VR junaliikenteen lopetus Tampere-Keuruu välillä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VR junaliikenteen lopetus Tampere-Keuruu välillä.

semate

#126

18.09.2015 05:54

Junat on usein täynnä aamulla ja iltapäivällä, nämä kaksi vuoroa ainakin tulisi säilyttää. Lapset ja lapsenlapset ovat kauempaa liikkuneet kätevästi tänne Kolhoon, Perheen yhteiset juhlapyhät ja kokoontumiset loppuvat!

 

ei näytä tilastot näitä

#127 Re: Re: Tilasto

18.09.2015 05:59

#77: työmatkaaja - Re: Tilasto 

 Naurettavin tilanne oli kun ryhmä vammaisia lähti Tuuriin ostoksille. Menomatkalla konduktoori harmitteli kun jokainen halusi pstaa oman lipun. Paluumatkalla sitten sama henkilö syytti asiakkaitaan siitä että lipunmyyntilaittesta oli loppunut nauha, ei voinut myydä lippuja, joten matkustajat pääsivät ilmaiseksi!


Vieras

#128

18.09.2015 06:03

Hyvä yhteys Tampere-Vilppula välille. Hyvä jatkoyhteys myös Helsingistä tuleville

Vieras

#129

18.09.2015 06:46

Pienten kaupunkien/kuntien asukkaat jäävät mottiin, vaille palveluitakin kun kaikki toiminta, palvelut ja liikenneyhteydet tarjotaan isoille kaupungeille.
Tampere-Orivesi-Vilppula-keuruu-Haapamäki välin junayhteys on kokemukseni mukaan ollut hyvinkin käytetty, sillä usein on joutunut matkustajia seisomaan käytävillä. Ja lisäkuljetusta tilattu myös busseilta/takseilta kun matkustajia on ollut paljon!


Vieras

#130

18.09.2015 07:48

Junayhteys on minulle tärkeä, jotta voin toimiia äitini omaishoitajana kuukausittain

Vieras

#131

18.09.2015 07:57

kaikilla meillä pitäisi olla mahdollisuuu
s liikkua ilman omaa autoakin

Vieras

#132

18.09.2015 08:08

Kaikki keinot on tehtävä tällaisen toimenpiteen ehkäisemiseksi. Mänttä ja Vilppula ovat nyt jo surkeassa tilanteessa julkisen liikenteen kulkuyhteyksien kanssa. Edullista ja nopeaa junayhteyttä niin etelään kuin pohjoiseenkin ei saa lopettaa!

Vieras

#133

18.09.2015 08:22

Nyt järki käteen! Näin ei saa tapahtua! Juna on nopein, edullisin ekologisin matkustustapa esim. Vilppulasta etelään ja pohjoiseen.
En äänestä Pirttilahtea enää koskaan, jos junaliikenne todella loppuu!

Vieras

#134

18.09.2015 08:47

On tärkeää pitää maaseutu "elävänä", vaikka nyt laman aikaan ehkä taloudellisesti kannattamaton, mutta luultavasti muutaman vuoden kuluttua kaikki näyttää ihan erinlaiselta. Kun linja on kerran lopetettu on se administratiivinen vaiva suuri saada se taas kulkemaan.


Vieras

#135

18.09.2015 09:18

Millähän vitulla sen jälkeen koulussa kuljen??

Vieras

#136

18.09.2015 09:29

En hyväksy junaliikenteen lopetusta tällä välillä

Vieras

#137

18.09.2015 09:44

Junaliikenteen lopetus vie kehitystä taaksepäin! Myös Pohjois-Häme ja Keuruun seutu tulee pitää asuttuna ja liikenneyhteysien kauta yhteydessä pääkaupunkiseutuun. Lopetuksella pönkitetään Tampereen väestön kasvua.Keuruu on jo menettänyt varuskunnan kuten myös Mäntän seutu Hallin varuskunnan lopetuksen kautta.Se riittää valtiolta mielestäni.Tämä pitäisi päättäjien ymmärtää. Vielä on toivoa,kun lopullista päätöstä ei ole tehty!

Vieras

#138

18.09.2015 09:45

Esim. Juupajoki on satsannut imagossaan paljon stoken kulkemiseen Tampereelle.Junayhteyttä tarvitaan!

