Ei mausteita tai ruokaa lääkeluetteloon

Kommentoitu viesti

Ihmettelijä

#2 ???

10.11.2012 10:07

Miten sitten pystytään valvomaan TURVALLISET luontaistuotteet? Siitähän listassa on kyse eikä muusta. Ilman listaa luontaistuotteisiin voi työntää vaikka ruohonleikkuujätettä eikä sitä valvota.

Vastaukset

Luontaistuotteilla tervehtynyt

#33 Re: ???

2012-11-12 02:15:53

#2: Ihmettelijä - ???

Kyse ei tosiaankaan ole tuotteiden valvonnasta vaan siitä että tuotteet saadaan apteekkitavaraksi, eli pois markkinoilta. Kuten aiemmin on kerrottu, kaikista (täysin vaarattomista) rohdosvalmisteista jotka on määritelty suomessa lääkkeiksi, saatavilla on tällä hetkellä yhtä- kahta. Rekisteröintikulut ovat niin suuret että kenelläkään ei ole niitä näin pienellä markkina-alueella varaa maksaa. Surkuhupaisinta on samoja tuotteita myydään esim. USA:ssa ruokakaupoissa täysin vapaasti. Ilmeisesti ne muuttuvat vaarallisiksi ylittäessään atlantin? Kukaan ei ole koskaan kuollut tai edes sairastunut kyseisistä valmisteista. Länsimaisten lääkkeiden sivuoireisiin kuolee kymmeniä, jopa satoja tuhansia ihmisiä vuosittain pallollamme.

Meitä on monia joille osa listan tropeista on elintärkeitä. Jos tulli alkaa kohdella niitä laittomina lääkeaineina, olemme todella pahassa liemessä. Kai sitä täytyy vanhoilla päivillään ryhtyä salakuljettamaan täysin vaarattomia luontaistuotteita ulkomailta ruumiin onteloissa? Samaan aikaan (täysi-ikäiset) ihmiset saavat ostaa kaljaa ja tupakkaa täysin vapaasti maitokaupoista. Tämä on jotain niin järjetöntä että kun puolisoni kertoi tästä, luulin ensin hetken että tämä on hänen huolella laatimansa karmea vitsi. En kertakaikkiaan voi käsittää mitä näiden virkamiesten päässä liikkuu vai liikkuuko mitään?

Mitä seuraa siitä että kaikki ihmisille terveelliset ruoka-aineet ja yrtit määritellään lääkkeiksi? Myydäänkö kaupassa lopulta vain sokeria, sipsejä, pullaa, limsoja, valkoisia vehnäjauhoja, tupakkaa ja olutta? Muita saa sitten reseptillä apteekista, jos jollakin on varaa tuote rekisteröidä.

Kirjoittakaa ihmiset kansanedustajillenne asiasta. Monet käsittämättömät lait ja säädökset menevät läpi vain siksi että oikeastaan kukaan ei tiedä asiasta. Jälkeen päin onkin sitten todella vaikeaa enää muuttaa niitä, koska kukaan ei suostu myöntämään että virhe tehtiin.

Kyylääjien vihaaja

#38 Re: ???

2012-11-12 12:43:22

#2: Ihmettelijä - ???

Jos kukaan ei usko kehenkään, niin viranomaisia tarvitaan kymmenen kertaa enemmän!   Kai satunnaiset pistokokeet riittävät.

Maalaisjärkeä

#84 Re: ???

2012-11-26 22:44:21

#2: Ihmettelijä - ???

Onko Ihmettelijän mielestä todennäköistä ja pelättävissä, että Suomen luontaistuoteala on muuttunut zombilaksi? Kokemukseni (olen pelkkä asiakas, ei muita yhteyksiä alaan) mukaan luontaistuotealan ihmiset ovat poikkeuksellisen hyvin perillä tuotteistaan (toisin kuin yllättävän ja valitetettavan usein apteekeissa!) ja heillä on selvästi erittäin korkea ammattietiikka ja he kouluttautuvat ahkerasti. Asiakkaana koen luontaistuotekaupat turvallisiksi, asiantunteviksi ja korvaamattoman hyödyllisiksi meille tavallisille ihmisille. Alaa myös valvotaan tiukasti (mm. Evira, alan omavalvonta, tuotantovaiheiden valvonta mm. viljelyksillä jne). Tuskin kukaan yrittäjistä on niin itsetuhoisa tai tyhmä että hankkiutuu 'ruohonleikkuujätteen' välittäjäksi. Älä Sinäkään ihmettele enää vaan ota selvää asioista.

Sitä kyllä voisi miettiä, mikä 'taho' on se, jolla on  vahvat intressit lobbailla eu:n (ja suomalaisten) päättäjien käytävillä ja oikein reilu rahavirta tuohon lobbailuun käytettäväksi. Kukahan se olisi? Joku sellainen kenties, jolla on tuottoisat kemian ja lääketehtaat tai niiden edustus kannustimenaan ja niiden etu ajettavanaan?? Kyllä, noiden jättien rengithän ne siellä isäntiensä asiaa ajavat, hyvinkin todennäköisesti.

Ei siis ole suinkaan kysymys siitä, että oltaisiin huolissaan ihmisten terveydestä. On kysymys raa'asta taloudellisen voiton maksimoinnista ja markkinoiden laajentamisesta ja manipuloinnista ajastaan jälkeen jääneiden virkamieskoneistojen avulla.

Jos olisi kysymys terveyden edistämisestä ja riskien eliminoimisesta, kehäkukkien, nokkosten ja koivunlehtien pöyhimisen sijasta viranomaiset ehkä pohtisivat, olisiko valkoinen sokeri, kovat rasvat yms. terveysviranomaisten vahingollisina pitämät aineet laitettava ns. apteekkitavaraksi, jopa reseptinvaraisiksi. Ehkä nekin sitten ajan oloon katoaisivat markkinoilta noiden kadonneiden luontaistuotteiden tapaan...

Entä toisaalta lääketurvallisuus, se on iso musta aukko, johon ei juuri haluta puuttua; raha raha raha ...

Ihmettelijän ihmettelijä

#142 Re: ???

2014-06-02 16:23:30