Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#22326 Re:

11.10.2013 21:46

#22324: -

Jeesusta ei ole vielä tullut! Ihan noin vain informaatioksi. Terv. jew!


Vieras

#22327 Re: Look at this!

11.10.2013 21:50


Vieras

#22328 Re: Re: Re: Re:

11.10.2013 22:02

#22322: - Re: Re: Re:


Puhuin Syyrialaisista.

 


Vieras

#22329 Re: Re: Re: Re: Re:

11.10.2013 22:05

#22328: - Re: Re: Re: Re:

 

Aika yllättävää.  Tiedätkö,  että esim Wagnerin oopperaillat olivat silloisten homoaktivistien kokoontumisia Itävallassa ja Saksassa,  joissa oli mukana eräs merkittävä mies...
Tosi masentavaa.


Vieras

#22330 Re: Re: Look at this!

11.10.2013 22:05

#22327: - Re: Look at this!

Siis tätähän täällä paasataan jos katsotte eteenpäin. Joo ja kohta tulee raamatun lauseita jotka eivät edes ole ymmärtäneet mitä tässä sanotaan, mutta ymmärretään kuitenkin amerikan sanomaa mitä noi uskikset lähettää amerikoista.

Järjenkäyttö on saathanan juoni uskovaisia vastaan

#22331 Kyllähän sitä nyt Raamattua jokainen ymmärtää

11.10.2013 22:41

paitsi jos joku kysyy jotakin järkiperäistä.

Vieras

#22332 Re: Kyllähän sitä nyt Raamattua jokainen ymmärtää

11.10.2013 22:47


Vieras

#22333 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

12.10.2013 05:12

#22318: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde 

Raamatun ilmoitus on johdonmukainen ja selkeä kokonaisuus jokaiselle sitä lukevalle, joka rukoillen tutkii Sanaa ja etsii siitä totuutta.

”Uskonnollinen väite, jota ei edes Raamatun teksti tue.”

Ateistinen väite, joka on Raamatun hengen vastainen.

Vain Pyhä Henki (kolmiyhteisen jumaluuden kolmas persoona) voi Sanan lukijalle kirkastaa Jumalan sanasta totuuden, koska Jumala on Pyhän Raamatun lähde ja toteuttaja, ja profeetat, evankeliuminkirjoittajat ja apostolit ovat sen kirjoittaneet hänen Henkensä välittömästä vaikutuksesta.

”Totuus on eri asia kuin uskonnollisten tekstien uskomusväittämät. Lisäksi esimerkiksi Paavali erikseen ilmoittaa paikoitellen, että osa teksteistä on Paavalin, ei Jumalan ajatuksia. Merkittävä osa muusta hänen tuotannostaan on vanhojen tekstien uudelleen tulkintaa ja referointia.”

Sinun ”totuutesi” on täysin eri asia kuin Jumalan hengen (Pyhän Hengen totuus). Elät oman totuutesi kanssa täysin toisessa maailmassa. Lisäksi sotket (ja eroitat) tarkoituksenhakuisesti Paavalin ja Jumalan ajatukset, jotta Jumalan ilmoituksen totuus häipyisi.

Raamattu (VT+UT) on kokonaisuus. Ja Jumala on ilmoittanut tahtonsa Raamatussa. Tämä on kiistämätön fakta.

”Faktat ja esittämäsi uskomusväitteet ovat ihan eri maailmasta. Faktoilla on oltava näyttöä todellisuudessa, Raamatussa esiintyvistä uskonnollisesti olennaisista asioista ei sellaista ole ensimmäistäkään.”

Edellä mainittu fakta on fakta. Oma ikävä ongelmasi on jos et sitä pysty hyväksymään.

Huomaa, että Jumalan tahto on myös Jeesuksen meidän Herramme tahto, joka ei, vaikka rakasti syntisiä ihmisiä ihmisinä, koskaan hyväksynyt syntiä tai synnillisyydessä elämistä.

”Jeesus suhtautui synnissä eläviin ihmisiin suurella ymmärryksellä, mutta ulkokultaisia farisealaisia vastaan hän pani aina kovat piippuun. Edustamasi kanta syntisyyteen on tämän päivän farisealaisuutta.”

Sorry vaan, mutta Jeesus ei koskaan hyväksynyt synnin tekemestä eikä synnissä elämistä. Jeesus armahti syntisen naisen (halusi antaa hänen syntinsä anteeksi) sanomalla hänelle: ”En minäkään sinua tuomitse; (mutta varoitti sanoen) mene, äläkä tästedes syntiä tee.”

