Vaatimus jäsenkokouksesta Suomen Kaniyhdistykselle!

Kommentoitu viesti


Vieras

#63

18.04.2012 16:55

Siis edelleenkin esitän tätä kysymystä lähinnä vieraalle 62.

Yhdistyslaissa todetaan myös, että korkein päätösvalta yhdistyksessä on yhdistyksen kokouksella. Ylöjärven kokoushan kutsuttiin laillisesti koolle eli se oli yhdistyksen kokous (= korkeimman päätäntävallan haltija yhdistyslain mukaisesti...?)

Miksi siis em. kokous ole voinut päättää kevätkokouksen siirtämisestä myöhäisemmäksi? Voihan yhdistyksen kokous muuttaa yhdistyksen sääntöjäkin, joissa tuo kokousten aikataulu on määrätty.

Vastaukset


Vieras

#64 Re:

2012-04-18 17:24:53

#63: -

Koska kyse on sääntömääräisestä kokouksesta. Säännöissä on määrätty kevätkokouksen pitämisestä huhtikuun loppuun mennessä, joka velvoite referoimani yhdistyslain kohdan nojalla on ehdoton. Se on tässä ongelman ydin. Ei jatkokokous sinänsä  vaan se, että kokousta ei pidetä sääntöjen mukaisessa ajassa huhtikuun loppuun mennessä.

Vaikka yhdistyslain nojalla on selvää, että ylintä päätösvaltaa yhdistyksessä käyttävät jäsenet, jäsenet ovat päätöksiä tehdessään sidottuja yhdistyslakiin ja luonnollisesti yhdistyksen kulloinkin voimassa oleviin sääntöihin. Tästä syystä jäsenet eivät voi edes yksimielisinä ohittaa yhdistyksen sääntöjä etenkään sääntömääräisen yhdistyskokouksen osalta.