Urheilu pois YLE puheesta

Kommentoitu viesti

Ilman puheohjelmia en pysty hengittämään

#152 Re:

04.02.2012 01:16

#151: -  

Miten Yle Puhe, siis se entinen, sai alkunsa? Sattumaltako? Kenen idea oli ruveta sitten muuttamaan hyvää kanavaa, joka oli parempi kuin Yleisradion muut kanavat yhteensä?

En muista miten löysin Yle Puheen. Mainostettiinko sitä mitenkään? Saiko yksikään ohjelma lehdistössä palstatilaa? Jos siitä entisestä Yle Puheesta olisi ollut sellainen mainos kuin oli äsken Olga G:sta, suurin osa Suomen kansaa olisi varmasti löytänyt kanavan ja ruvennut kuuntelemaan.

Yle Puheella oli ennen vuoden vaihdetta missio, jota ilmeisesti yksikään Yleisradion johtajista ei tajunnut: se oli sivistyskanava. Se valisti ja kasvatti kansalaisia, se oli kuin avoin yliopisto, josta joka päivä sai paljon aineksia arjessa elämiseen, kansalaisvaikuttamiseen. Yle Puhe oli vapaan maan vapaille kansalaisille elintärkeä. Miksi se otettiin meiltä pois?

Kanavapäällikkö - vai mikä hän on? - ei ollut televisio-ohjelmassa uskottava. Hän ei pystynyt katsomaan edes kameraan suoraan. Luihu hän oli. Hänen tekonsa ja tekemättä jättämisensä pitäisi kunnolla selvittää.

Saisiko tällaiseen ongelmaan eli koko kansan vedättämiseen apua korkeimmilta oikeudenvalvojilta? Meidän oikeuksia on totta totisesti loukattu.

 

 

 

Vastaukset

Uudistuksesta tuohtunut

#187 Re: Re:

2012-02-21 10:50:10

#152: Ilman puheohjelmia en pysty hengittämään - Re:  

Hämmästyin todella, kun näin suuren mainoksen Olga K-toimittajasta liehumassa YLE:n rakennuksen edessä. Näkivätkö silmäni oikein? Yle-Puhe oli aiemmin sivistyskanava, ei henkiöpalvontakanava. Mielestäni s-vikaiset toimittajat pitäisi lähettää puheterapiaan tai mieluummin kokonaan jollekin nuorisokanavalle. Miksi Olga K ei esiinny omalla sukunimellään niin kuin muut toimittajat?