Avioliitto on Raamatun mukaan yhden miehen ja yhden naisen välille asetettu Jumalan tahdon mukainen parisuhde. Vain tällaiselle parisuhteelle, jonka Jumala on alun perin ihmisille asettanut oman tahtonsa mukaisesti, on mahdollista pyytää Jumalan siunausta. Muihin parisuhteisiin tai ”liittoihin” on turhaa kuvitella saavansa Jumalan siunausta, koska ne eivät ole Hänen sanansa ja tahtonsa mukaisia. Tämän pitäisi olla jokaiselle selkeää, täysin ymmärrettävää ja johdonmukaista Jumalan ilmoitusta.

”Vaan kun ei ole; avioliitto on noina muutamina tuhansina vuosina muuttunut ja on täysin naurettavaa väittää, että Raamatussa esiintyy vain yksi ja ainoa hyväksytty yhden miehen ja yhden naisen välinen liitto.”

Inttämisesi ei muuta eikä tee tyhjäksi Raamatun totuutta ja kantaa asiasta. ”Homoraamatun” opetus asiasta on tietenkin täysin toisenlainen. Mutta sehän ei enää olekaan Jumalan hengen mukainen tuote, vaan joidenkin itsekeskeisten harhassaeläjien surkea yritys vääntää Raamatun totuutta kieroon.

Ilman uskoa Pyhään Henkeen (Jumaluuden kolmanteen persoonaan) ja ilman uskoa siihen että Pyhä Henki kirkastaa Raamatun Sanaa sitä lukevalle, ohjaa totuudessa ja totuuteen, antaa viisautta, neuvoo ymmärryksessä, ja pitää aina oikealla tiellä – ajaudut valitettavasti omilla järkeilyilläsi auttamattomasti karille.

”Huomattavasti pahemmin pihalle joutuu se, joka luulee tuota tekstiä jonkun johdatuksen mukaan sinun tapaasi tulkita. Tälläkin palstalla on esimerkkejä siitä, kuinka tarpeesta uskoa mopo karkaa käsistä totaalisesti ja ihan arkipäiväisetkin asiat muuttuvat jumalallisiksi ilmoituksiksi. Raamatusta ei yksinkertaisesti voi saada sen merkityksiä oikein tavoittavaa kuvaa unohtamalla aktiivisesti tekstien kirjoittamisen kulttuurisen kontekstin.” 

Voit rauhassa jäädä lepäämään oman onnesi nojaan tuon ateistinen kantasi kanssa. Raamattu ei ole mikään tavallinen romaani, jonka totuutta luulet voivasi ymmärtää ilman että Pyhä Henki sitä sinulle kirkastaisi.

 

”Ja kuten monesti on todettu... tällä asialla ei ole ylipäätään mitään todistusvoimaa Suomen lainsäädännössä, joka perustuu länsimaiseen oikeuskäsitykseen ja ihmisoikeuksiin.”

Ja kuten monesti on todettu: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto. Ja tälläkin adressilla vedotaan kaikkiin suomalaisiin, että käsitystä avioliitosta naisen ja miehen välisenä julkisena liittona suojellaan ja edistetään lastemme ja yhteiskuntamme parhaaksi.

Tässä asiassa halutaan luottaa päättäjiin, ettei nykyistä avioliittolakia lähdetä repimään auki.


Vieras

#22334 Nyt ajassa eläminen

12.10.2013 06:32

"On mielenkiintoista tuntea elävänsä nyt-hetkessä. Melkein kun seisoisi vakaalla maaperällä - kuitenkin se on todellisuudessa vakaampi "paikka", kuin missä ennen olimme, eli pääasiallisesti menneisyydessä tai tulevaisuudessa. Menneisyydessä eläminen voi saada meidät tuntemaan suuren osan ajasta sellaisia tunteita kuin katumusta, vihaa ja katkeruutta. Tulevaisuudessa eläminen johtaa moniin tarpeettomiin ja hyödyttömiin huolen, pelon, epäilyn ja ahdistuksen tunteisiin. Nyt-hetkessä eläminen tuntuu - no, kummalliselta ensin. Kyllä, se voi olla hyvin tyynnyttävää ja rauhoittavaa ja sallit itsesi luottaa elämään, luottaa itseesi ja luottaa yhteyteen opastukseesi koko ajan. Ensin voit kuitenkin tuntea olevasi tyhjiössä - et täällä etkä tuolla.

