Sudet pois Nousiaisten asutusalueilta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Sudet pois Nousiaisten asutusalueilta.


Vieras

#26 Re: Sudet

12.12.2011 15:28

#24: Riksa - Sudet

Katsos nyt tuota karttaa yllä olevasta linkistä...

Kumpi oli ensin, muna vai kana? Mun mielestä täällä on ollut ihmisasutusta kyllä kauemmin kun kymmenen vuotta...

huolestunut

#27

12.12.2011 15:29

Lisäisin vielä että villin suden kuuluisi luonnostaan pelätä ihmistä ja pelkästään ihmisen haju PITÄISI pitää ne kaukana asuinalueilta.. eniten huolestuttaa että tällä laumalla on pieniä pentuja jotka ovat syntymästä asti oppineet saalistamaan ihmisten pihoilla ja viemään lemmikkieläimiä. Kun nämä pennut kasvavat aikuiseksi en usko että niillä on minkäänlaista suojelusvaistoa ihmistä kohtaan ja näyttää olevan selvää ettei mitään ole aikomustakaan tehdä ennenkuin sudet hyökkää ihmisen kimppuun ja vahinko on jo tapahtunut

Vieras

#28 Re:

12.12.2011 15:54

#25: -

Oletko tosissas tuolla kommentilla? Susi on eläin, joka saa myös elää. Ihminen on myös. Jokaisella on oikeus elää. Vai pitäiskö meidän ruveta ihmisiä heittämään avaruuteen jolla on rikoshistoria pitkä? Ei, kyllä nekin elävät. Sama koskee myös susia. Niiden kanssa pitää oppia elämään. Ei ne hyökkää ihan noin vain ihmisten pihoihin.


Vieras

#29 Re: Re:

12.12.2011 16:04

#28: - Re:

Ihan tosissani. Ja kyllä ne kuule vaan hyökkää, löytyy vielä omakohtaista kokemusta. Eikä se näytä eikä tunnu yhtään kivalta katsella sutta omalla pihalla, joka seisoo takajoloillaan koira-aitausta vasten. Susien sukupuuttoon tappaminen on ihan asia erikseen, mutta tänne ne eivät kuulu, kuljeksimaan ihmisten pihoilla. Kyllä sitä suurempaa korpimetsää suomestakin löytyy ja tilaa elää, eli kirjaimellisesti siellä mistä tulivatkin.


Vieras

#30

12.12.2011 16:04

Ehdotan, että kaikki sudet karkotetaan Suomesta. Annetaan niille vielä elinikäinen maahantulokielto. Syytetään naapurimaita sitten jos palaavat takaisin Suomen maaperälle.

Vieras

#31 :o

12.12.2011 16:31

Hämmentävä keskustelu konsananaan.

Vieras

#32 Kyllä

12.12.2011 16:36

Kyllä, olet aivan oikeassa. Hämmentävä keskustelu tosiaan.
Peace

Vieras

#33 Hämmentynyt vierailija.

12.12.2011 16:39

Kartta on kyllä vakuuttava, mutta tämä keskustelu on silti ERITTÄIN hämmentävää luettavaa.

Vieras

#34 Missä menee raja?

12.12.2011 16:40

Missä menee tämän keskustelun raja? Tämä on järkyttävää luettavaa, olette selvästi alkaneet käyttäyty agressiivisesti toisianne kohtaan.
Peace

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

12.12.2011 16:43



Vieras

#36

12.12.2011 16:49

Enemmän minä pelkään näitä kaksijalkaisia petoja,ne ovat saaneet pahaa aikaan kymmentuhatkertaisesti susiin verrattuna.


Vieras

#37 Re: kaksijalkaisia pelkäävälle

12.12.2011 17:29

#36: -

mikä sinun mielestäsi olisi sopiva määrä suden tappamia ihmisiä tilastoihin ?


Vieras

#38 ne kenen mielestä susista ei ole vaaraa

12.12.2011 17:45

ehdotan että otetaan muutama susi kiinni laitetaan pussiin ja siirretään vaikka Turun torille tai johonkin turun kerrostalo bunkkerialueelle, päästetään sitten siellä ne irti ja luetaan päivän lehdistä miten kiire niiden tappamisilla on kun voi vaikka aiheuttaa vahinkoa jollekin kaupunkilaiselle, maalaisilla kun ei ole niin väliä.

