PITÄJÄNMÄEN SRK:N LAPSITYÖN PUOLESTA

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista PITÄJÄNMÄEN SRK:N LAPSITYÖN PUOLESTA.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

19.05.2015 13:10



Vieras

#2

19.05.2015 15:20

Srk:n lapsityö on tärkeää lapsen hengellisessä kasvussa ja työpaikkojen säilyttämisessä. Kaikin puolin järjetöntä lopettaa yhden ohjaajan virka.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

19.05.2015 15:48



Vieras

#4

19.05.2015 18:12

lapsilta ei saa viedä kaikkea kivaa ja tärkeää pois. nämä ovat myös perheille todella tärkeitä hetkiä ja paikkoja, jotta saavat lapsilleen mielekästä tekemistä kotona olon lisäksi. samalla harjoitellaan monia tärkeitä asioita, joita tarvitaan tulevaisuudessa.

Vieras

#5

19.05.2015 18:38

Hyvin tärkeää olla seurakunnalla tällaista toimintaa. Lasteni vuoksi itse olen pysynyt kirkossa.
E

#6

19.05.2015 19:16

Miten lapsen seurakuntayhteys syntyy ellei lapsityön kautta? Kirkon tehtävistä tärkeintä olisi panostaa lapsiin. On ymmärrettävää, että rahat vähenee, mutta jostain muualta tulisi nipistää kuin lapsilta. 


Vieras

#7

20.05.2015 06:08

Kerhotoiminta on tärkeä kirkon lapsityö. Eräs Konalan peruskoulunopettajista sanoi: Lapsista pystyy näkemään kuka on ollut kirkon päiväkerhossa. Lapset ovat rauhallisia ja kuuntelevat mitä heille puhutaan sekä sopeutuvat hyvin ryhmiin.

Vieras

#8

20.05.2015 07:39

On todella äärimmäisen ja suositeltavan tärkeää äänestää vaalissa kuin vaalissa NAISTA!

Tässä se  nyt nähdään mikä on tulos kun näin ei tehdä! Kaksi upeaa naista virkaan  oli tarjolla.

Naispuolinen kirkkoherra ei kuunaan olisi tällaista mennyt ehdottamaan!!!!


Vieras

#9

20.05.2015 11:46

Nuoret tarvitsevat kaikki mahd virikeellisen toiminnan. Rikostilastot nuorten osalta ovat kasvussa ja yhä nuoremmat epäiltynä!

Vieras

#10

20.05.2015 14:24

Nuoret ja lapset tarvitsevat turvallisen kokemuksen kirkon helmasta.


Vieras

#11 Tehkää jo parannus!

20.05.2015 15:10

Ei miehet arvosta "pehmeitä arvoja" .

Kaksi ihanaa naista oli myös ehdokkaana, mutta jäivät täysin varjoon, koska edelleenkään ei naisia nähdä eikä kuulla, jos paikalla on yksikin mies.  "Tyttö syntyi, tyhjä syntyi".


Vieras

#12

20.05.2015 16:39

Myös kotona olevat lapset pääsisivät sosiaalisiin tilanteisiin toisten lasten kanssa.

Vieras

#13

20.05.2015 16:42

Piristys lapsille jotka eivät ole päiväkodissa.

Vieras

#14

20.05.2015 17:28

Lapsenlapseni käyvät siellä ja se on heille todella tärkeä paikka,
Arto Antturi

#15 Pitäjänmäen seurakunnan hyvämaineinen lapsi- ja perhetyö jatkuu!

20.05.2015 18:57

Olen iloinen voidessani ilmoittaa, että Pitäjänmäen seurakunta pitää tiukassa taloudellisessa tilanteessa kiinni vahvasta sitoutumisesta lapsiperheiden arkeen. Konalan seurakuntatalossa lapsityö jatkuu entiseen tapaan myös syksyllä 2015. Seurakuntaneuvosto on tänään 20.5. kokouksessa merkinnyt tiedoksi lastenohjaaja Marjut Rannan ilmoituksen eläkkeelle jäämisestä ja samalla valtuuttanut kirkkoherran palkkaamaan määräaikaisen, osa-aikaisen lastenohjaajan siihen saakka kunnes seurakuntaneuvosto tekee päätöksen, miten lapsi- ja perhetyö pitkäjänteisesti järjestetään.

Juuri ennen klo 18.30 alkanutta seurakuntaneuvoston saimme tiedoksi adressin ”Pitäjänmäen srk:n lapsityön puolesta”. Olemme seurakunnan päätöksentekijöitä erittäin iloisia adressista ja sen sisältämästä aloitteellisuudesta, koska se edustaa täsmälleen samaa huolta ja sitoutumista, joka myös meillä on. Tässä hieman taustaa ja tietoja seurakunnan lapsityön tilanteesta.

Pitkäaikainen ja rakastettu lastenohjaaja Marjut Ranta on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle 1.9. alkaen. Kiitämme Marjutia uskomattoman hienosta ja pitkäjänteisestä työstä alueen perheiden hyväksi ja toivotamme mitä parhainta terveyttä ja Jumalan hyvää hoitoa eläkepäiville!

Työtovereina olimme tietoisia Marjutin suunnitelmista, vaikka virallinen ilmoitus siitä tuli vasta 11.5. Ilmoitusta edeltävällä viikolla 7.5. saimme tietää, paljonko Pitäjänmäen seurakunnalla on käytössään rahaa tulevalla kolmivuotiskaudella 2016-2018. Koska oli tiedossa, että säästökuuri on kova, ymmärsimme, että tarvitaan tarkkaa suunnittelua ja henkilöstö tulee vähenemään. Samalla oli itsestään selvää, että emme halua luopua hyvämaineisesta lapsi- ja perhetyöstä, vaan teemme kaikkemme, että sitä voidaan jatkaa pitkäjänteisesti - niillä resursseilla, jotka meillä on käytössä. 

