Jyväskylän lyseo tulee säilyttää

Kommentoitu viesti

hyvät pärjää aina

#57 Re: Re: Viestiin 31

11.01.2012 15:16

#48: - Re: Viestiin 31 Niinpä, kuinka moni kutosen keskiravolla sisäänpäässyt kirjoittaa Lyseosta. Ei kukaan. Ne on tiputetttu matkanvarrella pois. Jos lasketaan kaikkien kirjoittajien sisäänpääsykeskiravo ja päättötodistuksen keskiarvon ero niin lyseossa ei tapahdu sen parempaa kehitystä kuin muissakaan lukioissa.

 

Vastaukset

sanonpahan vain

#81 Re: Re: Re: Viestiin 31

2012-01-12 23:46:34

#57: hyvät pärjää aina - Re: Re: Viestiin 31

Näin perheen toisena Lyseolaisena voin sanoa, että ne huonoimmilla arvosanoilla sisään tulleet ei tipu siinä alkupuolella pois. Oma keskiarvoni oli hakijoiden loppupuolella sinä vuonna kun aloitin ja lakki painettiin silti päähän syksyllä. Tiedänpä myös tapauksen (omasta perheestä ja tuttava perheestä) kun Lyseossa opiskeelle on tullut rehtorilta puhelu että voisiko ko. henkilö mitenkään tulla Lyseoon kun olisi paikkoja vielä vapaana ja tämä henkilö ei itse ollut Lyseoon hakenut vaan Cygnaeus -lukioon, jonne ei ALHAISEN keskiarvon vuoksi päässyt. Tarina jatkuu siten, että henkilö kävi lukion neljään vuoteen, eikä oman laiskuutensa ja asenteensa vuoksi kirjoittanut lukiosta pois vaan päätti ottaa eropaperit käteen. Kyseinen henkilö ei ollut kurssejaan käynyt niin, että olisi kirjoittamaan päässyt vaan kursseja puuttui. Henkilöä ei kiinnostanut opiskella ko. kursseja.

Eikö siis pitäisi miettiä Lyseon vikojen sijaan mahdollista ongelmaa opiskeliajassa itsessään? Kyseinen henkilö nimittäin opiskelee tällä hetkellä ammattiopistossa todettuaan neljän vuoden jälkeen, ettei lukio olekkaan oma paikka. Tiedän monia Lyseon aloittaneita, jotka ovat olleet keski-arvon suhteen alhaisimmilla tasoilla, mutta jotka ovat hyvin arvosanoin saaneet lakit päähän opintojen päätteeksi. Mikäli joku tällainen henkilö "tiputetaan pois matkanvarrella" ehkäpä kannaattaa miettiä oliko kyseisillä henkilöillä oikea valinta tulla lukioon ollenkaa, ja pärjäisivätkö kyseiset henkilöt muka yhtään paremmin 1200 ihmisen lukiossa, jossa opettajat voivat antaa yhä vain vähemmän huomiota yksittäiselle oppilaalle? Pienemmissä lukiossa sentään opettajillla on mahdollisuuksia auttaa tarpeen vaatiessa heikommalla jäällä olevia opiskelijoita jos opiskelijalla vain on järkeä pyytää apua itse. Kynnys avun pyyntöönkin on suurempi, allekirjoittanut ei nimittäin halunnut pyytää apua edes pienemmässä opiskelija joukossa.

 

Yo. mallia syksy -11

 


Vieras

#83 Re: Re: Re: Viestiin 31

2012-01-13 01:23:12

#57: hyvät pärjää aina - Re: Re: Viestiin 31

"Niinpä, kuinka moni kutosen keskiravolla sisäänpäässyt kirjoittaa Lyseosta. Ei kukaan. Ne on tiputetttu matkanvarrella pois. Jos lasketaan kaikkien kirjoittajien sisäänpääsykeskiravo ja päättötodistuksen keskiarvon ero niin lyseossa ei tapahdu sen parempaa kehitystä kuin muissakaan lukioissa"

Rohkenen epäillä. Teepä tuollainen laskelma ja palaa asiaan, kun sinulla on jotain todellisia perusteluja väitteesi tueksi. Olenkin koko lukioverkkokeskustelun ajan toivonut, että joku tekee siistin taulukon ja käyrät eri lukioiden sisäänpääsykeskiarvoista ja kirjoitustuloksista. Kuka tilastotieteilijä tai muu osaaja ottaisi asian hoitaakseen? "Tiputettu" ei kuvaa Lyseon toiminta-arvoja ja periaatteita. Tietysti, jos joku välttämättä haluaa lähteä, ei häntä voi koulussa pakollakaan pitää.