Ei pakkorokotuslaille

Kommentoitu viesti


Vieras

#555 Henkilökohtainen päästöluottokortti tulee

04.01.2011 18:12

Tällaista huhua liikkui keskustelupalstalla:

"Maailman ensimmäinen yhteisö on joutunut jo ottamaan henkilökohtaisen päästökortin
käyttöön. Näin tapahtui Norfolkin saarella, joka kuuluu Australian hallinnon alaisuuteen.

Valtiovalta määrää kuinka paljon saat jättää 'jalanjälkeä' ympäristöön. On sitten sinun asiasi ostatko sillä bensaa, purukumia, ruokaa, polttopuita, kyntttilöitä, tupakkaa, sähkölamppuja, vaatteita, matkalippuja, juomia, varaosia, työkaluja jne. Kaikille viranomainen määrittelee jalanjäljen suuruuden, joka kuluttaa omaa luottorajaasi joka kerta kun ostat jotakin.

Kun olet käyttänyt vuoden kiintiösi esim lokakuuhun mennessä ja haluat vielä syödä loppuvuoden aikana, joudut anomaan ja ostamaan kalliilla lisäpäästöluottoa valtiolta tai varastamaan ruokasi.

Tällä projektilla kokeillaan käytännössä toimivutta ja seurataan viritystarpeita, jonka jälkeen ehkä 2-4 vuotta ja EU:ssa tapahtuu sama.

Lisäksi on suunnitteilla, tai oikeastaan jo valmiiksi laadittu suunnitelma, ruuanostokäytännön muuttaminen. Ollaan siirtymässä, hävikkien vähentämiseksi ja halun aloittaa kaikkien yksilökohtaisen kulutusseurannan, käytäntöön jossa et enää voi mennä elintarvike kauppaan valitsemaan hyllystä syötävää, vaan sinun tulee tehdä ennakkotilaus haluamistasi ruuistasi.

Tällä pyritään poistamaan turhat kuljetukset, poisheitettävän ruuan nollaaminen sekä henkilötason kulutuksen sekä seurannan haltuunotto viranomaisille. Toteutus ehkä 5-10 vuoden kuluessa."

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/australiaandthepacific/australia/8092210/Norfolk-Island-to-trial-worlds-first-personal-carbon-trading-scheme.html

Vastaukset

Vieras
Vieras

#556 Re: Henkilökohtainen päästöluottokortti tulee

2011-01-04 21:00:13

#555: - Henkilökohtainen päästöluottokortti tulee 

 LIITTYYKÖ TÄMÄ JOTENKIN PAKKOROKOTTAMISLAKIIN TAI SEN MUTOKSEEN?