Korkeakoulut maakuntiin!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Korkeakoulut maakuntiin!.


Vieras

#1

27.11.2011 03:16

Suomi saa voimansa isosta pinta-alasta. Helsinki on hieno kaupunki. Elämme luopumisen tulevia aikoja, pidetään kiinni koulutuksesta!
Juha Wirekoski
Adressin tekijä

#2 Taidekorkeakoululle 18 000 000 euron tasokorotus!

27.11.2011 10:39

Samaan aikaan, kun kaikkialla muualla leikataan kokonaisia koulutusohjelmia, saa tuleva Taideyliopisto (Kuvataide Akatemia, Sibelius Akatemia ja Teatterikorkeakoulu) 18 miljoonan euron pysyvän tasokorotuksen.

Vieras

#3

27.11.2011 20:38

Maaseutumatkailu avartaa!
Alfa

#4 Hieno adressi, kiitokset Juhalle!

28.11.2011 10:26

Kun OKM:n leikkauslista tuli julkisuuteen, oli aavistettavissa "hajoita ja hallitse"- periaate. Leikkaamalla useista paikoista yhtä aikaa syntyy useita adresseja (olisko kymmenkunta?). äänet hajaantuvat eikä yksikään adressi saa riittävän suurta painoarvoa. Tämä yhteinen adressi voisi toimia kokoavana tekijänä? Vai pitäisikö allekirjoittaa kaikki?

Eniten allekirjoituksia näyttää keränneen Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun lista. Leikkaukset Torniossa lakkauttaisivat tämän "maalaistuottajallekin" tutun laitoksen kokonaan.

Muistin virkistämiseksi, komiteamietintö yli 20 vuoden takaa: 3 viestintäalan oppilaitosta riittäisi Suomen tarpeisiin. Ne perustettiin vuonna 1991, kaikkien sijoituspaikat alkoivat T-kirjaimella. Pääkaupunkiseutu jätettiin tarkoituksellisesti ilman, siellä oli muutenkin koulutusta väestöön nähden ylimitoitetusti. Vajaassa 10 vuodessa kehä-kolmosen sisään oli perustettu 3 viestintäalan oppilaitosta, joten syyttävä sormi alan ylikoulutuksesta osottaa tuohon suuntaan.
Juha Wirekoski
Adressin tekijä

#5 Re: Hieno adressi, kiitokset Juhalle!

28.11.2011 16:15

#4: Alfa - Hieno adressi, kiitokset Juhalle!

Kiitos Alfa, osuit oikeaan, Tornio on edelleen hyviä muistoja herättävä paikka. Siellä oli tekemisen meininki!  Suosittelen tietenkin kirjoittamaan kaikki adressit, mutta toivon samalla, että voisimme koota myös joukot yhteen. Oma ajtukseni oli juuri tämän "hajoita ja hallitse" tilanteen välttäminen. Vain solidaarinen taistelu johtaa voittoon, kuten Seitsemän Samurain kuningasajatus kuuluu.  Korkeakoulut pitävät koko maan kehittyvänä ja lisäävät toimeliaisuutta siellä missä niitä on. Helsingin seudulta tulisi vähentää ja siirtää muualle Suomeen. Varkaudessa olisi  tilaa Suomen suurimmalle pelihelvetille, olisi myös tilaa tietokonesaleille ja tehoa niiden jäähdyttämiseen. Tämä vain yhtenä esimerkkinä. Muisti on myös virkeä noiden perustettujen oppilaitosten suhteen. Enää ei tarvitse perustaa yhtään, nyt ne on  sijoitettava oikein! Kun tämä adressimme saa riittävän kannatuksen, se voitanee viedä tarpeellisten tahojen eteen. Ehkä vältymme Suomen suurimmalta munaukselta, mitä hallinto voi tehdä! KAIKKI MUKAAN. NYT.


Vieras

#6

29.11.2011 13:43

Meille kaikille rakas UKK tahtoi, että koko Suomi pysyy elinkelpoisena. Muistattehan, että korkeakoulujen lisäksi oli aluepolitiikaa ja entäpäs kansanarmeijamme. Kekkonen julisti, ettei suomalainen sotias joudu taistelemaan kotimaansa rajojen ulkopuolelle... Niinpä. Afganistan. Hmmm. Maakuntien varuskuntiin ei riitä rahaa, miksihän...

Vieras

#7

29.11.2011 14:11

Veromarkkoja menee varmasti moneen turheenpaankin kuin viestinnän ja kulttuuripainotteiseen koulutukseen.
Pekka

#8 Asuntonäkökulma

30.11.2011 19:42

Samalla kun korkeakoulutus viedään maakuntiin, saadaan opiskelijoille enemmän asuntoja - siinä samalla vuokratkin 'kohtuullistetaan'.

Helsingissä vuokra-asuntojonossa on jo yli 23 000 asunnonhakijaa.

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/jono_kaupungin_vuokra-asuntoihin_helsingissa_kasvoi/

Vieras

#9 Re: Asuntonäkökulma

30.11.2011 22:33

#8: Pekka - Asuntonäkökulma

Juuri näin Pekka! Korkeakoulut ja yliopistot säteilevät kaikille elämän osa-alueille välittömästi tai välillisesti siellä missä niitä on. Siksi ihmettelen aina, miksi ne täytyy hyysätä väkisin Vantaanjoen eteleäpuolelle? On tapahtumassa suurin munaus mitä ajatella saattaa!