Vetoomus Keuruun keskustassa sijaitsevan Seiponharjun puolesta

Ojalan opissa
Vieras

#26 153 - noin 300 = noin 150

03.06.2010 14:50

Millaista matematiikkaa Keuruun seurakunnassa oikein noudatetaan. Myytäisiin pala kaunista luontoa 153.000 eurolla ja maksettaisiin asunnoista yli 300.000. Eikös lopputulos ole se, että seurakunta maksaisi noin 150.000 euroa siitä, että saisi myydä maansa seurakuntalaisten rahoilla. Huhuh!
Voi Pyhä Yksinkertaisuus ja Papit
Vieras

#27 Re: 153 - noin 300 = noin 150

03.06.2010 16:43

#26: Ojalan opissa - 153 - noin 300 = noin 150

Voisiko jo kysyä ääneen lahjooko tai pyytääkö joku lahjaa, jotta tontti saadaan kaupaksi?

Alkaa nimittäin haisemaan sen verran härskille tämä seurakunnan herrojen "Ojalan ylemmän tason matematiikka".

Toisin sanoen pitääkö seurakunnan lahjoa YIT ostammalla asuntoja, että YIT ostaa tontin tätä samaista taloa varten?

Herroilla on tutkimattomat tiet.

Ihme, ettei seurakunnan talous ole enemmän kuralla, kun tällaisia sammakoita päästetään julkisuuteen. Kokouksessa joku ihmetteli liian halpaa hintaa. Kas, ku ei älynnyt ihmetellä sitä, että seurakunnan pitää maksaa YIT:e rahaa, jotta YIT ostaisi tontin.

Toisin sanoen seurakunta maksaa YIT:e rahaa ja samoilla rahoilla YIT ostaa tontin seyrakunnalta. Voisi jopa sanoa, että YIT ostaa tontin itselleen seurakunnan varoilla ja saa siitä vielä voittoa itselleen lähes saman suuruisen summan, niin ja tietenkin tontin ilmaiseksi, koska seurakuntahan sen tontin maksoi YIT:e.

Jaa, että miten se menikään?

Kuten sanoit, että huhhuuhhuuhh on pojilla askareet.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

04.06.2010 21:17


Vieras
Vieras

#29 Re:

04.06.2010 21:22

#1: ritva aihos -

www.ymparisto.fi > Ympäristöministeriö > Ajankohtaista > Tiedotteet > Tiedotteet 2010 > Rakennusperintöä suojelemaan uusi laki

Rakennusperintöä suojelemaan uusi laki

Tasavallan presidentti on tänään vahvistanut lain rakennusperinnön suojelemista. Samalla maankäyttö- ja rakennuslakia muutettiin. Lakiuudistuksen tavoitteena on tukea rakennusperinnön ajallista ja alueellista monimuotoisuutta sekä sen kulttuurisesti kestävää hoitoa ja käyttöä. Uudet lait tulevat voimaan 1.7.2010. Laki rakennusperinnön suojelemisesta korvaa vuodelta 1985 olevan rakennussuojelulain.

Laissa uudistetaan suojeltavien kohteiden määrittelyä ja konkretisoidaan suojelun edellytyksiä. Rakennuksen kulttuurihistoriallinen merkittävyys arvioidaan sen harvinaisuuden, tyypillisyyden, edustavuuden, alkuperäisyyden, historiallisen todistusvoimaisuuden tai historiallisen kerroksellisuuden perusteella. Lisäksi kohteen tulee olla valtakunnallisesti, maakunnallisesti tai paikallisesti merkittävä. Edellä mainittuja arviointikriteerejä käytetään näillä kaikilla kolmella tasolla. Lisäksi suojeluprosessia on pyritty tekemään entistä läpinäkyvämmäksi.

