Jyväskylän lyseo tulee säilyttää

Kommentoitu viesti

Ylöspäin

#62 Helppoa

11.01.2012 16:45

Missäpä kunnossa ne muut rakennukset ovat joihinka tarkoitus olisi koulujen siirtyä? Etteivät vaan ole homeessa nekin?

Tuossahan on aika iso tontti, kun harjulta katselee, suurin osa taitaa olla parkkipaikkaa. Eli taitaa olla tarkoituksena se myydä kun eivät uutta tilalle suunnittele.

Ratkaisu jossa pääsevät myös tonttia myymään on kuitenkin olemassa ja varsin helppo sellainen. Rakentaa korkeammaksi. Ensin kuusi kerrosta koulua ja sitten vaikka kaksitoista kerrosta asuintaloa, eli yhteensä kahdeksantoista maanpäällistä kerrosta ja parkkipaikka mahtunee maan alle kuten Kesyn paikalle rakenteilla olevissa taloissa taitaa olla käynyt.

Se on syrjemmässä joten olisiko siinä seitsemän vai kahdeksan kerrosta, ei ole tullut ohimennessä laskettua. Ydinkeskustaan voi helposti rakentaa kannattavasti korkeamman. Mahtuu sitten kaikki lukiolaiset siihen samaan.

Vastaukset

Hallintopäällikkö

#66 Re: Helppoa

2012-01-11 21:04:14

#62: Ylöspäin - Helppoa

Lukioiden siirto Harjulle aiheuttaa 100% varmasti terveysongelmia, entiset sähkön tilat ovat homeessa; täydellisessä purkukunnossa. Kiinteistöliikelaitoksen Mr. Kumpulaisen toteamus: "Me osaamme remontoida -50 ja -60-lukujen tilat, emme yli satavuotiasta rakennusta." ja "1900-luvun alussa ei osattu tehdä nykyaikaisia koulurakennuksia." - kyseenalaistavat ammattitaidon! Euron-kuvat silmissä puhutaan ja tiedotetaan teatterin keinoin. Vaikka Lyseon uudella puolella on haittaavaa sisäilmaongelmaa, niin on myös "Tulevassa, modernissa saneerauskohteessa" - Harjun "massayksikössä".

Yli 100 -vuotias wanha rakennus on joutunut kaupungin säästötoimien uhriksi viimeisen kymmenen vuoden aikana, jonka takia ongelmia on alkanut ilmetä. - Miten yli satavuotias "keltainen suomalaisen sivistyksen kulmakivi" on säilynyt ongelmattomana 2000-luvun alkuun asti, kun uudemmat homehtuvat käyttökelvottomiksi muutamassa vuosikymmenessä... Lyseon tontilla on rakennusoikeutta, eikä sitä rajoiteta Jyväskylän kaupungin puolelta. Lyseon käyneet rakennusalan ammattilaiset ympäri maailman tekisi talkoilla uutta koulutaloa - historian säilyttäen.