Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Kommentoitu viesti

Outi Keinänen
Vieras

#311 Re: Omilla aivoilla ajattelua

05.12.2010 18:22

#306: Pekka Hacklin - Omilla aivoilla ajattelua 

Pekka olen tyytyväinen, että otit kantaa tähän asiaan, eikä meillä ole asiasisällöstäsi erimielisyyttä. Olenkin tyytyväinen, että jatkossa myös sosiaali- ja terveyspalvelujen kilpailuttamisen ongelmat otetaan tarkempaan tarkasteluun yrittäjäjärjestöissä. Hankintalaki antaa kyllä järjenkäytöllekin liikkumavaraa. Sinun mielipiteesi oli arvokas lisä tähän keskusteluun, eikä mainitsemani ihmisten puheenaiheena ollut kriittinen keskustelu kohdistunut mitenkään sinuun. Sen ymmärsit väärin, joten haluan sen nyt heti korjata.  

Kertomasi "jankkaus" ei ole tuottanut juuri mitään tulosta ja johtuukohan se siitä, että "astinlauta-ajattelu" on niin syvällä, jopa aiheellisesti. Missä se jankkaus on käyty? Ei kovin laajassa keskustelussa ainakaan. Pitäiskö kokeilla muita lähestymistapoja, joissa paikalliset yritykset ja palveluntuottajat laittaisivat kaupungille omat konkreettiset mielipiteensä siitä, minkälainen on hyvä tarjouspyyntö. Samoin siitä, miten tavarahankintoja ja palveluja olisi hyvä kilpailuttaa, että myös paikalliset pienetkin yritykset pärjäisivät siinä prosessissa. Myös siitä, miten tärkeää vuorovaikutus on kaupungin ja yrittäjien välillä myös kilpailutusten välillä. Yrittäjäjärjestöt voisivat kerätä mielipiteitä ja kokemuksia ja niistä voisi tehdä yhteenvedon eri aloilta. Käynnistettäisiinkö siis uusi ja laajempi keskustelu koko rintaman leveydeltä nyt, kun uusi kautesi pj:na alkaa?

Olin keskeisesti vaikuttamassa myös siihen, että Suomen yrittäjien kehittämispäällikkö kävi pitämässä puheenvuoron Tornion kaupungin valtuustolle. Hän oli ihan hyvä, mutta olisin toivonut vielä suorempaa puhetta.

Teen mielelläni yhteistyötä näissä asioissa ja minäkin ajattelen taatusti omilla avoillani, kuten aina.

 

 

Vastaukset

Pekka Hacklin
Vieras

#318 Re: Re: Omilla aivoilla ajattelua

2010-12-07 09:30:37

#311: Outi Keinänen - Re: Omilla aivoilla ajattelua 

Vastaan Outille vielä, vaikka ehkä menee itse alkuperäisen aiheen ohi.

Minun piti hankkia hieman lisätietoja ja vahvistuksia asioista mm. Länsi-Pohjan Yrittäjien Toimitusjohtajalta Martti Kankaanrannalta ja kunnan pöytäkirjoista. Hankintalain soveltamisen parantamisesta on ollut mainintoja 2007 ja 2008 tarkastuslautakunnan raporteissa. Toki asia on ollut keskusteluissa vuosien varrella mm. Yrittäjien aamukahvitapaamisilla Team Botnian kanssa, samoin kuin epävirallisissa keskusteluissa yrittäjä-aktiivien/valtuutettujen ja virkamiesjohdon kanssa.

Totesimme Martin kanssa, että tämän hetkinen tilanne Tornion kaupungissa on parantumaan päin. Länsi-Pohjan Yrittäjillä on käynnissä selvitystyö alueen kuntien hankintalain soveltamisesta. Raportin tulokset julkaistaan alkuvuodesta ja ne esitellään kaikille kunnille. Helmikuussa 2011 järjestetään hankintaseminaari, jonne on kutsuttu asiantuntijoita Suomen Yrittäjistä, Kuntaliitosta kuin Ruotsin puoleltakin.

Että on tässä Yrittäjä-järjestön puolelta asioita koitettu ajaa kokonaisvaltaisen edun kannalta eteenpäin. Toimialakohtaisesti asioihin puuttuminen ei ole tarkoituksenmukaista, kun hankintalain taitava soveltaminen pitäisi tietysti saada uppoamaan kunnan jokaiselle toimialalle. Tästähän hyötyy kaikki, niin kuntalaiset, kunnan työntekijät kuin yrityksetkin. Harmittavaa, jos asiaa hidastaa kummallinen "astinlauta-ajattelu".