IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti

faktatieto
Vieras

#218 Re: täyttä hölynpölyä

10.12.2010 09:18

#217: ranex - täyttä hölynpölyä 

Vapo ei todellakaan itse ole missään tekemisissä näytteenoton kanssa. Näytteet ottaa ja analysoi laboratoriossa jokin vesialan konsulttitoimisto. Tällainen väite että jokin kummallinen "salaliitto" olisi näytteiden ottamisen ja niiden analysoinnin takana pongahtaa esiin aina vähän väliä. Melko kummallista heittää keskusteluihin aivan väärää tietoa.

Turvetuotannon aiheuttama fosfori-, typpi ja kiintoainekuormitus lasketaan laboratoriossa analysoitujen vesinäytteiden sekä mitatun virtaamatiedon pohjalta. Suomessa veden määrä mitataan pääasiassa jatkuvatoimisilla mittareilla. Näin saadaan kaikki mahdolliset vesivirtauspiikit esim rankkasateiden jälkeen esille. Vesistöjen kuormituslaskelmat tekee kootusti Pöyry Oy joka on alallaan ehkä Suomen paras. Yhtiö on myös kansainvälisesti erittäin arvostettu toimija.

Lisäksi koko ajan tehdään monen täysin ulkopuolisen instanssin toimesta erilaisia tutkimuksia turvetuotannon päästöistä.

 

Vastaukset

Taisto Holla, Mieskonmäki

#219 Re: Re: täyttä hölynpölyä

2010-12-10 10:09:48

#218: faktatieto - Re: täyttä hölynpölyä 

Mutta ei voi välttyä ajatukselta, että tulokset olisivat jollain tavalla uskottavia jos toimii laajalla rintamalla energiateollisuudessa, kuten seuraavasta linkistä käy ilmi:

http://www.poyry.fi/Toimialat_ja_palvelut/Sahko_ja_lampo.html 

Turveteollisuuden olisi jo vihdoin ja viimein syytä lopettaa selitykset fosforin ja typen aiheuttamista haitoista ja keskittyä humuksen ja kiintoaineen aiheuttamiin haittoihin ja niiden tutkimiseen vesistöistä.