Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Kommentoitu viesti

Myyryläinen
Vieras

#301 Asioita sekaisin

25.10.2010 08:28

NImimerkki "fundikset vauhdissa" kirjoitti: "sinulla ei ole oikeutta määritellä miten muiden ihmisten kuuluisi elää tässä maassa, vaikka kuinka mielesi tekisi eikä uskomuksiin perustuva uskonto kuulu millään tavoin kouluopetukseen."

Nyt taitaa mennä kaksi asiaa sekaisin: kirkon rehellisyys omille opeilleen ja ajattelun vapaus. Jos ev.lut.kirkko toimisi rehellisesti omien pyhiksi julistamiensa oppien ja kirkkolain mukaan, sen tulisi olla tiukka ajatus- ja moraalipoliisi. Jos se taas haluaa, kuten uskon monien sen jäsenten haluavan, kannattaa ihmisarvoa ja -vapauksia niin sen tulisi kirjoittaa pyhät kirjoituksensa monilta osin uusiksi sekä muutattaa kirkkolaista ainakin ensimmäinen pykälä (muilla kuin kirkolliskokouksella ei liene oikeutta ehdottaa muutoksia siihen). Molempia nimittäin ei voi saada yhtä aikaa: kunnioittaa vanhoja seemiläisen folkloristiikan tarinoita ja moderneja ihmisoikeuksia.

Ja vielä Antti vauriolle porista: Minusta on väärin luoda lapselle kuvitteellista turvaa paikkaansa pitämättömillä saduilla.  Hänen turvallisuutensa ja turvallisuudentunteensa pitää perustua ihan aitoon ja oikeaan reaalimaailman turvallisuuteen.  Pitää siis tehdä lapsen ympäristö turvalliseksi eikä vain tuudittaa lasta valheellisuuteen.

Vastaukset

antti vaurio porista
Vieras

#302 uskonnon opetus lapsille ei haitaksi

2010-10-25 13:00:31

#301: Myyryläinen - Asioita sekaisin

ÄLÄ SINÄ LUULET TAUTIA. LAPSILLE RAKKAIN KERTOMUS TUOTTAA HYVÄÄ MIELTÄ. JEESUSHAHMO EI PELOTTAA LAPSIAAN,VAAN LAPSET KAIPAAVAT UUTTA KERTOMUKSIA JA  TIETENKIN MUITA SADUNKERTOMUKSIA. HUOMIO !!!! SADUT EIVÄT PILANNEET!!!!!!MINÄ MUISTIN VIELÄ TUHKIMON,JOKA EI PILASI MINUT KOKO LOPUN IKÄÄ.RAAMATTU EI OLE VAARAKSI KAIKILLE LAPSILLE VAAN SINÄ LUULET SEN PILANNEEN.SINUN OMA FILOSOFISI AHDISTAA JA INHOTTAA.!!!!!!!!!!!!!!!!!! SINÄ PELOTIT KAIKEN. SYY ON SINUN YKSIN.!MYYRYLÄINEN MINUSTA ON TYHMYRI PEIKKO! JEESUS RAKASTAA SINUA.