Vastustamme Kauhavan lentosotakoulun lakkauttamista

Kommentoitu viesti

Kokoomuksen terveiset

#20 Millä peruistein?

09.02.2012 11:58

Tästä ei addressi paljon typerämmäksi tule. Todetaan ainoastaan, että "Tälle sanomme jyrkästi EI". Eikö jo pelkästään siitä, että addressin perustaja ei osaa tarjota ainoatakaan järkiperustetta varuskunnan säästämiseksi, voi päätellä lakkauttamissuunnitelmissa olevan itse asiassa kosolti mieltä?

Jos paikkakuntalaiset haluavat taistella säilyttämisen puolesta, niin argumentoikaa toki. Pelkästään se, että työpaikkoja menetetään ei liene näinä aikoina kaksinenkaan valttikortti.

Työttömäksi jäävien Kauhavalaisten on myös hyvä pitää mielessä juuri valtaan äänestämänsä presidentin sanat: "Solidaarisuutta on se, että jokainen hoitaa omat asiansa eikä heittäydy toisten tuettavaksi tai jätä muille ongelmaa omasta olemisesta." Itseä siis niskasta kiinni, eikä mennä kortistoon loisimaan!

Vastaukset

Viron kirjeenvaihtaja

#25 Re: Millä peruistein?

2012-02-09 12:56:26

#20: Kokoomuksen terveiset - Millä peruistein?

Perusteita löytyy:

Suomen kansallista aluepolitiikkaahan ohjaa vuoden 2010 alusta alueiden kehittämislaki (1651/2009). Samaan aikaan astui voimaan valtioneuvoston asetukset alueiden kehittämisestä  ja alueiden kehittämistoimenpiteiden rahoituksesta. Kansallinen eli Suomen sisäinen ja Euroopan unionin aluepolitiikka muodostavat kokonaisuuden, jossa EU:n politiikalla tuetaan keskeisiä kansallisia ja alueellisia kehittämispyrkimyksiä. Alueiden kehittäminen on valtiovallan toimesta ulkoistettu maakuntaliitoille, jotka valmistelevat vuosittain maakuntasuunnitelman, jota hallituksen tulisi kunnioittaa, sillä alueellinen asiantuntijuushan on maakunnissa.

Ilkka-lehti uutisoi 8.2.2012: "Etelä-Pohjanmaan liitto muistuttaa, että Lentosotakoululla on erittäin hyvä toimintakyky ja kustannustehokkuus sekä erinomaiset lentokoulutusolosuhteet."

Toisin sanoen lakkautusta valmistellut ministeri ei ole selvillä faktoista tai laskelmista, joilla kustannustehokkuutta voitaisiin mitata puhumattakaan laajemmasta, maanpuolustukseen liittyvästä kriisistä. Onhan vaakalaudalla myös nyt myös maanpuolustuskoulutus.

Kustannustehokkuutta voidaan toki tarkastella myös sosiaalipsykologisesta näkökulmasta, jolloin valtuon supistusten kohteeksi ja maksajiksi joutuvat yksittäiset perheet, joiden hyvinvointiin työttömyys ja muutto vaikuttavat. Näiden tekijöiden vaikutus kansantalouteen on negatiivinen.

Varmasti Kauhava hoitaisi omat asiansa kunniallisesti, mikäli se valtiovallan ja ministeri Wallinin taholta Lentosotakoululle ja Kauhavalle suotaisiin.


Tapio Mäkitalo

#55 Re: Tuosta tuli mieleen ajatus, että nyt Tikkakoski heittäytyi kauhavalaisten tuettavaksi.

2012-02-10 13:34:57


Vieras

#87 Re: Millä peruistein?

2012-02-11 11:57:50

#20: Kokoomuksen terveiset - Millä peruistein?

Näin puhuu nää keleen porvarit  tässä hyvä esimerkki miksi kokoomus pitäisi lakkauttaa

Liikkuva äänestäjä

#92 Tämä oli hyvä argumentti

2012-02-11 14:00:24

#20: Kokoomuksen terveiset - Millä peruistein?

Helpottaa tyhmempääkin valitsemaan puoluekantansa kunnallisvaaleis. Pidä toi ja lisää ääntä.


Vieras

#95 Re: Millä peruistein?

2012-02-11 20:25:25

#20: Kokoomuksen terveiset - Millä peruistein?

Hyvää yötä sulle vaan. Joku päivä kokoomus vielä kaatuu

vain minä pieni ihminen suuressa maailmassa

#124 Re: Millä peruistein?

2012-02-13 22:47:11

#20: Kokoomuksen terveiset - Millä peruistein?

On varmaan aivan sama mitä perusteluita esitettäisiin, koska ne ei kumminkaan olisi teidän mielestä tärkeitä tai järkeviä. Kun kerta päättäjät ovat jotain saaneet päähänsä, niin miksi he vaivautuisivat kuuntelemaan meitä "tavallisia pulliaisia". Emmehän me tiedä mistään mitään. Mehän vain elämme tätä pientä elämäämme täällä kehäkolmosen ulkopuolella, johon päättäjien tekemät päätökset vaikuttavat.

Joidenkin mielestä asia voi olla pieni ja mitätön, mutta miettikää sen vaikutuksia laajemmassa mielessä. Päättäjille tämä asia on vain yksi muiden joukossa. Tapa jolla säästää rahaa. Tapa jolla korvata aikaisemmista typeristä päätöksistä koituneita tappioita. Mutta onko tapa silloin oikea, kun se vaikuttaa negatiivisella tapaa kansalaisten elämään. Kaikille tämä asia ei ole pieni.  Ja eikä se tarkoita sitä, että ihmiset eivät olisi valmiita hankkimaan toimeentuloaan muualta ja menisivät kortistoon loisimaan. Kyse on yhteishengestä ja siitä periaatteesta, että miksi paikkakuntia pitää ajaa ahdinkoon lakkauttamalla hiljalleen kaikki ja pakottamalla ihmiset muualle töihin.

Eikö sen puolesta pidä taistella mikä on tärkeää!? Ja tämän addressin allekirjoittaneille ihmisille tämä asia on tärkeä. Kuinka kukaan voi silloin arvostella addressia typeräksi, vain siksi, että joku uskaltaa astua päättäjien varpaille ja tuoda mielipiteensä esille.

Bob Helsingfors

#204 Re: Millä peruistein?

2012-02-28 21:03:00

Vieras

#207 Re: Millä peruistein?

2012-03-01 23:49:39

#20: Kokoomuksen terveiset - Millä peruistein?

Lentäjät eivät "heittäydy toisten tuettavaksi tai jätä muille ongelmaa omasta olemisesta". Monet eivät tunne sitä "sukua" eivätkä muuten myöskään eteläpohjalaisten luonnetta. Lentosotakoulu nyt vain kuuluu valkoiseen Suomeen -  vaikka historian toistumista ei kukaan toivo eikä siihen halua uskoa!