Asemakaavoitetuilla alueilla rakennusperinnön suojeleminen toteutuu edelleen maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti, eli asemakaavassa annetuilla kaavamääräyksillä. Uuden lain myötä toimenpidekielto korvataan harkinnanvaraisella vaarantamiskiellolla. Vaarantamiskielto on kuitenkin määrättävä aina, kun suojelun turvaaminen sitä välttämättä edellyttää. Entinen toimenpidekielto aiheutti epätietoisuutta siitä, mitkä toimenpiteet ovat sallittuja ja mitkä eivät. Vaarantamiskielto kieltää toimenpiteet, jotka voisivat vahingoittaa kulttuurihistoriallisesti merkittävää rakennusta. Kielto ei koske rakennuksen säilyttämiseksi ja kunnostamiseksi tehtäviä toimenpiteitä. Rakennusta voi myös edelleen käyttää sille soveltuvalla tavalla, kunhan sen kulttuurihistorialliset ominaisuuspiirteet eivät vaarannu. Vaarantamiskiellon mukaan kohteen omistaja voidaan velvoittaa rakennuksen tuhoutumista ehkäiseviin toimiin, kuten esimerkiksi sulkemaan autiona olevan rakennuksen ikkuna- ja oviaukot ilkivallan välttämiseksi.

Jos omistajalle aiheutuu suojelusta merkittävää haittaa tai vahinkoa, hänellä on oikeus saada siitä valtiolta korvaus. Maankäyttö- ja rakennuslakia muutettiin siten, että jos valtakunnallisesti merkittävälle rakennukselle asemakaavan nojalla asetetut suojelumääräykset ovat omistajan kannalta kohtuuttomat, hän on oikeutettu korvaukseen, jossa korvausvelvollinen on valtio. Aiemmin kunta vastasi korvauksista. Muiden asemakaava-alueella sijaitsevien rakennusten kohdalla korvausvelvollisuus näissä tapauksissa säilyy edelleen kunnilla.

Laki rakennusperinnön suojelemisesta koskee myös valtion omistamia rakennuksia, joten valtion erityisasema rakennusperinnön omistajana poistuu. Aikaisemman lainsäädännön nojalla suojellut rakennukset säilyvät kuitenkin edelleen suojeltuina, myös silloin, kun niiden omistaja vaihtuu.

Rakennussuojelulain nojalla suojeltuja rakennuksia on yhteensä noin 250, asetuksilla suojeltuja valtion rakennuksia noin 800 ja asemakaavalla suojeltuja rakennuksia arvioidaan olevan 15 000−20 000. Rakennuksen suojelu saatetaan vireille siinä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksessa, jonka alueella rakennus sijaitsee. Suojelupäätöksen vahvistaa ympäristöministeriö.

Lisätietoja

Vanhempi hallitussihteeri Satu-Kaarina Virtala, ympäristöministeriö
puh. 0400 143 970, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Avoimmuus ja osallistaminen tätä päivää
Vieras

#30 Re: Re: Re: Huono tiedotus!

05.06.2010 17:51

#8: Vieras - Re: Re: Huono tiedotus!

Meillä kaikilla on oikeus ilmaista mielepiteemme ilman, että joku sanoo sitä räyhäämiseksi. Avoin, osallistava toiminta on tätä päivää. Onneksi on mielipiteen ilmaisun mahdollisuus. Pohjois-Koreassa sitä ei ole.
Vieras
Vieras

#31 Re: Re: Re: Re: Huono tiedotus!

05.06.2010 18:53

#30: Avoimmuus ja osallistaminen tätä päivää - Re: Re: Re: Huono tiedotus!

Olen samaa mieltä. Joskus silti tuntuu siltä, että mielipiteen ilmaisua ei sallita, vaan jos sen ilmaiset "ääneen", olet heti silmätikku ja sinulle kostetaan mielipiteesi. On se nähty ja koettu.

Pidetään huoli, etti tässä asiassa käy näin - tarpeeksi iso porukka, kun Seiponharjua puolustaa, sillä alkaa olla jo merkitystä!

sinitiainen
Vieras

#32 aktivoidu nimien keräämisessä !

06.06.2010 09:18

laittakaa nyt viestiä eteenpäin edelleen KIIREELLISESTI

- asia on seuraavana esillä kaupungin kaavoituksessa.

Lisää nimiä adressiin - toimi nyt!!

