PITÄJÄNMÄEN SRK:N LAPSITYÖN PUOLESTA

Arto Antturi

/ #15 Pitäjänmäen seurakunnan hyvämaineinen lapsi- ja perhetyö jatkuu!

20.05.2015 18:57

Olen iloinen voidessani ilmoittaa, että Pitäjänmäen seurakunta pitää tiukassa taloudellisessa tilanteessa kiinni vahvasta sitoutumisesta lapsiperheiden arkeen. Konalan seurakuntatalossa lapsityö jatkuu entiseen tapaan myös syksyllä 2015. Seurakuntaneuvosto on tänään 20.5. kokouksessa merkinnyt tiedoksi lastenohjaaja Marjut Rannan ilmoituksen eläkkeelle jäämisestä ja samalla valtuuttanut kirkkoherran palkkaamaan määräaikaisen, osa-aikaisen lastenohjaajan siihen saakka kunnes seurakuntaneuvosto tekee päätöksen, miten lapsi- ja perhetyö pitkäjänteisesti järjestetään.

Juuri ennen klo 18.30 alkanutta seurakuntaneuvoston saimme tiedoksi adressin ”Pitäjänmäen srk:n lapsityön puolesta”. Olemme seurakunnan päätöksentekijöitä erittäin iloisia adressista ja sen sisältämästä aloitteellisuudesta, koska se edustaa täsmälleen samaa huolta ja sitoutumista, joka myös meillä on. Tässä hieman taustaa ja tietoja seurakunnan lapsityön tilanteesta.

Pitkäaikainen ja rakastettu lastenohjaaja Marjut Ranta on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle 1.9. alkaen. Kiitämme Marjutia uskomattoman hienosta ja pitkäjänteisestä työstä alueen perheiden hyväksi ja toivotamme mitä parhainta terveyttä ja Jumalan hyvää hoitoa eläkepäiville!

Työtovereina olimme tietoisia Marjutin suunnitelmista, vaikka virallinen ilmoitus siitä tuli vasta 11.5. Ilmoitusta edeltävällä viikolla 7.5. saimme tietää, paljonko Pitäjänmäen seurakunnalla on käytössään rahaa tulevalla kolmivuotiskaudella 2016-2018. Koska oli tiedossa, että säästökuuri on kova, ymmärsimme, että tarvitaan tarkkaa suunnittelua ja henkilöstö tulee vähenemään. Samalla oli itsestään selvää, että emme halua luopua hyvämaineisesta lapsi- ja perhetyöstä, vaan teemme kaikkemme, että sitä voidaan jatkaa pitkäjänteisesti - niillä resursseilla, jotka meillä on käytössä. 

Seurakuntaneuvoston seminaarissa 9.5. mietimme tiukkaa tilannetta ja miten siitä selvitään. Kirkkoherrana tein ehdotuksen, että valitsemme seurakunnan toiminnalle kolme strategista painopistettä, joista yksi on juuri hyvämaineinen lapsi- ja perhetyö. Marjutin eläkkeellelähtö koskee meihin kovaa ja talousluvut koskevat myös kovaa, joten lapsi- ja perhetyön pitäminen hyvämaineisena ei tule olemaan helppoa. Mutta juuri sellaisia strategisten painopisteiden pitääkin olla.

Konalan kerhotoiminnan suunnittelu syyskaudeksi oli luonnollisesti tehty varautuen siihen, että uuden lastenohjaajan palkkaamista joudutaan siirtämään ensi vuodelle. Tämä herätti vanhempien keskuudessa pelkoa siitä, että lapsi- ja perhetyö joutuisi ensimmäisenä leikkausten kohteeksi. Näin ei siis tapahdu, eikä sellaista missään vaiheessa edes suunniteltu. Leikkaukset tulevat kohdistumaan ensimmäisenä pappien määrään. Seurakunta kyllä tarvitsee aikalisän, jotta voimme tehdä hyvän ja pitkäjänteisen kokonaisratkaisun lapsi- ja perhetyön turvaamiseksi. Siitä on nyt päätetty.

Olemme siis aidosti iloisia seurakuntalaisten aktiivisuudesta asiassa ja uskomme entistä vahvemmin yhdessä tekemiseen. Nyt jos koskaan tarvitaan seurakuntalaisuutta! Mitä enemmän meitä on, sitä enemmän voimme yhdessä tehdä – sekä osallistumalla itse että jäsenmaksujen ja palkattujen työntekijöiden kautta. Tule mukaan!

Iloisin kevätterveisin,

Arto Antturi

kirkkoherra, kolmen ihanan tytön isä ja yhden pikkupojan isoisä

p. 050 340 9746

P.S. Mulle saa soittaa :-)