Yksikin lapsimurha on liikaa

Kommentoitu viesti

Kysymyksiä herää

#191 Re:

01.09.2012 17:06

#186: Henna Wessman -

Hyvä Henna Wessman!

Ei ole huono asia nostaa adressia esille. Mutta sellaisessa vastuussa tulee jotakin pohjaa olla?

Kysymyksiä:

1)  Mikä on ikäsi, koulutustaustasi, asiantuntemuksesi?

2) Miten perustelet mm. tämän kannanottosi:

"Maailma on täynnä pahuutta, itse en lähtisi siihen väkivallalla puuttumaan, mutta kuolemantuomion kannalla olen minäkin"

Olet siis väkivallan kannattaja? Kuolemantuomio on väkivaltaa. Se on ihmiselämän lopettamista. Ja sitä kannatat?

 

Kuinka sitten kiihkoilet sen isän puolesta, joka murhasi lapsen? Kun siis itsekin olet murhan, eli kuolemantuomion kannalla? Kovin ristiriitaista? Valikoivaa murha-aseen sovellusta.

Toki ns. Hammurabin laki: silmä silmästä, hammas hampaasta, jne. on monen ihmisen kostonhaluisen pimeyden "laki", mutta nekin maat jotka kuolemantuomioita tekevät, tekevät jopa virheitäkin. Moni syytönkin on tuomittu kuolemaan. Moni syyllinen on päässyt ja päästetty pakoon.

Ei, ei kuolemantuomio ole mikään patenttiratkaisu. Se kyllä kovasti hivelee kostonhaluisen ihmismielen maailmaa. Mutta jos kuolemantuomiota haaveillaan, niin entäs sitten, jos sinun lapsesi, äitisi, isäsi, veljesi, sisaresi, rakkaasi.... olisi tullut sen eteen että hänet tuomitaan kuolemaan? Ja jos sattuisit tietämään, että hän tuli "murhaajaksi" sen tähden, että hänet ensin lapsena murhattiin, henkisesti. Hänelle tehtiin kamaluuksia. Ja hänen sielunsa kuoli. Hänestä tuli kovis, tunteeton ihmispeto. Hän kadotti ihmisyytensä, inhimillisyytensä... Ja jatkossa?  Hänestä kehittyi pedofiili, insestityyppi, raiskaaja. HÄn kosti kylmästi kaiken sen, mitä itse oli saanut kokea. Hän ei enää ollut ns. "ihminen"  - vaan sisältä kuollut peto.

Viha oli hänen energiansa. Pahuus oli hänen tietokone-ohjelmansa, hänen päässään. Sisäisesti silvottu ihminen tunsi vain halua kohdistaa kokemansa silpomisen johonkin. Avuttomaan, puolustuskyvyttömään. Se oli eräs finaali. Mutta mikä oli alussa?

Eli, sitten saisi tuomita kuolemaan ne, jotka hänet rikkoivat, tuhosivat. Ja sitten ne, joka siihen olivat syypäät, ja niin ja niin. Jokainen syyttäisi edeltäjiään... ja lopuksi oltaisiin, missä?  Kaikki olisi pitänyt tappaa. Kaikki olivat tehneet väärin. Kuka enemmän, kuka vähemmän.  Yhtään sossutanttaa ei toki olisi? Eikä ketään, kaikista löytyisi vikaa ja virheitä. Ja Sinä Henna Wessman, ainoana täydellisenäkö toimisit "tutkinnanjohtajana" , syyttäjänä, Korkeimpana Tuomarina?

Maailmassa on tapahtunut ja tapahtuu kamaluuksia. Eivätkä ne edes tähän lopu? Kiusattuja ja pahoinpideltyjä, keskellämme eläviä lapsia, heidän asiaansa tuskin tämäkään adressi juuri auttaa?  Joukkovoima,  affektiivinen kiihko, illuusio siitä että virkavalta ja päättäjät noteeraavat   -  se on eräs laji yrittää auttaa.  Tässä yrityksessä on vaara, että mopo karkaa käsistä?

Ja lopuksi? Sillä aikaa kun syyllisten (?) kuolemantuomioita varrotaan, moni lapsi kärsii, jopa kuolee. Tärkein sektori jää varjoon.

