy todennäköisyys sille että minkään sortin jumalaa on olemassa. Sitäpaitsi kristinuskon jumala on jo itsessään loogisesti mahdoton. Jumala ei selkeästikään voi olla kaikkivoipa, kaikkitietävä ja kaikkihyvä kuten kirkko tuntuu väittävän, sillä luonnonkatastrofeja ja muita kauheuksia tapahtuu päivittäin, vaikka kaikkivoipa jumala olisi ne kykenevä estämään.

Ateisteista valtaosa, itseni mukaanlukien, eivät usko jumalaan koska mitään sellaisia todisteita, jotka antaisivat aiheitta uskoa, ei ole esitetty. Ja ei, 2000 vuotta vanhaa kirjaa, jossa joku tai pikemminkin jotkut, väittävät että jumala on olemassa ei lasketa todisteeksi sen enempää kuin Tarua sormusten herrasta voidaan laskea todisteeksi Keski-maan ja velhojen olemassaolosta.

Ja jos kyseessä olisikin jokin kristillinen keskustelupalsta, jossa uskovaiset keskenään juttelevat, en olisi täällä. Mutta kyseessä ei ole keskustelupalsta eikä seurakunnan ompeluseura, kyseessä on adressi, jonka ajamaa asiaa vastustan lukuisista aikaisemmissa viesteissänikin mainitsemista syistä. Ja senpä vuoksi tule olemaan täällä vastaisuudessakin. Ei siksi, että voisin muuttaa kenenkään mieltä, se vaatisi rationaalista ajattelua joka tunnetusti on useimpien uskovaisten tavoittamattomissa sikäli kun se koskee heidän omaa uskoaan. Olen ja tulen olemaan täällä siksi, että haluaisin ihmisten ymmrätävän, ettei sillä ole väliä mitä tai kuinka kiihkeästi he uskovat, siitä huolimatta usko ei ole asia jota voidaan opettaa "faktana" koulussa.

 

En yritäkään kieltää ihmisiä uskomasta, mutta on täysin päätöntä vaatia koululaitostamme toimiaan henkilökohatisen uskonne jatkeena. Tätä ja vain tätä tarkoitusta varten on olemassa kirkko. Minä tai kukaan muukaan ateisti ei ole täällä vaatimassa nimiä adressiin, jolla tiedemiehet saataisiin kirkkoihin huomauttaman aina kun pappi on saarnassaan ristiriidassa faktojen kanssa. Usko ei ole tietoon eikä tietämiseen liittyvä asia, vaan päinvastoin niiden molempien puutetta (sanan usko määritelmäkin on "tietoon perustumaton käsitys jostakin") näinollen sillä ei ole paikkaa oppilaitoksissa.

 

Tähän asti täällä ei kukaan ole halunnut tai kyennyt vasta-argumentoimaan tästä asiasta. Ja en nyt tarkoita jumalan olemassaoloa, se on asia erikseen. Niin kauan kun täällä ihmiset kuten sinä, Vieras #239 työntävät sormensa korviin eivätkä halua keskustella aiheesta tai edes kuunnella mitä minä ja muutama muu täällä yritämme sanoa, tulen olemaan täällä ja jatkamaan yrittämistä.

 

PS. Kun kerran nostit esille tuon kristinuskon kannattajamäärän niin suosittelen käymään katsomassa http://eroakirkosta.fi/ -sivuston etusivun laskuria. Pelkästään tuon sivun kautta kirkosta on eronnut yli 200 000 ihmistä, miltei 100 ihmisen päivätahtia. Halleluja, vai mitäs te sanottekaan. ;)

Vastaukset

Vieras
Vieras

#243 Re: Re: Re: 236:n johdosta

2010-08-27 08:43:39

#241: Mika - Re: Re: 236:n johdosta

Kerrohan, miksi ns. pesun kestävät ateistit ovat tulleet (kristin) uskoon, vaikka aikaisemmin kielsivät Jumalan olemassa olon. Nykyään ovat pesun kestäviä uskovia? Huom. heitä ei ole aivopesty, vaan ovat itse todenneet Jumalan ja Jeesuksen olevan sittenkin olemassa.

