Hoitohenkilökunnalle myönnettävä omantunnonvapaus

Kommentoitu viesti

Abortti ei ole murha

#24 Nyt järkeä tähän touhuun.

12.12.2012 22:24

Jos osa saa kieltäytyä abortista, niin saako loppu hoitohenkilökunta parempaa palkkaa tai vaikkapa bonusrahan jokaisesta aborttipotilaasta jonka hoitaa?
Eihän se ole reilua, jos laiskat jättää työnsä hoitamatta "eettisistä syistä"

Koko vaatimus on täysin absurdi. Nainen on tehnyt päätöksensä hoitoon tullessaan, eikä sitä päätöstä ole hoitohenkilökunnalla oikeutta arvostella.

p.s. Sikiö ei ole lapsi. Tarkistakaa mihin aikaan sikiölle kehittyy hermosto. Sitä ennen se ei "tunne" tai "ajattele". Myöskään sielua ei ihmisellä parhaan tiedon mukaan ole.

Vastaukset

Arnold

#70 Re: Nyt järkeä tähän touhuun.

2013-03-05 16:10:20

#24: Abortti ei ole murha - Nyt järkeä tähän touhuun.

Abortti on laillistettu murha! Minulla on sellainen tieto, ettei edes suurin osa abortteja tekevistä lääkäreistä haluaisi tehdä abortteja. Monet yrittävät järkkäillä työaikojaankin siten ettei tarvitsisi olla mukana moinessa. Abortoitu lapsi on nähty yrittävän tehdä hengitysliikkeitä, mutta ei ole onnstunut. Katsele siinä sitten ja anna lapsen kuolla rauhassa. Sivistysvaltiossa kun ollaan.

Vai, olenko väärässä?

Sieluttomia ruumiita

#103 Re: Nyt järkeä tähän touhuun.

2014-11-11 13:00:21

#24: Abortti ei ole murha - Nyt järkeä tähän touhuun. 

 Hmm. Hyvä kirjoittaja. Eikö abortti tosiaan ole murha?

Kirjoitit provokatiivisesti. Haluan siksi vastata muutamalla lauseella.

Ihminen saa alkunsa hedelmöityksessä. Eikö näin? Tällöin hän on vasta materiaalia, jonka täytyy antaa rauhassa kehittyä ja suojella tullakseen tarpeeksi vahvaksi kohdun ulkoiseen elämään. Olen minäkin ollut joskus vain 'solukasa', samoin jokainen tähän maailmaan syntynyt ihminen.

Jos ihminen tuhotaan pian hedelmöityksen jälkeen, alkiona, saati sikiönä, hänen puolestaan on tehty eliminointipäätös. Mielestäni kehityksen eri vaiheille annetut nimet hämäävät mattimeikäläisiä kuvittelemaan, ettei kyseessä oleva elämän alku ole tosiasiassa ihminen. Abortoitu sikiö näyttää minikokoiselta ihmiseltä, joka on tosin kuollut. Mistä muusta abortissa on tosiasiassa kyse, kuin ihmisen kuolemasta? Uskon, että jokainen ihminen sisimmässään ymmärtää, mistä tässä vaikeassa aiheessa on kysymys.

Ihmisen alulla on täten myös ihmisarvo. Jos ihmisarvon lisäksi ihmiseltä kielletään sielu, emme enää ymmärrä ihmisyyttä. Mikä on siis ihminen? Tämä on tärkeä kysymys, jota suosittelen pohtimaan. Kuolleelta sitä ei enää voi kysyä. Kuollut ruumis on vain ihmisen kuori, sillä se ihminen, joita sinä ja minä olemme, on kuoren sisällä, siis sielu. Sitä juuri kaipaamme, jos menetämme rakkaan ihmisen, sitä sielua, joka poistui ihmisestä kuollessaan.

Näkisin siis, että juuri 'järjellisin' perustein abortti onkin helpompi hyväksyä, kun ihmisen alulta kielletään sille kuuluva ihmisyys.

 

Tällaisia pohdintoja:)

 

elämä on alku

#108 Re: Nyt järkeä tähän touhuun.

2014-11-21 15:10:23

#24: Abortti ei ole murha - Nyt järkeä tähän touhuun. 

 "Sikiö ei ole lapsi. Tarkistakaa mihin aikaan sikiölle kehittyy hermosto. Sitä ennen se ei "tunne" tai "ajattele". Myöskään sielua ei ihmisellä parhaan tiedon mukaan ole."

 

Mikä se sitten on se "olio" joka haukkoo henkeään, tukehtuu ja kuolee, kun toisena päivänä samanikäinen "olio" läppästään elämään ja alkaa itkemään ja hengittämään..??!!! Haloo..  Voi olla aika, heti hedelmöoittymisen jälkeen, ennen hermostojen kehittymistä jolloin sikiö ei vielä tunne mitään, mutta se ei sulje pois sitä faktaa että siinäKIN lakkautetaan kaltaisesi ihmisen hyvä alku. Siitä ei olisi koskaan tullut kaappia eikä cocacola purkkia tai älypuhelinta, ei kissaa tai lintua, vaan IHMINEN! Siis siinä lopetetaan ihmisen elämän alku.! Se ettei kyseinen "olio" pysty ampumaan takaisin ei tee siitä arvotonta.          

Ja -"Myöskään sielua ei ihmisellä parhaan tiedon mukaan ole."  

Minkähän tiedon?

Kuka on todistanut mitä näkymättömissä on? Tässä ollaankin sellaisen asian kanssa tekemisissä johon saadaan "tieteellinen" vastaus vasta fyysisen elämän toisella puolella, mutta sitä ennen kannattaa käyttää valtaansa varoen, sillä jos siellä onkin jotakin, ei tiettävästi tehtyä saa enään tekemättömäksi ja silloin ei hyvää seuraa.. ISON riskin (sikiönkin) tappajat jokatapauksessa ottavat!