Seurakuntaneuvoston seminaarissa 9.5. mietimme tiukkaa tilannetta ja miten siitä selvitään. Kirkkoherrana tein ehdotuksen, että valitsemme seurakunnan toiminnalle kolme strategista painopistettä, joista yksi on juuri hyvämaineinen lapsi- ja perhetyö. Marjutin eläkkeellelähtö koskee meihin kovaa ja talousluvut koskevat myös kovaa, joten lapsi- ja perhetyön pitäminen hyvämaineisena ei tule olemaan helppoa. Mutta juuri sellaisia strategisten painopisteiden pitääkin olla.

Konalan kerhotoiminnan suunnittelu syyskaudeksi oli luonnollisesti tehty varautuen siihen, että uuden lastenohjaajan palkkaamista joudutaan siirtämään ensi vuodelle. Tämä herätti vanhempien keskuudessa pelkoa siitä, että lapsi- ja perhetyö joutuisi ensimmäisenä leikkausten kohteeksi. Näin ei siis tapahdu, eikä sellaista missään vaiheessa edes suunniteltu. Leikkaukset tulevat kohdistumaan ensimmäisenä pappien määrään. Seurakunta kyllä tarvitsee aikalisän, jotta voimme tehdä hyvän ja pitkäjänteisen kokonaisratkaisun lapsi- ja perhetyön turvaamiseksi. Siitä on nyt päätetty.

Olemme siis aidosti iloisia seurakuntalaisten aktiivisuudesta asiassa ja uskomme entistä vahvemmin yhdessä tekemiseen. Nyt jos koskaan tarvitaan seurakuntalaisuutta! Mitä enemmän meitä on, sitä enemmän voimme yhdessä tehdä – sekä osallistumalla itse että jäsenmaksujen ja palkattujen työntekijöiden kautta. Tule mukaan!

Iloisin kevätterveisin,

Arto Antturi

kirkkoherra, kolmen ihanan tytön isä ja yhden pikkupojan isoisä

p. 050 340 9746

P.S. Mulle saa soittaa :-)


Vieras

#16

20.05.2015 21:11

Liittykää ihmiset kirkkoon :-)


Vieras

#17

21.05.2015 09:00

Ihanaa, että meitä lapsityön asiakkaitakin kuunneltiin. Kiitos seurakuntaneuvostolle ja kirkkoherralle. Joillain täällä mennyt kommentit asian vierestä, koska tämä ei mielestäni ole sukupuoli kysymys. Kyllä ne naispuoleisetkin kirkkoherrat joutuvat tekemään säästöehdotuksia. 

mahtavaa

#18 Kiitos lapsiperheiden kuuntelemisesta

21.05.2015 09:57

Kiitos seurakuntaneuvostolle ja kirkkoherralle lapsiperheiden huolen ja tarpeiden kuuntelemista! Tämä asia oli isolle joukolle yhteinen ja tärkeä. Tulee hieno fiilis yhteishengestä, meidän seurakunta on ihan paras!

Kirsi Poola

#19 Kiitos

21.05.2015 10:04

Kiitos kirkkoherra Arto Antturille sekä seurakuntaneuvostolle, että huomioitte päätöksenteossa adressin ”Pitäjänmäen srk:n lapsityön puolesta” ja siten meidän lapsiperheiden huolen. Kiitos teille seurakuntalaisten kuuntelemisesta. On ilo olla sellaisen seurakunnan jäsen, jossa seurakuntalaisten huolet otetaan vakavasti ja niihin vastataan. Olemme todella ilahtuneita ja kiitollisia, että lapsi- ja perhetyö on srk:lle tärkeä ja on valittu yhdeksi strategiseksi painopisteeksi.

Pitäjänmäen seurakunnan loistava lapsi- ja perhetyö kantaa hedelmää pitkälle tulevaisuuteen. Yhdessä toimimalla voimme turvata lapsiperheille tärkeiden palveluiden säilymisen seurakunnassamme.  Kiitos myös seurakunnan lapsi- ja perhetyöntekijät sekä seurakuntalaiset hyvästä yhteishengestä lapsityön puolesta.  

Kirsi Poola,

Kahden kerholaisen ja vauvan äiti


Vieras

#20

21.05.2015 12:46

On niitä tiukkoja naistalouspäälliköitäkin ja varmasti kirkkoherrojakin.

Mutta tämä valinta nyt kuitenkin oli sukupuolikysymys.

"Paikalla oli 5000 miestä, paitsi naisia ja lapsia". Jeesuksella oli neljä veljeä, jotka nimeltä mainitaan Raamatussa. Sekä sisaria.

Mikään ei ole muuttunut Raamatun ajoista. Naiset on edelleen tyhjäjoukkoa, anonyymimassaa. Sanoin kotiväelle, että jos ehdokas AA ei saa 90 % annetuista äänistä, niin syön vanhan hattuni. Ei tarvinnut syödä.


Vieras

#21 Kiitokset Marjutille ja Pitäjänmäen seurakunnalle

23.05.2015 16:38

Hienoa, että upea lapsityö jatkuu Pitäjänmäen seurakunnassa. Olen erittäin kiitollinen kaikesta omaan elämääni saadusta tuesta ja ohjauksesta Marjut Rannalle, jonka auringonkukkiin kuuluin itse vuonna 1976. Lapset ovat tulevaisuutemme. Hienoa, kun heihin panostetaan Pitäjänmäen seurakunnassa jatkossakin.