Olemme tottuneet olemaan hyvin kiinni asioissa, omaisuudessa, ihmisissä, tilanteissa ja työpaikassa. Kun aika otetaan pois yhtälöstä, yhtäkkiä monista asioista tulee epäolennaisia. Samanaikaisesti muutama asia erottuu todella arvokkaaksi ja kallisarvoiseksi, mikä johtaa suurempaan kiitollisuuteen siitä, mikä on todella tärkeää, ja suurempaan haluun elää sen mukaisesti.

Nyt-hetkessä eläminen johtaa irrallisuuteen tietyistä asioista, joihin olisit aiemmin kytkeytynyt. Ihannetapauksessa tämä on tervettä irrallisuutta niistä asioista, jotka eivät oikeasti palvele sinua, mutta kaikenlainen irrallisuus voi tuntua hämmentävältä. Se voi saada olosi tuntumaan yhteydettömältä, jos olet ollut liian kiintynyt johonkuhun tai johonkin itsesi ulkopuolella tai olet aiemmin tuntenut saavasi identiteetin jostakusta tai jostain.

Relevantti kommentti tuli hiljattain joltain, joka kysyi: "No, merkitseekö nyt-hetkessä eläminen, ettemme murehdi seuraavan kuukauden laskuja?" Tiedoksi, että olen oppinut olemaan murehtimatta seuraavan viikon, puhumattakaan seuraavan kuukauden laskuista, ja kyllä, siihen sisältyy niitä kertoja, jolloin minulla ei ole ollut aavistustakaan, mistä rahat tulevat. Olen oppinut luottamaan - en sokeasti, vaan kokemus kokemukselta, kun todella tarvitsemamme raha tulee aina, silloin kun eniten tarvitsemme sitä. Tämä ei merkitse, että istuskelen odottamassa ihmeiden putoamista taivaalta. Opit kuuntelemaan vaistojasi ja seuraamaan sisäisiä tönäisyjä ja yllytyksiä. Ne ovat avaimia tilaisuusoviin. Ne ovat Hannun ja Kertun piparimuruja, jotka johtavat meidät taianomaiseen (luonnolliseen) synkronismiin. Ne ovat sisäinen GPS-järjestelmämme, mikä antaa selkeitä ahaa-elämyksiä sanoen "tännepäin, tännepäin"!

Sattumanvarainen tai ehkä ei niinkään sattumanvarainen huomautus: otin 21 vuotta sitten kellon ranteestani enkä ole käyttänyt sitä sen koommin. Onko se auttanut minua elämään nyt-hetkessä, kun kello ei ole ollut kiinnitettynä kehoani vasten? Tietysti kaikkien muiden tapaan minun on katsottava kelloa - on paikkoja joissa on oltava, on tavattava tavattava jne. (Itse asiassa minulla ei ole koskaan ollut kelloa myöskään kotonani - "aikaa" ei ole vaikeaa löytää, kiitos kännyköiden, puhelimien jne.) Mutta onko sillä ollut vaikutusta, kun ranteessani ei ole ollut fyysisesti kelloa koko tänä aikana? Tunnen, että minulle on ollut. Olen kuitenkin utelias, onko kukaan muu tuntenut tarvetta olla käyttämättä kelloa ja oletteko tunteneet tällä olleen vaikutusta elämäänne? "

Vieras

#22335 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

12.10.2013 08:08

#22333: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

Selväksi ainakin käy, että uskiksen kanssa ei voi aidosti argumentoida asioista. Koko perustasi on siinä, että uskot ja haluat uskoa asioiden olevan niin ja niin. Näyttöön perustumattomia, mutta äärettömän voimakkaita uskoja on maailmassa lukemattomia erilaisia. Yhtäkään niistä ei voi perustella menetelmilläsi toisiaan paremmaksi, ei omaasikaan muiden joukossa. Pyhän hengenkin on väitetty johdattaneen ja Raamatun kehottaneen ties mihin milloinkin.

Jotta asioista voitaisiin ihan oikeasti keskustella, niiden taustat on oltava todennettavissa uskosta riippumatta. Yleisessä kielenkäytössä sana fakta tarkoittaa todellisuuden kanssa likimain yhdenmukaista asiaa, jolloin yhdenmukaisuus on myös osoitettavissa. Kielenkäytössäsi tämä sana taas tarkoittaa uskonnollista ajatusjuuttumaa, jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Jumala loi..