Vieras

#39

12.12.2011 17:53

Onhan toki ihmisillä vielä tänäkin päivänä muitakin kotieläimiä, kuin koiria ( vaikkakin surullisen harvakseltaan ). Toisinaan on mukava nähdä sellainenkin harvinaisuus kuin lehmät, lampaat ja hevoset ulkona laitumella. Vaan kukapa niitä sinne suden syötäväksi enää vie? Sitäpaitsi kallista lystiä on valtiolle ja vakuutusthtiöille korvailla menetettyjä koiriakin, hyvän menestyneen metsästyskoiran hinta saattaa kivuta korkeallekin. Jostain muistan lukeneeni, että koiria olisi suden suuhun pelkästään tänä vuonna mennyt satakunta? Saapi korjata, jos olen väärässä.
Metsienmies

#40

12.12.2011 18:20

jokaista sutta kohti jos ammutaan yks ihminen niin sitten antaa mennä vaan. Itse susien lähellä aina asunut eikä niissä ole mitään sen kummempaa kuin muissakaan eläimissä.

toki voidaan vaikka tappaa jonkun koira aina yhtä sutta kohden kun koira se taitaa aika lailla useammin uhmisen kimppuun käydä eikö?

E: pakko lisätä vielä että tosiaan koulu matkani oli lapsena 1,5km metsän viertä että ei siinä kyllä mitn ihmeellistä ollut. kun sudet alkoivat kylä alueilta liikkua lähemmäs kuntien keskustoja niin alkoi nämä turhan päiväiset lässytykset. jos ei luonto mielytä niin muuttakaa betonihelv*****n siellä ei eläimet kiusaa.


Vieras

#41 Re:

12.12.2011 18:27

#40: Metsienmies -

Täysin samaa mieltä!

sanahelinöistä teoiksi ?

#42 Re: Suojelusta

12.12.2011 18:29

#40: Metsienmies -

Olisihan sellainenkin mahdollisuus, että Susien suojelijat huolehtisivat Susien ravinnon riittävyydestä henkilökohtaisesti, paikan päällä :-)


Vieras

#43 Re: Re: Suojelusta

12.12.2011 18:51

#42: sanahelinöistä teoiksi ? - Re: Suojelusta

Eikös ne tähänkin asti niitä peuroja ole Nousiaisissa syöneet? Kyllä ne Nousiaisten Top3 vaarallisinta asiaa ovat 8-tie, mopoilla ja autoilla ajavat teinit ja vanhukset sekä irrallaan olevat koirat. Tuota listaa voisi jatkaa loputtomiin ja kyllä, jossakin vaiheessa siellä listalla olisivat myös sudetkin.


Vieras

#44 Re:

12.12.2011 19:37

#40: Metsienmies -

Uteliaisuudesta kysyisin, koskas Metsienmies on noita koulumatkoja vaeltanut?

Sitä vaan, että 1920-luvulla susi oli hävitetty Suomesta sukupuuttoon ja 1970-luvulla arvioitiin susia olevan reilu kymmenkunta yksilöä. Ja sattuivat sitten ihan sinun koulupollulles?

Vielä semmonen, että jos susi tulee minun pihalleni, susi muuttaa, en suinkaan minä. Eikä pelota, vaan v*tuttaa.

Ei ne mua haittaa

#45 Taas on mielipiteitä suuntaan jos toiseen vailla mitään pohjaa ja tietoa...

12.12.2011 19:46

Siinä olen samaa mieltä, että jos taajamiin tulevat niin nappi ottaan. Taajamien ulkopuolella olen eri mieltä. Kun haluaa asua luonnonhelmassa haja-asutusalueella niin täytyy myös ymmärtää, että luontoon kuuluu myös petoja! Ja pedot syövät toisia eläimiä... koiriakin. On se kuitenki ihmisen oman järjen köyhyyttä jos pitää näillä ns. susialueilla koiraansa pihalla narunpäässä ilman valvontaa/suojaa. Siinä kohtaa se on ihan sama onko se lammas, vuohi vai koira joka siinä narussa on kyl sen peto kun peto siitä tappaa sehän on ku tarjottimelle aseteltu kun ei se pääse karkuunkaan! Jolle sitä koiraansa voi/halua sisällä pitää ni rakentakoon kunnon piha-aitauksen (1/2m maan sisään ja katto tai verkko päälle) tai sit ei hanki koiraa ollenkaa ellei sitä vastuuta halua kantaa loppuun asti! Sit on vielä niitä pölöjä, joita on jo viety kaks tai useempi koira pihasta ja edelleen se uus koira pidetään siellä ulkona narun päässä vailla suojaa. Ei siinä tarvii mennä kun ittensä ihmisten. Sit metsästäjät itkee koiriaan, kun mettällä ovat jääneet susien saaliiksi. HALOO!! Se on sen harrastuksen riski kun siellä METSÄSSÄ liikkuu, niin siellähän niitä on. Tää riski pitää tidostaa kun sen koiran lähettää sinne yksinään. Ellei sitä riskiä oo halukas ottamaan ni jätä se koira kotiin tai pidä kiinni ja kule perässä. Sillai sitä on ennenki menty! Ei niitä kaikkia voi joka puolelta tappaa kyl niittenki jossain pitää elää. Niillä on isot reviirit millä ne liikku ja siksi ei oo helppoa lähteä rajaamaan niitä sellasille alueille missä ei asuis ketään kun niitä tönöjä ja ihmisiä on joka puolella melko tasasesti! siksi itse vedän rajan tajamiin. Ellei susista välitä ja pelkää lastensa puolesta ni MUUTTAKAA KAUPUNKIIN MISSÄ AINOAT LUONTOKAPPALEET ON TAUTEJA KANTAVAT JYRSIJÄT NE SAA MYRKYTTÄÄ! Me jotka asutaan täällä susien keskellä. Järki käteen! Ite ollan selvitty mainiosti 3 koiran kanssa ilman ongelmia, vaikka naapurista on koira viety ja tossa takapihan pellolla niitä näkee välillä käyskentelevän...