Vieras

#139

18.09.2015 11:08

Saan kesäisin vieraita Vilppulaan, he tulevat junalla Tampereelta tai Helsingistä.
Kuljen myös itse silloin tällöin junalla Vilppulasta Tampereelle v.v.

Vieras

#140

18.09.2015 11:14

Mökki Juupajoella
Kiskobussi rulettaa

#141 Elämä kiskoilla

18.09.2015 13:10

Modernina kansalaisena käytän julkisia kulkuvälineitä kaikessa liikkumisessa. Käyn pääkaupunkiseudulla julkisilla - raitiovaunulla ja junalla töissä. Viikonloput vietän usein muualla kuin Helsingissä ja silloinkin liikun junalla. Keuruulla meidän suvulla on kesäpaikka, jonne olen koko elämäni matkustanut junalla. Nyttemmin ympäri vuoden parin viikon välein. Pääkaupunkiseudulta ei töissä käyvä pääse Keuruulle bussilla kätevästi. Bussilla ei pääse Keuruulle lauantaisin. Bussilla ei voi matkustaa, jos voi autossa pahoin. Juna on edullisempi. Nyt lakkautettavaksi tuomittu väli junalla maksaa 18.80, mutta bussilla 27,10. Jos joutuisin matkustamaan Keuruulle bussilla, vähenisivät käynnit ja paikkakunnalle jättämäni rahavirrat. Juna on ehdottoman hyvä kulkuväline. Ja Keuruulle nyt menevät yhteydet Tampereelta loistavat, kunhan aina olisi vain tarpeeksi vaunuja, että ei tarvitsisi seisoa tai ottaa maanantaiksi vapaata, että voisi matkustaa mukavasti. Juna on tulevaisuuden kulkuväline, jonka kulkemista pitää ylläpitää vähäpäästöisenä. VR:nkin kannattaa seurata ja käyttää argumentoinnissaan liikenneverkoston turvaamisessa ministeri Bernerin kanssa neuvotellessaan joulukuussa pidettävän Pariisin ilmastokokouksen asettamia päästörajoja. Autoilua on yksinkertaisesti vain vähennettävä. Ja autohan se bussikin on. ANTAKAA meidän pitää junamme!

 


Vieras

#142

18.09.2015 13:36

Ei voi lopettaa julkista liikennettä kokonaan asukkailta.

Vieras

#143

18.09.2015 15:29

Jos valtiolla ei ole rahaa ostaa junapalvelua syrjäalueille ja yksinoikeusyritys kieltäytyy itse ajamasta siellä omalla riskillään, niin silloin on kolme vaihtoehtoa:

1. Valtio avaa junien ostoliikennettä koskevan kilpailun ja kilpailuttaa lopetettavat reitit. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa liikennöitsijä, joka on suorittanut/haluaa suorittaa rautatieliikennöintiluvan. Jos ja yleensä kun kilpailun kautta saadaan palvelua ostettua 15-35 % halvempaan hintaan, niin voidaan säästää moni lopetettavaksi aiottu juna. Tampere on esimerkki: kun TKL:n linjoja alettiin laittamaan kilpailutuksen alle, niin Tampere sai ostettua saman palvelun 10-15 % halvemmalla kuin ennen. Nyt linjastolla ajaa entisen TKL:n yksinoikeuden sijaan sekä TKL, Paunu, Länsilinjat, Pirkanmaan Tilausliikenne, Möttö jne. Junaliikenteessä säästö tulee olemaan isompi, koska VR on erittäin tehoton yhtiö tällä hetkellä, eikä siellä ole enää liikennöintiin liittyvää osaamista (koska kaikki johtajat ovat muita kuin liikennealan ihmisiä).

2. Valtio avaa täysin vapaan kilpailun, jossa jokainen, jolla on rautatieliikennöintilupa, voi aloittaa omalla riskillään liikennöinnin valtion rataverkon ylläpitäjän antamissa aikataulupuitteissa. Aivan varmasti esim. Fenniarail, Onnirail, Transdev tai jopa joku nykyinen bussiyhtiö kokeilisi osan lopetettujen reittien aloittamista. Jotta bussiyhtiöt lähtevät junaliikennöintiä tarjoamaan, niin se vaatii kalustoyhtiön (ks. loppu). Kilpailu olisi kuitenkin sallittava koko rataverkolla, koska isoin "pihvi" tehdään runkolinjajunilla, joita lopetettavat reitit syöttävät. Ei olisi kovin reilua, että syöttölinjat ovat vapaasti kilpailtavissa, mutta ison rahan runkolinjat vain VR:llä.