 

 

 

 

Vastaukset

Henna Wessman

#195 Re: Re:

2012-09-01 17:26:34

#191: Kysymyksiä herää - Re:

Kuolemantuomion kannalla ainoastaan niissä tapauksissa, joissa syytetty itse myöntää syyllistyneensä ja teko on rangaistukseltaan elinikäisen tuomion luokkaa. Ja siis jotain poikkeuksellisen hirveää, kuten tämäkin tapaus. Onhan moni pyytänyt sitä itsekin, kuten esimerkiksi Aileen Wuornos, vaikkakin hän oli sarjamurhaaja, mutta kuitenkin. Siis en todellakaan ole kuolemantuomion kannalla nyt minkään sosiaalitoimen kanssa, että jos joltain on mennyt puurot ja vellit sekaisin. Sen kannalla kuitenkin olen että ilmiselvissä tapauksissa jossa syyllinen itse myöntää tekonsa voitaisiin tätäkin vaihtoehtoa Suomessakin harkita. Nykyisellään systeemi ei kovin toimiva ole. Mikä esimerkiksi on tämän parantumattomasti sairaan miehen ja hänen tyttöystävänsä jatko? Elinikäinen tuomio, hyvällä käytöksellä ei moniakaan vuosia ja sen jälkeen joko johonkin muuhun valtion laitokseen tai kadulle hakattavaksi, kuka tästä hyötyy, ei ketään. Maalaisjärkeä voitaisiin soveltaa monessakin asiassa. Mutta jos nyt haluat minusta väkivaltaisen tai väkivallan kannattajan tehdä tämän mielipiteen perusteella tee se. Olen eutanasiankin kannalla. Sekin on väkivaltaa, vaikkakin itse pyydettyä. Enkä minä ole täydellinen, enkä ole missään kohtaa niin väittänyt, ei kukaan ole. Itselläni on niin rankka lapsuus takana, että tiedän varsin hyvä mistä puhut, kun viittasit siihen et oma sisar tai läheinen kokisi jotain tällaista. Mutta voit ihan itse tehdä omat päätöksesi, meillä kaikilla on siihen oikeus.

W

#197 Re: Re:

2012-09-01 17:30:47


Vieras

#255 Re: Re:

2012-09-01 23:31:30

#191: Kysymyksiä herää - Re:

ihme vikinää tämmöinen, tuntuu kuin sun mielestä olis parempi ettei tätä adressia olis perustettu. Minun mielestä tämä adressi on todellakin tärkeä, tämän avulla tulee tehdä päättäjille selväksi että tämä iljettävä tapaus pitää selvittää perinpohjaisesti ja sitten korjata epäkohdat. Ilman tämäkin Asia olis vain unohdettu, nyt kin tästä pidetään ääntä, niin oikeusvaltiossa luulisi tapahtuvan jotain! Sunko mielestä olis pitäny olla vain hiljaa? Säälittävää, käperry koloos taka vain

huolestunut

#263 Re: Re:

2012-09-01 23:57:28

#191: Kysymyksiä herää - Re:

voi voi voi ei voi muuta sanoa. Miksi ei pysytä asiassa. Kuka sinä olet addressin luojaa syyttelemään yhtään mistään.Tuntuu siltä, että tässä kirjoituksessasi on unohtunut, että pieni tyttö on joutunut isänsä uhriksi, hänet on sinne päästetty niiden toimesta joiden työnä olisi suojella lapsia juuri tällaiselta kohtelulta ja kohtalolta. Heitä tässä moitimme ja kunnioitamme samalla pienen tytön todella hirveää kohtaloa jota edelsi sanoin kuvaamaton pelko omaa isäänsä kohtaan ja kukaan ei kukaan aikuinen auttanut häntä.

Ketään ei kiinnosta millainen elämä isällä on mahdollisesti ollut, jos haluat tuntea empatiaa isää kohtaan kuten tuo sinun kirjoituksesi hiukan mukailee niin tämä ei ole se oikea paikka siittä kirjoittaa. Täällä kunnioitamme pienen tytön muistoa ja yritämme jollain tavalla selvitä tästä käsittämättömästä tapauksesta.