Vieras

#46 Re:

12.12.2011 19:56

#45: Ei ne mua haittaa -

Entäs jos se onkin lapsi mikä lähtee suden hampaissa?

 

tanssii susien kanssa

#47 Sairas susi on aina arvaamaton

12.12.2011 20:01

Jokainen susista tietävä tietää sen tosiasian, että sairas yksilö on todellakin vaarallinen ihmisillekin. Aivan kuten sairas koirakin. Koskaan ei voi tietää, onko juuri se yksin jölköttelevä susi sairas jolloin se todella voi tappaa lapsen. Siinä vaiheessa kun susi meni päiväkodin pihan lähistöllä, tuli kieltämättä sellainen olo että varuillaan pitää olla. Kuka siis ottaa vastuun näistä sairaista susista - jos kerran kaatolupia ei saa, voisiko nämä petoasiantuntijat sitten alkaa oikeasti kartoittaa susien tilannetta?

Vieras

#48 Re: Re:

12.12.2011 20:05

#46: - Re:

kuinka monta koiran hyökkäystä, karhun hyökkäystä, ahman hyökkäystä, kissan hyökkäystä, pillastunutta hevosta, lehmää, lammasta, kääärmeitä... aina on joku eläin mikä on hyökänny/aiheuttanu vahinkoa ihmisille ei niiltä voida välttyä niin kauan kun täällä elää jotakin eläimiä ihmisten kanssa. Ja riskit kasvaa mitä kauemmas kaupungeista ja taajamista mennään... ja olikos niitä lapsia lähtenyt niiden susien mukaan vaikka ovat koulun pihoillakin pyörineet... en oo kuullut... korjatkaa jos oon väärässä.

Uskon et jokainen ketä kokee sen tarpeelliseksi osaa lastansa valistaa miten tulee toimia missäkin tilanteessa... suuremmalla riskillä lapsi jää koulumatkallaan auton alle kun tulee syödyksi eikä autoja olla silti vieläkään kieltämässä ja mopot nimenomaan halutaan pitää pikkulasten kävelyteillä pärräämässä...

 


Vieras

#49 Taas on mielipiteitä suuntaan jos toiseen vailla mitään pohjaa ja tietoa...

12.12.2011 20:07

eli jokainen joka susista jotakin tietää, tietää myös sen, että susi voi tappaa myös pelkästään tappamisen ilosta. Toisin kuin ilves, jonka jäljiltä raadot ovat puhtaaksi syötyjä. Vaarallista on leikki näiden puoliksi kesyyntyneiden citysusien kanssa.

Vieras

#50 Re: Re: Re:

12.12.2011 20:23

#48: - Re: Re:

En kyllä ymmärrä tuota logiikkaa, et pitääkö sitäkin nyt odotella, että jotain sattuu ennen kun asialle voi tehdä jotakin? Onko se susta ihan ok, et ne sudet siinä "koulun pihoilla pyörivät" kun ei kerta oo yhtään muksua vieneet? Naiivisti vaan luotetaan siihen, ettei ne nyt mitään tee, kun ei oo ennenkään mitään sattunu. Ennen siis sudella oli luontainen pelko ihmistä kohtaan kun sitä saalistettiin, toisin kuin nykyään. Röyhkeämmiksi tulevat ja usko pois, kyllä näistä kohtaamisista vielä saadaan lukea. Toivottavasti siihen mennessä kaikille on annettu oikeat ja toimivat ohjeet miten käyttäytyä suden kohdatessaan. Toiset taputtelee päähän...