#22336 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

12.10.2013 11:37

#22335: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

 

Onko sitten  "järkevämpää" uskoa, että kaikki on vain "sattuman sanelema juttu"??

Kovin on "kesken"  todistusaineisto siitä "uskosta".

Saisivat nyt synnytettyä edes jonkin taivaankappaleen ja siirrettyä sen radalleen, puhumattakaan jostain elollisesta!

Ihmettelen "vahvaa uskoasi", mikähän sen saa aikaan...??

 


Vieras

#22337 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

12.10.2013 12:00

#22336: Jumala loi.. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

"Onko sitten  "järkevämpää" uskoa, että kaikki on vain "sattuman sanelema juttu"??"

Sattuman sanelema ja toisaalta materiaalin ominaisuuksien tiettyihin uomiin orientoima, siinä todistusaineiston kannalta ainoa mahdollinen järkevä johtopäätös. On totta, että emme ymmärrä läheskään kaikkia asioita maailmankaikkeudessa. Sattuman ja materiaalin orientaation synnyttämiä vaikutusmekanismeja taas tunnetaan suuret määrät niin, että valtaosa ympäristössä olevista asioista voidaan niillä selittää. Taivaankappaleet pysyvät radoillaan noudatten lainalaisuuksia, jotka jo Isaac Newton osasi formuloida. Elämän synnyn perusedellytykset ovat jo alustavasti tiedossa. Ihan toinen asia on, että koska sattuma on usein niin vahvasti mukana, ennustaminen ei aina oikein onnistu nappiin. Tästä esimerkkinä vaikkapa sääennuste. Toisaalta sään ennustaminen tuskin onnistuisi kovinkaan paljon paremmin Jumalan mielialoja tutkiskelemalla.

Sille, että joku siellä takana häärisi asioita junailemassa, jää tässä kaikessa todistusaineiston kannalta ylipäätään ääretömän vähän tilaa. Monet subjektiiviset kokemukset johdatuksesta ovat harhaisia, koska ihminen, joka esimerkiksi pelastuessaan jostain vakavasta onnettomuudesta, ei sillä hetkellä ymmärrä, että hän nyt vain sattui olemaan se, jolle kävi säkä. Tuntemamme "suuret jumalalliset ihmeteot" ovat taas tapahtuneet jossain tai jonakin aikana, jota emme me eikä nykyaikainen riippumaton dokumantaatiotekniikka ole kyennyt todentamaan. Ja silloin, kun kriittinen havaitsemistekniikka on ollut "ihmeen" äärellä, ihme onkin osoittautunut luuloksi, placeboksi tai silkaksi huijaukseksi.


Vieras

#22338 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suh

12.10.2013 12:09

#22337: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

 

Tässä kommentissasi kirjoitit Jumalan luomistyön tutkimisesta, se on uskiksellekin ihan "selvää pässin lihaa"!

 

 


Vieras

#22339 Re: Nyt ajassa eläminen

12.10.2013 12:10

#22334: - Nyt ajassa eläminen

Hei vaan, on täällä toinenkin, joka on ollut ilman rannekelloa n. 15 vuotta. Työelämästä pois siirtyessäni ajattelin, että nyt riittää tämä minuuttiaikataulun mukaan eläminen ja suuri helpotushan se olikin. Voi tehdä asioita ihan omaan tahtiin ja tuumailla, jos siltä tuntuu. Ajan näkee auringostakin noin suurin piirtein. Sovituista menoista toki tulee pidettyä säntillisesti kiinni. Nyt tulee paljon enemmän elettyä päivän- ja vuoden aikojen mukaan, ilman kiirettä. Kesällä herätään vähän aiemmin kuin talvella ja muutenkin kesä on vilkkaampaa aikaa, toki sitä se lienee useimmillla. Joka tapauksessa luonto on tullut paljon läheisemmäksi tänä 'kellottomana' aikana. Kello pysyköön edelleen piirongin laatikossa, olen joskus vilkaissut...ei kävele...ihan hyvä niin, eikä kolottele kättä se metalliranneke enää. Ilman kelloa tuntuu, että vapaalle ajattelulle on enemmän 'aikaa'.  Hyvää syksyä sinne päin.


Vieras

#22340 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen

12.10.2013 12:34

#22338: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suh

En nyt ihan ymmärtänyt, mitä tarkoitit: Kirjoitin toisaalta maailmankaikkeuden ja elämän synnystä todetakseni, etteivät jumalat sinne mahdu. Toisaalta kirjoitin muista väitetyistä "ihmeistä", joilla en tarkoittanut elämän syntyä, vaan näitä punaisen meren avautumisia ja temppelin esiripun repeytymisiä.

