Elävänä syntynyt abortoitu sikiö on pelastettava!

Kommentoitu viesti


Vieras

#27 Oikeus valintoihin

14.11.2012 13:15

Ihmisillä on omituinen ajattelutapa luulla että kaikki haluavat elää, eläimet ja ihmiset, olivat ne sitten kuinka vanhoja, sairaita tai vammaisia hyvänsä. Näin ei kuitenkaan ole.

On paljon vanhuksia jotka jo haluaisivat kuolla mieluummin kuin elää kituen ja vakavasti sairaina. On paljon ihmisiä jotka ovat tehneet mm. elvytyskiellon ja hoitotestamentin juuri siksi, etteivät sitten joutuisi kärsimään jos jotain vakavaa tapahtuu. On paljon ihmisiä jotka pitävät hengissä vakavasti sairaita koiriaan muka siinä uskossa että koira on onnellinen kun sitä silitellään ja pidetään hyvänä. Vaikka sen koiran käytöksestä näkisi että se kärsii. On paljon ihmisiä jotka luulevat tietävänsä vakavasti vammaisen, kommunikoimaan kyvyttömän ihmisen puolesta mitä tämä haluaa.

Vakavasti sairaan eläimen väkisin hengissä pitäminen on eläinrääkkäystä. Mutta vakavasti sairaita, kommunikoimaan kyvyttömiä ei puolusta kukaan. Heitä saa pitää hengissä vaikka millä keinoilla vuosia tai vuosikymmeniä, kenties vastoin heidän todellista tahtoaan. On väärin pakottaa syntymään vakavasti sairas tai vammainen lapsi, kun kerran vaihtoehtojakin on.

Vastaukset


Vieras

#28 Re: Oikeus valintoihin

2012-11-14 13:28:26

#27: - Oikeus valintoihin

Niin - yleisesti pidetään elämää parempana kuin kuolemaa ja olemista parempana kuin olemattomuutta. Ja merkillisesti ne, jotka kokevat kuuluvansa elämään oikeutettujen piiriin, ovat valmiit kieltämään tämän oikeuden niiltä, joilta sitä ei vielä tai enää voida kysyä.

Valinnan mahdollisuus!

#39 Re: Oikeus valintoihin

2012-11-14 21:23:54

#27: - Oikeus valintoihin

Oletko kuullut yhdenkään koiran pyytävän eutanasiaa? Entä yhdenkään sikiön pyytävän aborttia? En minäkään. Se, ettemme tiedä on täysin totta, mutta sillä ei voi argumentoida abortin puolesta. Jos emme kerran tiedä, miten voisimme sen perusteella mennä päättämään elämän, jos emme kerran sillä perusteella voi antaa elämän jatkuakaan? Nimenomaan on kysymyksestä oikeudesta valintoihin - sikiön oikeuteen valita itse kasvettuaan varttuneemmaksi. Tilastollisesti varmasti suurin osa maailman eläimistä ja ihmisistä kärsii jollakin tavalla ja haluaa silti elää. Monet eivät jaa hedonistista näkemystäsi, sikiöstä emme tiedä. On paljon ihmisiä, jotka luulevat tietävänsä sikiön puolesta mitä tämä haluaa. Järkyttävää kuinka käännät raskauden luonnollisen kulun pakottamiseksi ja abortin vapauden toteutumiseksi.

On huolestuttavaa kuinka ihmiset ovat jo valmiiksi päättäneet kantansa ja käyttävät sen puolustamiseen argumentointia, joka ei ole lainkaan yhteensopiva varsinaisen kannan kanssa. Miettikää voisitteko mahdollisesti olla myös väärässä. Tässä ollaan ihmiskunnan yhden suuren kysymyksen äärellä ja jokaisella on mahdollisuus oppia tärkeitä asioita.