Vetoomus Rimminkankaankoulun opiskelu- ja työturvallisuudesta

Hölmöläisten loputtomat ongelmat.

#1 Koulujen homeongelmat

18.01.2012 18:06

Täällä Pudasjärjellä esille noussut homeongelma koulussa,on vain yksi pieni ongelma koko Suomea ajatellen.Monet julkiset rakennukset saattavat sisältää hometta.
Joudutaan korjaan rakennusta,joskus rakentamaan uudelleen.
Mistä sitten homeongelmat johtuvat,se onkin jo vaikeampi kysymys.Homeongelmia onneksi pystytään korjaamaan,ettei rakennusta tarvitse aina rakentaa uudestaan.
Paljon suurempi ongelma on EU:n rahoitus,kun siinä laittaa satamiljardia euroa,niin tarve kasvaakin tuhanteenmiljardiin,eikä ylärajaa näy,se onkin uusin pelimuoto sijoittajilla.
Lasten terveys pitäisi olla tärkeintä!

#2 Raha vai lasten terveys?

20.01.2012 11:59


Oikeasti, miettikää mikä on tärkeätä?
Oz

#3 Tärkeintä on ....

20.01.2012 14:02

Kunnan TALOUS! Ja se, että on mahdollisimman paljon kovapalkkaisia johtajia.
Jokunen

#4 Tärkeää oli...

21.01.2012 00:16

Tärkeää ilmeisesti oli laittaa "päättäjien" työpaikka kuntoon etteivät tärkeät asiat vain jää päättämättä...
huolestunut

#5

22.01.2012 13:16

Onko nuorten terveys tärkeä päättäjille? Lapset ovat saaneet jo nyt pysyviä vaurioita,jotka vaikuttavat tulevaisuuteen.Kuka on vastuussa kaikesta näistä terveysongelmista joita lapsilla on tullut? Tällähetkellä oireina ovat astma,allergiat,hengenahdistus,iho-oireet,pääkivut,migreeni,kuumeilu,keskittymiskyvyn puute,kamala väsymys,kiputilat,huono olo jne.Mutta mitkä ovat seuraavat oireet,kun lapset ovat pitkään altistuneet ongelmalle.Ei edes uskalla ajatella!Lapset haluavat opiskella puhtaassa koulussa,eikä kotona kotiopetuksessa.Jos jonkun mielestä me vanhemmat valitamme turhaan asiasta,niin semmoisella ihmisellä ei ole omakohtaista kokemusta siitä,kun terveys menee sisäilmaongelmien vuoksi.Päättäjät tehkää nopeita ratkaisuja!

sivusta seurannut

#6 Oppilaiden ja muiden koulutyöntekijöiden terveys.

22.01.2012 15:38

Korjauksista huolimatta ongelmat ovat jatkuneet. Kannattaako enää tuhlata kunnan varoja korjauksiin, kosaka niistä ei ole hyötyä?Tässä tulee jo mieleen kauanko oppilaat ja muut työntekijät jaksavat oman terveyden kannalta tätä tilannetta.Miettikää vanhemmat laitatteko lapsianne kouluun!
lapsissa tulevaisuus

#7 Uudet tilat

22.01.2012 15:46

On jo aika rakennuttaa uudet koulut Pudasjärvelle!!!Tätä on jatkunut liian kauan.Oppilaat ja opettajat kärsivät liikaa tästä tilanteesta.Käy varmasti joillakin jo mielenterveyteen?
Mika Timonen

#8

24.01.2012 17:05

Olinpas tänään kaksi tuntia ykkösen ATK-luokassa ja sain elämäni pahimmat allergiaoireet-rintaa kylmäsi, voimat meni; hyvä, että jaksoin kävellä kotia... Se ykkösen ATK-luokka on hirveä paikka; oppilaat avasivat heti kaikki ikkunat ja ovet - toivottavasti heille ei tullut mitään oireita! En enää vie oppilaitani sinne...
Katri Kemppanen

#10 Re: Kiitos kaikille kommenteistanne !

25.01.2012 09:42

#8: Mika Timonen -

Lämpimät kiitokset kaikille kommenteistanne ja siitä, että olette mukana tärkeässä asiassa. Näin ei voi jatkua enää, että lapset ja henkilökunta joutuvat tekemään töitä tiloissa, joissa sairastuu vakavasti ja pysyvästi. Allekirjoituksia on jo lähes 300, lisää tarvitaan...


