Kotihoidontukea ei saa lyhentää

Kommentoitu viesti


Vieras

#401 Re: Kohta kolmen alle 3 vuotiaan äiti

15.03.2012 14:58

#395: Aargh!!!!! - Kohta kolmen alle 3 vuotiaan äiti 

 Hohhoi. Onpa kiva, jos sinä tykkäät olla kotona ja tarjoat lapsillesi turvallisen ja virikkeellisen lapsuuden. Tajutkaa nyt hyvät ihmiset, että kaikki äidit ei ole samasta puusta veistettyjä. Ei kaikki halua olla lasten kanssa kotona! Ja jos äiti ei halua olla kotona, mutta on kuitenkin (yleensä juurikin ympäristön painostuksesta), niin ei se ole kyllä lapselle eikä kenellekään hyväksi! Nähty on...

Vastaukset


Vieras

#403 Re: Re: Kohta kolmen alle 3 vuotiaan äiti

2012-03-15 15:27:48

#401: - Re: Kohta kolmen alle 3 vuotiaan äiti 

 No johan nyt..

Eihän tässä olekaan kyse siitä että jokaisen äidin tulisi olla kotona siihen saakka kunnes lapsi täyttää kolme vuotta, vaan siihen että joka asiat näin arvottaa (ja jolle se on mahdollista) pystyisi näinkin tekemään. Ne jotka taas eivät ole kuten asian ilmaisit "samasta puusta vestettyjä" voisivat toki mennä aiemminkin töihin. Kyse käyttää kotihoidon tukea olisi siis oikeus ei mikään velvollisuus. Ja olethan lukenut myös aiempia tekstejä eli selonteon siitä ettei kotihoidon tuki siis automaattisesti tarkoita jomman kumman vanhemman jäämistä kotiin, vaan sitä ettei lapsi ole kodin ulkopuolella (kunnallisessa) hoidossa.  

Omilla aivoilla eteenpäin :)

#404 Re: Re: Kohta kolmen alle 3 vuotiaan äiti

2012-03-15 16:06:00

#401: - Re: Kohta kolmen alle 3 vuotiaan äiti

Anna mun kaikki kestää. Mikä pakottaa sut jäämään kotia lapsen/lasten kanssa? Voit mennä töihin ja hakea lapsellesi päivähoitopaikkaa. Oma valinta :) Tarkoitus onkin että vanhemmat voisivat edelleen valita miten lapsensa hoitaa. Joku hoitaa itse joku vie päiväkotiin. Mikä kullekkin on parasta.

Ei tässä olla pakottamassa et vanhemman on pakko hoitaa lastaan kolmevuotiaaksi kotona tai päinvastoin. Täällä on tarkoitus herättää keskustelua. Faktahan on kuitenkin se että alle kolme jopa neljä vuotias kaipaa vanhemman hoivaa ja syliä sekä huomiota paljon. Ja tätä ei nyky järjestelmän päiväkodit voi valitettavasti tarjota.

Ruotsin mallista pitäisi ottaa mallia missä isän kotona oloa lisätään että äitikin pääsee kiinni työelämään. Mutta tällä menolla ollaan menossa aivan päinvastaiseen suuntaan missä euro on arvokkaampi kuin lapsi. Tässä asiassa pitäisi ottaa Ruotsista mallia eikä mistään hyvinvoinnin kehitysmaista Belgiasta, Englannista tai saksasta!

YH-äiti

#424 Re: Re: Kohta kolmen alle 3 vuotiaan äiti

2012-03-19 13:09:30

#401: - Re: Kohta kolmen alle 3 vuotiaan äiti 

 Se ei ole muiden vika kun sinä väännät kakaroita joita pakenet töihin. Kokeile ehkäisyä. Minä haluan antaa lapselleni lähelle oman vanhemman, en jotain ventovierasta hoitotätiä ,jolla ei riitä aika kaikille kakaroille.