Turistit äänestävät jaloillaan
Vieras

#33 Re: Re:

06.06.2010 09:50

#29: Vieras - Re:

Kaupunginjohtaja, metsänhoitaja Timo Louna ja kirkkoherra Ossi Poikonen haastetaan suojelemaan Keuruun keskustan reunalla sijaitseva Loilonharju eli Seiponharju.

Hyvät Herrat voitteko Te esittää perusteet miksi harjumuodostelama pitää Teidän mielestänne tuhota tulevilta sukupolvilta. Perusteeksi ei riitä piiloeläkeläiset tai paikkakunnan kilpailukyky.

Teidän luulisi tietävän, että Keuruun turistikohteet ja matkailu eivät lisäänny luontoa hävittämällä.

Astukaa  jo Tekin moderniin, ympäröivän luonnonarvot ja maisemain kauneuden suojelevaan älymystöön. Ainoastaan hävittämistä ajava ajattelu- ja toimintatapa eivät kuulu nyky Keuruuseen.

Hävittäjät ovat saaneet nimensä historian sivuille ja se arvonimi ei ole ansaitsemisen arvoin.

Hyvät Herrat harkitkaa tarkoin miten Te meitä keuruulaisia kohtelette.

 

 

 

 

Hyvät Herrat tuhoamisen osaavat kaikki, mutta kuulutteko Te liuontoarvot ymmärtäviin kansalaisiin? Jos Teidän mielestä harjun saa tuhota, niin silloin en voi kuin ihmetellä.

 


Vieras

#34 kappale kauneinta Keuruuta

07.06.2010 09:45

EI EI EI! älkää tuhotko sitä kaunista , rakasta aluetta. Ei raha saa kaikkea ratkaista. Sillä Loilonharjulla on suuri kulttuurihistoriallinen merkitys. Eroan kirkosta , jos kirkkovaltuusto tai- neuvosto tekee noin typerän päätöksen.Ja pyydän monia muitakin tekemään samoin.
Keuruun seurakunta on rikas, rakaentakaa muualle , jos pakko.Mutta jättäkää tämä kaunis harju tulevillekin sukupolville ihailtavaksi.

Entinen keuruulainen ja Keuruun entsimmäisiin asuttajasukuihin kuuluva Soile Kattainen

Vieras
Vieras

#35 Re: kappale kauneinta Keuruuta

07.06.2010 11:16

#34: - kappale kauneinta Keuruuta

Hienoa että Seiponharjulla/Loilonharjulla on näin paljon puolustajia! Jokainen järki-ihminen tajuaa, että jos tuo luonnonkaunis ikiharju tuhotaan, sitä ei koskaan korvata millään rahalla. Hyvä Soile, minä jo vähän odottelinkin kommenttiasi - laita vaan asuttajasukusi nimi näkyviin:) Seiponharju oli lapsuuteni ja nuoruuteni kasvuympäristö; opin arvostamaan, ihmettelemään ja kunnioittamaan luontoa. Jos seurakunta harjun omistajana myy Luojan vuosisatojen työn muutamasta hopearahasta, minua ei tarvitse kahta kertaa kehottaa eroamaan vihdoinkin kirkosta. T. Eeva Jyrinki (o.s. Kosola/Rannikko)

 

luonto kiittää ystäväänsä
Vieras

#36 Re: Re: Re:

08.06.2010 19:22

#33: Turistit äänestävät jaloillaan - Re: Re:

http://www.mm.helsinki.fi/

Kun kaupunginjohtaja Louna on opiskellut maa- ja metsätieteelisessä tiedekunnassa, niin ihmetellä sopii tarvetta hävittää ja tuhota erinomaisen kaunista osaa Keuruun keskustan luonnonarvoista.

On hyvin vaikea ymmärtää tällaista hävittämisnäkökantaa, eikä hävittämiselle löydy edes mitään järkeviä perusteita.

Hävittäminen on todella lyhyt näköinen toimintatapa ja vielä lyhyt näköisempi toimintatapa, jos se on itse tarkoitus ja tavoiteltu päämäärä.

