Jyväskylän lyseo tulee säilyttää

Kommentoitu viesti

Savustusta

#55 Re: Re: Ei mitään väliä

11.01.2012 15:09

#47: - Re: Ei mitään väliä Tosiaan Lyseoon pääsee nykyisin viimeiset oppilaat alle seiskan keskiarvolla, mutta nämä oppilaat savustetaan ulos ensimmäisen syksyn aikana. Tämä on tosiasia. Jäljelle jää eliittiporukka, joka kirjoittaa jokatapauksessa hyvät arvosanat, mistä koulusta tahansa.

 

Vastaukset


Vieras

#82 Re: Re: Re: Ei mitään väliä

2012-01-13 01:09:42

#55: Savustusta - Re: Re: Ei mitään väliä

"Tosiaan Lyseoon pääsee nykyisin viimeiset oppilaat alle seiskan keskiarvolla, mutta nämä oppilaat savustetaan ulos ensimmäisen syksyn aikana. Tämä on tosiasia. Jäljelle jää eliittiporukka, joka kirjoittaa jokatapauksessa hyvät arvosanat, mistä koulusta tahansa."

Että mitä?! "Savustetaan?" Ennen kuin puhut tosissasi tuollaista, selvitäpä tarkemmin keskeyttämisprosentti ja etsi käsiisi joku niistä harvoista, jotka ensimmäisenä syksynä lähtevät Lyseosta. Kuinka paljon opettajat, opot ja terveydenhoitaja ovatkaan tehneet työtä heidän hyväkseen! Yksikään lukio ei varmasti halua eroon yhdestäkään oppilaasta. Tämäkin on nimittäin taloudellinen realiteetti: lukiot saavat rahoitusta vain ja ainoastaan oppilasmäärän mukaan! Lyseossa nähdään kokemukseni mukaan aivan valtavasti vaivaa sen eteen, että heikommat oppilaat saadaan motivoitua opinsyrjään kiinni. Niitäkin, jotka eivät koskaan varsinaisesti motivoidu akateemisesti, pidetään ilomielin talossa neljä vuotta - ja innostuttuaan tyypillisesti toimimaan monissa projekteissa he usein lopulta kirjoittavat ylioppilaiksi - hämmästyttävän hyvin. Tämä on juuri Lyseon ylivoimainen valtti: mielekästä toimintaa kaikille, jotka sitä haluavat - myös niille, joiden elämänurasta ei tule akateemista. Kaikki ovat tervetulleita mukaan.