Vieras

#11 -m-

25.01.2012 14:34

Entisenä Rimmin oppilaana olen sairastanut kroonisesti poskiontelo- yms. tulehduksia 90-luvun puolivälistä saakka, Rimmillä ollessa parhaimmillaan kolmen viikon välein antibioottikuurilla, kaverit samoin, eikä terveyskeskuksessakaan osattu yhdistää isoa sairastelijamäärää mihinkään ympäristötekijään. On jo aikakin tehdä jotain.
entinen rimmiläinen

#12 PÄÄTTÄJILLE

25.01.2012 15:45

Tehkää päättäjät jo lopultakin ja PIAN päätökset uusien koulujen rakentamisesta.Rimminkankaan koulua ei enää kannata remontoida, siitä ei ole mitään hyötyä. Rahaa menee turhaan. Väliaikaiset tilat pitää saada välittömästi, että koulunkäynti voi jatkua "normaalisti".Tämä tilanne on ollut jo vuosia, tietoja on peitelty.!!!!!!HERÄTKÄÄ JO!!
Nykyinen rimmiläinen

#13 Lupauksia,lupauksia...

25.01.2012 17:41

Kyllähän ne Pudasjärven kaupungin päättäjät lupasi että sisäilmaongelma ratkeaa korjaamalla mutta eipä ratkennut! Itselläni ei viime vuonna ollut koulussa lainkaan oireilua huonosta ilmasta, mutta nykyään ykkösrakennuksessa tunneilla oleminen on yhtä tuskaa eikä kakkosrakennuksessakaan ole hyvä opiskella. Että hyvä päättäjät, menikös rahat hukkaan?
kiinnostunut

#14 Myös alakoulun tilanne kiinnostaa?

26.01.2012 12:20

Mitenhän ala-asteen remontti on onnistunut? Rimminkankaan tilanne on tuotu esille kyllä mutta ala-asteesta ei kuulu mitään
muuttaja

#15 kaikkki samassa veneessä

26.01.2012 15:27

Yhteinen koulukampus.Kaikki saataisiin samalla.Jääkö lapsiperheet Pudasjärvelle, jos asiaa ei pian järjestetä, ja uusia lapsiperheitä tänne tuskin muuttaa???

Vieras

#16

26.01.2012 20:54

Kiitos! Taas pelastamassa mun tulevaisuutta Rimmillä!
Katri K

#17 Remonteista...

27.01.2012 09:01

Kiinnostuneelle: olen kuullut, että alakoulun tilanne edelleen ihan yhtä huono kuin ennenkin. Olin yhteydessä lääninhallitukseen, j a sieltä sanottiin, että pahinta Pudasjärven tilanteessa on, jos päättäjät tuhlaavat kaupungin varoja turhiin remontteihin. Ja juuri näin on meillä käynyt.Remonteilla ei ole saatu aikaan tilanteen korjautumista. 2.2. on sivistyslautakunnan kokous ja siellä käydään läpi vanhempien sekä opettajien tekemiä vetoomuksia. Olen ollut yhteydessä myös terveysviranomaisiin.

Aika monet perheet miettivät vakavissaan Pudasjärveltä pois muuttoa, koska päiväkodit, koulut ja harrastuspaikat tosi huonossa kunnossa. Onneksi sentään uusi päiväkoti on tulossa. Lapsissa ja nuorissa on Pudasjärven tulevaisuus ja tuntuu ihan kauhean pahalta, että joudutte työskentelemään paikassa, jossa sairastuu. Ja nekin, jotka eivät vielä ole sairastuneet, altistuvat ja voivat sairastua seuraavassa paikassa, jossa on sisäilmaongelma. Päättäjien on aika ottaa tilanne vakavasti !

Ebozy

#18

27.01.2012 11:55

Entisenä rimmin oppilaana tiedän tilanteen. Itellä tuli kans joissain luokissa oireita. Hulluksihan tää jo menee. Ei lapsiperheet Pudikselle muuta ku koulut on noin huonoja.

Vieras

#19

29.01.2012 05:57

Huoli kova, 3 omaa nuorta siellä. Päättäjät- kohta teiltä loppuu ammattitaitoiset opettajat ja henkilökunta tuolla menolla...
Laheltä seurannut

#20 Kaarinan kommnetit

29.01.2012 07:34

Kaikki pudislaiset varmaan muistaa Kaarinan kommentit asiaan kun Rimmin sisäilaongelmista alettiin puhua. Se oli ala-asrvoista uhreja kohtaan. Uhreja ovat kaikki jotka altistuvat homeille.
Järkyttynyt

#21 HERÄTKÄÄ!