3. Maakunta ja kunnat ostavat lähijunaliikennettä samoin kuin Tampereen seudun joukkoliikenteessä nyt tehdään. Eli yksittäiset alueelliset reitit kilpailutetaan ja halvin/laadukkain tarjoaja voittaa liikenteen määräajaksi, jolta ajalta voittanut liikennöitsijä saa tasasuuruisen kuukausikorvauksen, jonka on tarjouksessaan ilmoittanut palkkiokseen. Lipputulot ja subventioriskin – ja jopa mahdollisen lipputulovoiton – tässä mallissa kerää viranomainen eli maakunta ja kunnat. Ostajana voi olla useampikin maakunta (esim. Pirkanmaa ja Keski-Suomi kilpailluttavat/ostavat taajamajunaliikenteen liikennöinnin reitille Tampere–Oriveden keskusta–Haapamäki–Keuruu–Jyväskylä. Tai Pirkanmaa, Kanta-Häme ja Päijät-Häme kilpailluttavat/ostavat taajamajunaliikenteen liikennöinnin reitille Nokia–Tampere–Toijala–Hämeenlinna–Lahti-Nastola).

Kaikkien kolmen edellytys on, että valtio (ja/tai mahdollisesti maakunnat sekä kunnat) perustaa kalustoyhtiön (vrt. Pk-seudun Junakalusto Oy), johon otetaan aikanaan VR-yhtiölle lahjoitetut junat, jotka nyt seisovat käyttämättöminä Ilmalan varikolla (mm. SM2-junat ja lopetettavilta reiteiltä vapautuvat DM12-junat). Silloin kaikki liikennöitsijät ovat samalla viivalla – mukaanlukien VR – lähtiessään tarjoamaan liikennöintiä. Kenenkään ei tarvitse tehdä kymmenien miljoonien investointeja uuteen kalustoon, vaan voittaessaan kilpailun jokainen saa vuokrata kalustoa samaan hintaan kalustoyhtiöstä.

Kalustoyhtiö estäisi myös sen, että VR:n johto ei voisi enää omalla päätöksellään romuttaa kansalaisten omistamaa ja edelleen täysin käyttökelpoa junakalustoa ja siten estää sen päätymistä jonkun kilpailijan haltuun. Yhteisen omaisuuden romuttaminen yksinoikeusyhtiön omalla päätöksellä on nyt rikos, johon ei ole kukaan edes ymmärtänyt puuttua (tai ei ole halunnut puuttua esim. korruption tai muiden intressien vuoksi).

On myös täysin vastuutonta, että juuri kunnostetut rataosuudet ja seisakkeet jätetään hyödyntämättä ja rappiolle vain sen vuoksi, että yksinoikeusmalli estää muita liikenneyhtiötä ja alueellisia viranomaisia kokeilemasta palvelun tarjoamista kansalle. Absurdia, mutta koska kukaan päätöksenteossa tai mediassa ei ymmärrä aihepiiristä juuri yhtään mitään, niin vedätys vain jatkuu vuosikymmenestä toiseen. Ja ne harvat päättäjät jotka ymmärtävät, ovat jollain tapaa hyödynsaajina nykymallista – joko korrpution, vaalitukien tai yksityisen liiketoiminnan kautta.

Vieras

#144

18.09.2015 15:45

Kiitoksia tästä! Päättäjät selvästi haluavat, että minä en enää mökkeile tai käy mummolassa Vilppulassa. Oikein kiva! Näiden lisäksi en ilmeisesti saisi käydä kotona Tampereellakaan, sillä he ovat lakkauttamassa reitin myös Joensuun ja Pieksämäen väliltä. Tulevaisuudessa joudun kotiin mennessäni koukkaamaan pääkaupunkiseudun kautta. Päättäjät ovat varmasti katsoneet oikein kartasta, kuinka järkevältä tuo Joensuu-Tikkurila-Tampere- reitti näyttää. Tuohan LYHENTÄÄ valtavasti jo ennestään pitkää kotimatkaa.


