Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Kommentoitu viesti

Pekka Hacklin
Vieras

#318 Re: Re: Omilla aivoilla ajattelua

07.12.2010 09:30

#311: Outi Keinänen - Re: Omilla aivoilla ajattelua 

Vastaan Outille vielä, vaikka ehkä menee itse alkuperäisen aiheen ohi.

Minun piti hankkia hieman lisätietoja ja vahvistuksia asioista mm. Länsi-Pohjan Yrittäjien Toimitusjohtajalta Martti Kankaanrannalta ja kunnan pöytäkirjoista. Hankintalain soveltamisen parantamisesta on ollut mainintoja 2007 ja 2008 tarkastuslautakunnan raporteissa. Toki asia on ollut keskusteluissa vuosien varrella mm. Yrittäjien aamukahvitapaamisilla Team Botnian kanssa, samoin kuin epävirallisissa keskusteluissa yrittäjä-aktiivien/valtuutettujen ja virkamiesjohdon kanssa.

Totesimme Martin kanssa, että tämän hetkinen tilanne Tornion kaupungissa on parantumaan päin. Länsi-Pohjan Yrittäjillä on käynnissä selvitystyö alueen kuntien hankintalain soveltamisesta. Raportin tulokset julkaistaan alkuvuodesta ja ne esitellään kaikille kunnille. Helmikuussa 2011 järjestetään hankintaseminaari, jonne on kutsuttu asiantuntijoita Suomen Yrittäjistä, Kuntaliitosta kuin Ruotsin puoleltakin.

Että on tässä Yrittäjä-järjestön puolelta asioita koitettu ajaa kokonaisvaltaisen edun kannalta eteenpäin. Toimialakohtaisesti asioihin puuttuminen ei ole tarkoituksenmukaista, kun hankintalain taitava soveltaminen pitäisi tietysti saada uppoamaan kunnan jokaiselle toimialalle. Tästähän hyötyy kaikki, niin kuntalaiset, kunnan työntekijät kuin yrityksetkin. Harmittavaa, jos asiaa hidastaa kummallinen "astinlauta-ajattelu".

 

Vastaukset

Outi Keinänen
Vieras

#331 Re: Re: Re: Omilla aivoilla ajattelua

2010-12-08 23:04:44

#318: Pekka Hacklin - Re: Re: Omilla aivoilla ajattelua 

 Juuri toimialakohtaisesti asioihin pitäisi puuttua, koska sosiaali- ja terveyspalvelujen kilpailuttaminen on aivan eri asia kuin tavarahankintojen tai teknisten palvelujen kilpailuttaminen. Kyseessä on sitäpaitsi taloudellisesti ja toiminnallisesti merkittävistä palveluista. Asioita olisi voinut ajaa ponnekkaammin, mutta hyvä jos tilanne kohenee jatkossa. Teknisellä puolella ei liene suuria ongelmia kilpailuttamisessa, koska sitä on niin pitkään jo opeteltu siellä. Kyllä yrittäjäjärjestössä vielä töitä riittää tämän asian suhteen, mutta toivottavsti mennään toimialoittain, koska yleishymistely ja ympäripyöreys ei vie asioita eteenpäin. Tarkastuslautakunta ei ole raportoinut valtuustolle kyseessä olevasta ensihoidon ja sairaankuljetuksen asiasta.