 

Voi Pyhä Yksinkertaisuus ja Papit
Vieras

#37 Re: Re: Luontohaaste kunnille ja seurakunnille

09.06.2010 08:21

#6: Seippaa Seippo Pallo - Re: Luontohaaste kunnille ja seurakunnille

Kirkkoherran julistamaa Vuorisaarnaa ja saarnan tarkoitusta tulisi soveltaa, sekä julistaa, myös Loilonharjun suojelemisessa.

Tee toiselle niin kuin toivoisit hänen tekevän itsellesi.

Miten tätä voidaan soveltaa Loilonharjuun? Hyvin yksinkertaisesti.

Jos seurakunta kirkkoherransa johdolla kohtelee Loilonharjua riistäen kauniita luontoarvoja, niin vasta vuoroisesti voidaan potkaista kaikki seurakunnan päättävät toimihenkilöt ja luottamushenkilöt ulos samaa Vuorisaarnaa noudattaen.

Tällöin toteutuu Vuorisaarnan merkitys oikealla tavalla. Kuten kohtelet toisia, niin toiset kohtelevat sinua. Tämän luulisi kirkkoherran jo tietävän.

petri heinonen
keuruu

#38 Harju

11.06.2010 08:32

Niinpä, ilmeisesti tila on loppunut kaavansuunnittelijalta. Kyllä Keuruullakin luulisi oleva tilaa rakennella hiukan muille paikoille. Itse aivan lähinaapurina asuvana kyllä huonolla mielellä suunnitelmia katselen. Jos tornitaloa Keuruulle suunnitellaan, pitäisi Keuruun olla uudistaja ja viedä tornitalo johonkin hiukan sivumpaa, pienen lammen rannalle, tehdä jotain poikkkeuksellista Suomen maassa. Muistelen kuinka Pihjavedelle oli suunnitteillä Pihlaisselän rantaan tornitalo, silloin sen tyrmäsi toiset asiat. Mutta ahdas keskusta ei kyllä torinitaloja kaipaa.

kylkiluun murtuman pukamat

#39 Re: Harju

15.06.2010 16:18

#38: petri heinonen - Harju

On hauska huomata, että muutkin ovat oivaltaneet miten suuri Keuruu on, koskapitää keskusta ahtaa täyteen "arkkitehtien" luomuksia maisemia pilaamaan.

Kaupungin talolla saisi iso luuta lakaista ja pois voisi potkia suurimman osan. Säästyneisiin tiloihin voisi tehdä vanhuksille, sekä kaiken sortin eläkeläisille palveluasuntoja, jolloin päättäjät itse näkisivät läheltä mikä heitä itseään joskus odottaa.

Puupapin SahaPukki
Vieras

#40 Re: Re: Re: Luontohaaste kunnille ja seurakunnille

16.06.2010 17:45

#37: Voi Pyhä Yksinkertaisuus ja Papit - Re: Re: Luontohaaste kunnille ja seurakunnille

Kippavuorelle ei ilmeisesti ole vedetty vielä internetyhteyttä, koska papit ovat hiljakseen. Taitavat erehdyksessä luulla, jotta asia hautautuu, kun on hiljokseen.
Noeta Nokinenällekkin menee, jos jonkinlaista yhteyttä Kyöpelin vuorelle. Kyllä papeilla pitää nyt edes yksi linja olla auki edes Taivaaseen.
Mitä Jumalakin sanoo, kun papit hävittävät luontoa mammonaa palvoen ja Herran sanan tyystin unohtaen?
Ei Herrat, ei se niin mene.
Niin kauan Me melutaan ja pidetään asiaa esillä, kunnes Loilonharju saadaan säästettyä hölmöjen toimilta.