Onnistuivat sitten lakkauttamaan ainoat junareitit, joita käytän. Ei tässä kai enää tarvitse liikkua mihinkään, kun junat ja bussit eivät kulje, auton pitämisestä on tehty aivan liian kallista ja neljänsadan kilometrin pyöräilykään ei ole mikään pikkujuttu. Onnibus vain raiteille niin saadaan joku tolkku tähän hommaan. Näin sitä tuetaan julkista liikennettä ja pidetään maaseutu vireänä. Mikä kumma siinä on niin vaikeaa ymmärtää, että kaikki eivät asu eivätkä halua asua Helsingissä?

äiti lapsineen

#145 Tärkeä kulkuväylä

18.09.2015 17:06

Olen kulkenut Orivesi keskusta asemalta Tampereella opiskelemassa, töissä ja nyt äitiyslomalla säännöllisesti kaverien luona. Kulkuyhteys on minulle kahden pienen lapsen äitinä välttämätön. Bussissa olisi sylivauvan kanssa todella turvaton matkustaa, sillä en voi raahata turvaistuinta mukana, lisäksi bussimatka kestää todella kauan junaan verrattuna.

Yhteysvälillä olisi varmasti huomattavasti enemmän matkustajia, jos kalusto olisi toimiva jokaiselle: matalalattiaiset junat ja lippuautomaatti, joka toimii/konduktööri, junan mallin muutos sellaiseksi, että yksi konduktööri riittää eli pääsee kulkemaan vaunujen välillä sisäkautta, lisää pysähdyksiä Tampereen puolelle (siellä olisi monta halukasta matkustajaa, heillekin juna olisi nopein ja hepoin vaihtoehto) ja lisää vaunuja, jotta ihmiset pääsisivät istumaan penkille.

Itselläni ei ole mahdollisuutta käyttää omaa autoa, sillä mieheni tarvitsee sitä työssään ja juna on ainoa vaihtoehto. Minulle haittaa aiheuttaa se, että yhteysvälin junat ovat aina täynnä ja kaikki eivät ole antaneet istumapaikkaa edes ollessani viimeisilläni raskaana, jolloin ainoa vaihtoehtoni on ollut istua lattialla. Lisäksi junien korkeat portaat ovat sekä minulle että eläkeiässä oleville vanhemmilleni ollut suuri ongelma, jonka takia moni matka on jäänyt tekemättä (heillä meille Orivedelle ja perheelläni Tampereelle). Valitettavasti konduktööriä ei junissa enää ole ja hyvin harvoin saan apua rattaiden nostamisessa junaan, moni varmaan pelkää tiputtavansa rattaat ja sitä kautta lapseni ja ei uskalla auttaa, veturinkuljettajien kuuluisi auttaa kuulemma nykyään, mutta eipä aina ole apua ilmestynyt ja olemme jääneet asemalle pettyneinä... Kuinkakohan monta eläkeläistä, pyörätuolin käyttäjää ja äitiä lapsineen on jäänyt käyttämättä junavuoroa edellä mainittujen seikkojen takia?


Vieras

#146

18.09.2015 17:25

Muutenkin huonot yhteydet Juupajoelta Tampereelle, niin viimeisetkin viedään pois!!

Vieras

#147

18.09.2015 17:54

Käytän säännlisesti junayhteyttä välillä Keuruu- Tampere ja se on ainoa kulkuneuvoni!!

Vieras

#148

18.09.2015 18:23

Junaliikenne on tarpeellinen..Taajamajuna :

Vieras

#149

18.09.2015 18:31

Mänttä-Vilppulan -taidekesä on luonut tunnettuutaan myöys hyvien yhteyksien - juna -bussi -juna -kautta. Opiskelijat Ammattikorkeakoulusta ja ja -opistosta käyvät kotonaan viikonloppuisin, miksi?

Vieras

#150

18.09.2015 20:05

Käytän junayhteyttä lähes joka viikko! Juna on hyvä paikka käyttää matka aika hyödyksi. On käsittämätöntä että rakennemuutoksesta eniten kärsiviä seutukuntia rangaistaan liikenneyhteydet viemällä.