VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Kommentoitu viesti


Vieras

#4146 Re: Ote tästä punaisen kirjan saate tekstistä:

13.06.2012 12:45

#4145: - Ote tästä punaisen kirjan saate tekstistä:

Vieras on hauska. Pitäisikö uhanalaisuuden kriteerit paremmin jos ne esittäisi Nousiaisten vanhempain yhdistyksen pesäpallojaoksen kahvinkeittojaos ja sen julkaisutoimikunnan puheenjohtaja jonka paikallista asiantuntemusta susiasiassa on vaikea kyseenalaistaa.

Vastaukset


Vieras

#4152 Re: Re: Ote tästä punaisen kirjan saate tekstistä:

2012-06-13 16:13:37

#4146: - Re: Ote tästä punaisen kirjan saate tekstistä: 

Ongelmana on se, että tutkijat ja tieteentekijät ovat lähes aina yhden kapean asian ihmisiä tutkijankammioissaan.

Erikoistumista siis riittää, mutta samalla laaja-alaisuus kärsii.

Tieteen nimiin ei voida aina vannoa, tiedekin on erehtyväinen.  Nostan tästä esimerkin toiselta elämänalueelta eli koko Eurooppaa ravistelevasta talouskriisistä, joka johtuu siitä, että tiedemiehet eri maissa, yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa muodostivat vuosikymmeniä totuutena eläneen talousteorian (rahoitusteorian), jonka mukaan sijoitus minkä tahansa valtion eri rahoitusinstrumentteihin (korko-, obligaatio jne.) on riskitön sijoittajan kannalta, koska valtiolla on veronkanto-oikeus.  Tavallinen ihminen - kuten minä - olen tätä ihmetellyt kymmeniä vuosi, että miten tiede voi olla noin typerä ja perustella asiaa noin typerästi, täytyyhän joku merkitys olla myös kansalaisten veronmaksukyvyllä.  No - nyt tiedekin tämän tietää, jonka tavallinen matti meikäläinen on ymmärtänyt kuuluisalla maalaisjärjellään, mutta tiedemiehet eivät, ja lopputuloksena Eurooppa on sellaisessa suossa, että pahemmasta ei väliä.

Tämä olkoon esimerkkinä tiedeuskovaisille, että tiedekin voi erehtyä ja tulkita ja lausua asioita, joilla ei ole korrelaatiota todellisessa elämässä.

Susiasia on sellainen, että tutkijankammioiden viisaudet joutuvat kansalaisten "pyyhinpaperiksi" siitä syystä, että todellinen tilanne tiedetään kokemuksen kautta ja siinä ei asennoituvat mielipiteet "tieteenkään" nimissä enää paina.

Tiedeuskovaiset huom., Punaisen kirjan mielipiteet eivät vastaa suden eikä eräiden muidenkin kuten keskustelussa esille tuotujen ilveksen ja liito-oravan osalta todellisuutta, Pahempi punaiselle kirjalle.  Tiedeuskonto on mahdollista ja joskus perusteltuakin - mutta ei kaikissa suhteissa, ja aina on ollut auktoriteettiuskoisia, jotka eivät pysty muodostamaan tosiasioiden mukaista näkemystä asioista, tällä kertaa suden suhteen.

Kumpa tiede olisi osannut rahoitusteoriankin panna siihen raamiin, johon mökin ukko ja akka ovat aina osanneet sen asettaa, niin Euroopassa menisi talouden kannalta hiukka paremmin.


Vieras

#4162 Re: Re: Ote tästä punaisen kirjan saate tekstistä:

2012-06-13 19:20:22

#4146: - Re: Ote tästä punaisen kirjan saate tekstistä:

 

Joo kyllä nää itseään luonnonsuojelijoiksi nimittävät yksipuoliset petoeläintensuojelijatkin on hauskoja.

 

Uhanalaisuuden kriteerit pitäisi paremmin, jos ne esittäisi PUOLUEETON valtion edustama laitos.

 

Eikä metsästäjillä ole mitään intressejä ampua susia, jos ne yksinkertaisesti käyttäytyvät kuten eläinten kuuluu, ihmististä vältellen ja ihmisen koiria jahtaamatta.