On huvittava katsella, kun ihminen kaikessa omassa viisaudessaan tuohaa ja on tuhonnut ympäristöään. Nyt kun ovat huomanneet miten maailma on saastunut, yrittävät epätoivoisesti saada sen pelastetuksi.

Tuskin näin olisi käynyt, jos Jumala ei olisi antanut ihmisten itse päättää omasta elämästään. Mutta Jumala on antanut ihmisille vapauden, itsensä päättää usooko Häneen vai ei usko. Ihmisillä on valinan vapaus ja tuota vapautta ihminen voi käyttää miten tahtoo. Kylläkin huonoin seurauksin Maailma olisikin paratiisi, jos Jumalan kieltäjiä ei olisi. Ilman Jumalaa ihminen on raaka peto.

Kun tieto maailmassa lisääntyy niin tyhmyys sen kun tiivistyy.

 

 

Rakastan faktaa
Vieras

#245 Valtaenemmistölläkin positiivinen uskonnonvapaus

2010-08-27 20:31:12

Faktaa

Seuraavassa faktalukuja monien anti-kristillisten kamppanjointienkin jälkeen. Edelleenkin kristillinen valtaenemmistö on tosiasia. Faktaa sekin, että  ev.lut.uskonnonopetuksen piirisssä on myös ns vapaiden suuntien oppilaita. Annetaan lukujen puhua:  

 

Taulukko 1. Perusopetuksen (vuosiluokat 1–9 ja lisäopetus) oppilaat katsomusaineen opiskelun mukaan.

Lähde: Tilastokeskus - Opetushallituksen raportointitietokanta ROPTI.

 

VUOSI

Ev.lut

Ortod.

Elämänkatsomus

Muut uskonnot

Ei osallistu katsomusaine- opiskeluuun

2008

512 705

7 003

15 543

8 919

763

Kaiken kaikkiaan valtaenemmistö suomalaisista vanhemmista on valinnut lapselleen kristillisen uskonnon opetuksen. Positiivisen uskonnon-vapauslain (on oikeus harjoittaa omaa uskon-toa) ja kansainvälisten ihmisoikeuksiakin kunnioittaen Suomessa on järjestetty oman uskonnon opetusta kiitettävästi. Elämänkatsomus-opetukseen ja vähemmistöjen uskonnonopetuk-seen on siihenkin ollut mahdollisuus - kunhan osallistujia on vähintään kolme. Vaikka tunnus-tuksellisuus hävisi uskonnonopetuksen nimestä, jokaisen usko ja uskonto nojaa lopulta tunnus-tukseensa. Em järjestelyt eivät ole aiheuttaneet koko maata ajatellen kohtuuttomia kustannuksia.  Enemmän tulee kustannuksia, kun valtakunnassa aletaan miettiä etiikkaa , joka ei nojaa mihinkään arvoihin (lue: tai nojaa ateismiin  tai materialismiin).

 

Ennustajan taitoja ei tarvita väitteeseen, että uskonnonopetuksen laiminlyöminen tulee aiheuttamaan yhteiskunnassamme huikeita kustannuksia. Meillä on riittävästi näyttöä arvoajelehtimisesta johtuvasta pahoinvoin-nista. Olemme velkaa nuorelle sukupolvel-lemme myöskin henkisen arvoperinnön, joka  on arvokas ja hyväksi havaittu.

 

PS. Olen sattunut tilanteeseen, jossa ihmisoikeus-järjestön keskusteluillan teemana ole oikeellistaa sananvapauden nimissä mainoskamppansa "eroa kirkosta". Myöhemmin tämä toteutettiinkin sananvapuden nimissä. Nyt ilmeisesti ollaan viemässä erityisesti kristilliseltä enemmistöltä positiivinen uskonnonvapaus. Edellisen eduskunnan istontokaudella oli jo nähtävissä, että eräät tahot (nimeämisen jätän tässä) olisivat vääntäneet oikeutta negatiiviseksi (oikeudeksi olla harjoittamatta uskontoaan). Huh!