EI Kangasalan kulttuuritalolle

Kommentoitu viesti

Vielä ehtii

#3 Juna ei ole mennyt

23.10.2012 21:44

Kuntalaisvalitus olisi ollut yksi vaihtoehto puuttua noihin päätöksiin, mutta siinä tosiaan oli 30 päivän aikaraja. Juna ei silti ole ihan mennyt. Heini Niklas-Salminen oli selvittänyt asiaa. Kuulemma valtiovarainministeriön kuntaosaston ylijohtaja antoi neuvona että valitusajan jälkeenkin voi vielä vaikuttaa tekemällä kantelun.

Vastaukset

O Tempora O Mores

#4 Re: Juna ei ole mennyt

2012-10-24 08:35:02

#3: Vielä ehtii - Juna ei ole mennyt

Sopimuksen purkaminen pätemättömänä ei kysy aikarajaa. Ensin vain täytyy tehdä päätös, että kunnanhallitus on ylittänyt sopimuksen tehdessään toimivaltansa ja tämän jälkeen purkaa sopimus.

Hartelan kanssa tehdyssä sopimuskesa ei oile mainittu sanallakaan sopimussakkoa sopimuksen purkamisesta, eli ihmettelen kovasti, mistä mm. kunnanjohtaja Mäkelä on vetänyt julkisuuteen sopimussakkoasian. Sakkoon ei voi vedota, kun sitä ei sopimuksessa ole.

Mitä tulisi mahdolliseen korvausvastuuseen asiassa, kunnanhallituksen esittelijä Jukka Mäkelä vastaa siitä, esittelijän vastuulla, että asia tulee esitellyksi lainmukaisesti. Mäkelä EI ASEMANSA VUOKSI VOI OLLA TIETÄMÄTÖN siitä, ettei kunnahallituksella ole valtuuksia tehdä taloudellisesti näin merkittävää sopimusta vaan se on valtuuston tehtävä.

Eikä kultturitalohankkeen lyöminen jäihin estä esim. liiketalon rakentamista, hotellin tekemistä, ravintolan rakentamista yms.

Kovasti kummaksun sitä, miten kunnanhallitus on päätöstä tehdessään suhtautunut hankintalakiin. Rakennushanke on sen mittaluokan asia, että se olisi lain mukaan pitänyt kilpailuttaa.