Virgo92

#22341 Re: Re: Look at this!

12.10.2013 12:44

#22327: - Re: Look at this! 

 Parasta oli jo heti alussa se Anitan hedelmäkakku ( "At least it´s a fruit-pie..") Heh ,heh...


Vieras

#22342 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

12.10.2013 12:53

#22335: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde


Niin kun ei sitä rakkauttakaan kukkaan nää,  eikä siittäkään oo mittään evidenssii!

Mutta sanokoos toi Mestari itte jotakin semmosta,  että  joka uskoo se tulee myös näkemään.  No eihän se näillä sanoilla tietenkään menny,  mutta siihen suuntaan.  Sinullakin on kuitennii tuo haku päällä!  Ei tarvihe kissojen ja koirien kanssa ettiskellä.   Sanoo vuan hiljoo,  vaikka ovenpieleen nojaten:   Jeesus,  miekii tahtoisin siut tuntee!  Voisit sie ottoo koko roskan? Hyväni ja pahani,  elämi,  oloni,   piä hyvänäis!

Palan painikkeeksi taustaltaan hevirokahtava upee siikkariversio SK 216   http://www.youtube.com/watch?v=onkHCZPEEfs


Vieras

#22343 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

12.10.2013 13:04

#22342: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

Ihan vihjeeksi: Ihminen voi olla puhtaasti kiinnostunut siitä, miksi ihmeessä joku uskoo moiseen roskaan.

Rakkaudesta voidaan puhua jopa tieteen näkökulmasta. Sen sijaan uskisten lähimmäisenrakkaus on usein yhtä harhainen sana kuin hiedän käyttämänsä sanat totuus ja todistus.

Joillakin näkyy menevän myös käännytyslevy päälle kovin herkästi. Omalta osaltani totean, että turha toivo.


Vieras

#22344 Re: Nyt ajassa eläminen

12.10.2013 13:27

#22334: - Nyt ajassa eläminen

 

Hei relevantti reipas!     Minäkin olen kellollaan sorsaa heittäneiden kerhossa,  nythän meittiä on jo kolme kaappaletta!
Joskus sitä kaipaa,  kotona ei koskaan.  Olen pilvenlonkaan ja tulenliekkiin tuiottelevaa tyyppiä.  Heinäpellot  seipäineen sielun silmäin edessä.  Sivakoidaan salomaille suuren katajan,  heleän haavan hillittyyn helinään.    
Puhuessanikin,  kuulen olevani hiljaa.  (Mirkka Rekola)  Olen ristitty.    

Pitäisiköhän hankkia  A:Laadon:  Kristus Psalmeissa,  E. Junkkaala: Vanhan testamentin vaikeita kohtia 
esim nämä valittavina (3,90) kun liittyy Perussanoman kirja renkaaseen tai mikä se nyt olikaan. http://www.perussanoma.fi/liity_kirjakerhoon.php
p.
Muitakin oli:  J.Vähäsarja, Max Lucado, R.Mäkelä: Narsismi
Ja  Visala Aku:  Mitä tiede ei voi kertoa sinulle. 




Vieras

#22345 Re: Re: Nyt ajassa eläminen

12.10.2013 13:37

#22344: - Re: Nyt ajassa eläminen

 

Kuopiossa Kajahtaa tänään:

KUOPIO JA RUKOUS KUTSUU LAUANTAINA! Lauantaina 12.10. rukoillaan koko Suomen ja varsinkin Kuopion seudun puolesta sekä ylistetään Jumalaa musiikin voimalla! Nähdään siis Rukous Suomen puolesta tapahtumassa Kuopion Kallaveden kirkkossa klo 18! Paikallisten seurakuntien lisäksi mukana Mikko Matikainen Kansan Raamattuseurasta ja Johanna Komonen Kristityt Yhdessä ry:stä.



Vieras

#22346 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen väl

12.10.2013 13:41

#22340: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen

Kirjoitin toisaalta maailmankaikkeuden ja elämän synnystä todetakseni, etteivät jumalat sinne mahdu.

 

Et  ole vieläkään  kertonut miten se maailmankaikkeus ja kaikki elollinen  mielestäsi syntyi.

