IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Kommentoitu viesti


Vieras

#1340 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mielipiteestä siinä on kyse

09.07.2012 12:24

#1334: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: mielipiteestä siinä on kyse

Turveteollisuusliitto r.y:n jäsen Geologian tutkimuskeskus (GTK) on tähän asti ollut tekemine selvityksineen turvetuottajien messias. Eivätkö GTK:n turvevaraselvitykset siis olekaan luotettavia niinkuin annat ymmärtää? Jos niin on, niin GTK:ta ei voi pitää luotettavana tutkijana muiltakaan osin. Turvelupahakemukset siis perustuvat Suomessa harhaisiin ja ylimalkaisiin tutkimuksiin? Eihän sellaisiin selvityksiin pohjautuvia turvelupia koskaan pidä myöntää. Lupaviranomaiset antavat ympäristöluvat näin muodoin väärin perustein. Ei ole oikein!

Jos suo-ojat on kaivettu 1950-luvulla, kuten edellä kirjoitit, niin ilman uusintaruoppauksia ovat 60 vuotta vanhat ojat täysin umpeutuneita ja suo on niiltä osiltaan jo palautunut lähelle luonnontilaa. 50-luvulla ojitetut suot ovat kutakuinkin luonnontilassa, vastoin väittämääsi.

Vastaukset


Vieras

#1343 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mielipiteestä siinä on kyse

2012-07-09 17:08:31

#1340: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mielipiteestä siinä on kyse

Oletpa yksinkertainen tapaus. 50-luvulla ojitetut suot ovat meilläpäin kunnostettu jo kahteen kertaan ja ovat jo turvekankaita, se siitä luonnontilaisuudesta. Kuten aikaisemmin kirjoitin, emme hae turvetuotantolupia luonnontilaisille soille.

GTK:n toimintaan en ota kantaa, koska eri puolella maata kytännöt vaihtelevat.Ihmettelen suuresti jos turvetuottaja ei itse tutki suotansa? Lupavirastohan ei anna lupaa minkään GTK:n tutkimuksen perusteella, vaan vaaditaan paaljon muita tutkimuksia ja selvityksiä.