Vieras
Vieras

#41 Re: Re: kappale kauneinta Keuruuta

16.06.2010 21:55

#35: Vieras - Re: kappale kauneinta Keuruuta

 Juuri Punkaharjun maisemista palailin ja huomasin vastineesi kirjoitukseen. Ei ihmisellä ole oikutta kaikkea kaunista tuhota, eikä varsinkaan seurakunnalla ole pulaa rahasta. taasko käy niin, että 30 hopearahalla myydään , tällä kertaa iki-ihana harju . Raamatussahan kavallettiin ko. summalla tunnettu historiallinen henkilö . Jos tuo harju tuhotaan rakentamalla, sanon o tempora , o mores. Keuruun ensimmäisiä asuttajasukuja olen , siis Manninen-Mannila. Ja niin Lahdessa kirkkovaltuustossa kuin istunkin , eroan kirkosta ja teen osuuteni sen Loilonharjun puolesta. Kyllä ihmisillä tulee olla muitakin arvoja kuin raha.Grynderi YIT ei saa tulla lähellekään,Eeva ketjuilla mäntyihin sitoudutaan. Vaikka Lahdessa asun, se harju on tärkeä ja ehdottomasti suojeltav tuleville polville. terv. Soile Kattainen

Soile Kattainen Keuruulta muuttanut mutta sydän Keuruulla
Vieras

#42 Re: 153 - noin 300 = noin 150

16.06.2010 21:58

#26: Ojalan opissa - 153 - noin 300 = noin 150

Ei käy minun pirtaan tuo matematiikka! vastusta  koko harjun myyntiä, sitä ei saa myydä ja rakentaa. Herätkää keuruulaiset, puolustakaa aluetta , joka meille jokaiselle merkitsee kauneutta muuten niin pilalle rakennetussa keskustassa.

Pienet on ympyrät
Vieras

#43 Re: Re: Re: Re:

17.06.2010 16:42

#36: luonto kiittää ystäväänsä - Re: Re: Re:

http://keuruu.fi/ptk/kokous/20101648-6.HTM

Tässä tätä kaupungin päätöksentekoa.

Voi voi kuka auttaisi Nyyti Loilonharjua?

Sokkelimuotti ja harjateräs
Vieras

#48 Re: Re: Re:

20.06.2010 21:19

#33: Turistit äänestävät jaloillaan - Re: Re:

Eilen tuli katsottua ruotsalaisten juhlintaa televisiosta. Joku toimittaja kertoi kulkueen matkan varrelta olevista taloista ja kaupungin osista, sekä Tukholman Manhattanista, jonka alta hävitettiin kymmenittäin vanhoja arvotaloja. Tilalle tehtiin muutama iso pilvenpiirtäjä.

Kulkuetta kommentoinut toimittaja sanoi, että Tukholman pormestari ajoi mielipiteistä välittämättä pilvenpiirtäjiä keskelle Tukholmaa ja surutta puratti hienoja vanhoja taloja pois alta.

Pormestari sai rakennusten hävittämisestä lisänimen kaivinkone. Seuraavan kerran hän ei tullut enää valituksi.

Kumpaa herraa, kaupunginjohtajaa vai kirkkoherraa, ryhdytään kutsumaan Kaivinkoneeksi ja kumpaa Gatepillariksi?

Jos herrat sallivat ja ajavat väkisin keinoilla millä hyvänsä Loilonharjulle kerrostalot, niin edellä mainitut nimet ovat oikein osuvia. Toinen olisi Kaivinkone ja toinen Gatepillari.

Kumpi on kumpi sen saavat herrat itse valita.

Tuleva asukas?
Vieras

#49 Ehdota vanhusten palvelutalolle uusi paikka

21.06.2010 23:58

Nyt kaikki miettimään, mihin se vanhusten palvelutalo laitettaisiin. Seiponharjulle sitä kun ei haluta, niin pitäähän meillä olla ehdottaa uutta paikkaa!

vanhassa vara parempiko? Eppäilen
Vieras

#50 Re: Ehdota vanhusten palvelutalolle uusi paikka

23.06.2010 08:28

#49: Tuleva asukas? - Ehdota vanhusten palvelutalolle uusi paikka

Pappilanniemeen kirkkoherran talon paikalle tai pappilan pellolle, jonne on seurakunnan taholta suunniteltu hotellia tai jotain koulutuskeskusta.

Pienoismallikin on jo kirkkoherran viraston seinällä valmiina riippumassa.