29.01.2012 10:11

Olipa järkyttävää lukea iijokiseudusta kirjoitusta rimmin sisäilmaongelmasta.Kirjoituksesta sai käsityksen että liikuntahallilla oireilee vain opettajat.Lehtiin kannattaa antaa vain oikeaa tietoa eikä vääristellä asioita,koska liikuntahallilla oireilee valtava määrä oppilaita ja osalla jopa lääkärin määrämä kielto mennä ollenkaan liikuntahallille.Ja tieto että opettajilla uutena oireena väsymystä ja uupumusta,mikä ei hellitä edes viikonlopun aikana.Mutta uskotteko että myös suurella osalla oppilaista on sama tilanne,JÄRKYTTÄVÄÄ!Miten oppilaat saavat sairaslomaa? Siiretäänkö nyt taas pahiten oireilevat Hilturantaan? Miettikää vanhemmat te joiden lapset eivät oirele pahiten,mutta joilla on kuitenkin oireita,että suostutteko siihen että teidän lapset jäävät kouluun kun toiset pääsevät puhtaisiin tiloihin?Kohta teidänkin lapset ovat niitä pahiten oireilevia.Kaikilla on oikeus puhtaaseen kouluun.Ritva Kinnulan kirjoitus oli järkyttävää luettavaa!
Toinen järkyttynyt

#22 Re: HERÄTKÄÄ!

29.01.2012 11:48

#21: Järkyttynyt - HERÄTKÄÄ!

Olen kanssasi ihan samaa mieltä asioista, joista kirjoitit, Ja Ritva Kinnulan kommentit perjantain Iijokiseudussa olivat tosissaankin järkyttävää luettavaa ja loukkaavaa kaikkia meitä kohtaan, jotka ovat jo vuosia joutuneet kärsimään Rimmin tilanteesta. Oppilaat eivät tosiaankaan voi jäädä koulusta sairauslomalle vaikka oireet ovat pahoja, heitä velvoittaa oppivelvollisuus. Kaikkien oppilaiden ja henkilökunnan pitää saada tehdä töitä puhtaissa tiloissa ilman sairastelua. Päättäjienkin pitäisi osata myöntää tekemänsä virheet, eikä antaa julkisuuteen väärää tietoa. Onko ko asia Kinnulalle pelkästään arvovalta kysymys? Mitä asioiden vähättely ja kieltäminen saavat aikaan? Miksi asioista ei meidän kaupungissa voi puhua avoimesti ja oikeilla nimillä, miksi päättäjät käyttäytyvät näin ja vielä kehtaavat vääristellä asioita ja antaa julkisuuteen väärää tietoa? Järkyttävää käyttäytymistä...

 

Iijokiseudun mukaan kaupunki on jo tähän mennessä käyttänyt rahaa Rimminkankaan ja Rimpelän korjauksiin yli 2 miljoonaa euroa ja kaikki ihan turhaan.. Niillä rahoilla oltaisiin rakennettu jo pitkälle uutta koulukeskusta. Eikä mainitsemani kohteet ole ainoita, joihin rahaa on laitettu turhaan!

 


Vieras

#23 UUSI KOULU JA PIAN

29.01.2012 12:43

KAIKILLE RIMMIN KOULULAISILLE JA HENKILÖKUNNALLE ETSITTÄVÄ VÄLIAIKAISET TILAT JA VANHA KOULU PURKUUN.VANHEMMAT ALKAKAAMME VAATIA TÄTÄ -EIVÄT KAIKKI VIELÄ OIREILE VAAN ALTISTUVAT KYLLÄ SAMALLE MISTÄ ISO JOUKKO OIREILEE,MYÖSKIN LIIKUNTAHALLI ON KAMALA PAIKKA SISÄILMAN SUHTEEN,ITSE OIREILEN SIELLÄ KUN KÄYN JOSSAIN TAPAHTUMASSA.
pettynyt päättäjiin

#24 mikä mättää

29.01.2012 13:41

Kaupunginjohtaja on sanonut, että rahaa on, se ei ole rahasta kiinni. Syötteelle kyllä näyttää rahaa riittävän.Päättäjät taitaa olla kunnanjohtajan peukalon alla.Syksyllä on uudet vaalit.TEHKÄÄ JO PIAN OIKEA PÄÄTÖS KAIKKIEN KOULUTILOJEN UUDISRAKENTAMISESTA!!!!
nykyinen oppilas myös

#25

29.01.2012 16:14

ykkös ja kakkosrakennus karmeita, migreeni on nykyään melkein joka viikko, ja jatkuva väsymys on kanssa. Hallilla en pysty tekemään juuri mitään, alkaa heti ahdistamaan henkeä.