Ei pakkorokotuslaille

Kommentoitu viesti


Vieras

#289 Toistan

11.12.2010 01:56

Laki on jo hyväksytty eikä sinällään muuta mitenkään pakkorokotusten osalta jo olemassaolevaa lakia. Jo voimassaolevan Suomen ja kansainvälisen lainsäädännön nojalla pakkorokotukset ovat olleet Valtioneuvoston päätöksellä mahdollisia. Tilanne on sama maailman jokaikisessä maassa, eikä Suomi niistä mitenkään asian suhteen poikkea.

Jos pakkorokotuksia ehdotettaisiin esimerkiksi influenssa-sairauden suhteen niin varmaankin suurin osa myös Suomen lääkärikunnasta nousisi erittäin nopeasti vastarintaan ja se ei olisi yksinkertaisesti mahdollista. Mielessä kannattaa kuitenkin pitää, että 'sikaflunssa' ei ole maailman ainoa sairaus ja sairauksien aiheuttama uhka voi olla huomattavasti pahempi, esim. isorokkohan on poistettu maailmalta viime kädessä nimenomaan pakkorokotuksilla.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#291 Re: Toistan

2010-12-11 02:02:21

#289: - Toistan 

Todellisessa vaarassa rokotteet voisivat olla ok, mikäli oikeasti tehoavat.

Kumma kuitenkin että täytyisi silloin pakottaa ketään, jos tauti muutenkin on vakava.

Silloin täytyy vaan toivoa, että rokotteesta ei 200% varmasti aiheudu tulevaisuudessa yhtään mitään hermosto- tai autoimmuunisairauksia, tai muita vakavia haittoja, ei välittömästi eikä pitkälläkään aikavälillä. Ja täytyy toivoa, ettei rokote laukaise- tai vauhdita mitään muuten geeneissä piilevää sairausalttiutta.