Varmaan  voit hyvinkin vakuuttavasti pystyä todistamaan väitteesi oikeaksi,  kun "uskosi" on noin vahva, onko jotain itsekoettua?

Ei minunkaan mielestä alussa ollut "jumalia".

 

 


Vieras

#22347 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen

12.10.2013 15:18

#22346: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen väl

Mikä tulee maailmankaikkeuden ja elämän alkuun, täällä on sitä jo usein käsiteltykin.

Se maailma, jossa nyt elämme, sai alkunsa alkuräjähdyksestä, jossa materia organisoitui ensin alkeishiukkasiksi, sitten pieniksi ja lopulta isoiksi alkuaineatomeiksi. Hiukkastutkimus on melko hyvin kyennyt rekonstruoimaan nuo nyyisen maailman alkuvaiheet - jumalat eivät siihen mallinnukseen mahdu. Mitä sitä ennnen oli ja oliko mitään, ei kukaan tiedä - et sinäkään. Teoriana on ollut joko se, että tämä oli ihan eka kerta ja toisaalta se, että maailmankaikkeus on pumpannut ikuisuudet laajeten ja romahtaen kasaan vuoron perään. Maailmankaikkeudessa on joka tapauksessa monta asiaa, jotka ovat ihmisen arkiajattelulle mahdottomia tavoittaa. Sellaisia ovat erityisesti aika- ja paikkaulottuvuuden äärettömyys. Haemme turhaan paikkaa, jossa avaruus loppuisi tai aika alkaisi. Sellaisia ei ilmeisesti ole olemassakaan. Tätä "alkamattomuuden aukkoa" on sitten yritetty korvien välissä säätää ymmärrettävämpään asuun, mistä luomiskertomuksen "alussa oli..." -avaus on hyvä esimerkki. Ongelmana vain on, että tarinalle ei ole saatu minkäänlaista vahvistusta tähtitieteen porautuessa miljardien valovuosien takaiseen menneisyyteen ja hiukkasfysiikan aukoessa alkuräjähdystilanteen hiukkasfysikaalisia mekanismeja. Tapahtumat tuntuvat etenevän ihan omaa sisäistä logiikaansa, ei jumalien tahtoa noudattaen.

Elämän syntyyn tarvitaan sopivat ainekset ja olosuhteet toisaalta tuhottomasti aikaa, jolloin syntymekanismin "lottopeli" voi tuottaa päävoiton. Ne välttämättömimmät ainekset ovat vesi, hiili ja typpi ja olosuhteet sellaiset, että vesi pysyy kiehumis- ja jäätymispisteen välillä. On hyvin todennäköistä, että noilla reunaehdoilla varustetuilla planeetoilla on syntynyt meidän kaltaisen elämän vaatimia aminohappoja. Sitten tarvitaan vielä lisää odotusta ja sattumaa, niin niistä alkaa rakentua monimutkaisempia yhdisteitä ja rakenteita, jolloin ne lopulta rupeavat organisoitumaan itsekseen. Itseorganisoituneista rakenteista taas jotkut onnistuvat jakautumaan ja siirtämään uusille rakenteille perimänsä. Tämä jakautuminen on nykymääritelmän mukaan elämän edellytys. Laboratoriokokeissa on toistaiseksi saatu aikaan maapallon varhaisvaihetta muistuttavissa olosuhteissa itseorganisoituvia solun kaltaisia rakenteita, joissa on mukana myös perintötekijät. Jakautumaan niitä ei kuitenkaan ole vielä saatu, joten ihminen ei siinä mielessä ole vielä elämää pystynyt keinotekoisesti synnyttämään.

Maapallolla tuohon elämän syntymiseen oli aikaa miljardin verran vuosia, jolloin sattuma on jossain vaiheessa tuottanut sille otollisen tilanteen. Se on aikana niin pitkä, ettei arkiajattelu sitä pysty käsittämään. Sen jälkeen parhaiten pärjäsivät ne, joilla  oli paras kyky sopeutua ympäristöön ja lisääntyä. Syntyi siis evoluutio. Sen tuloksena syntyi mieletön määrä erilaista elämää, josta merkittävä osa osoittautui kykenemättömäksi selvitä olosuhteiden rajuissa muutoksissa. Isoista eläimistä yksi nuorimpia onkin sitten homo sapiens, joka kuvittelee olevansa luomakunnan herra ties kenen kuvitellun auktoriteetin valtuuttamana...

Usko vie perille

#22348 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja na

12.10.2013 16:12

#22347: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen

 

Tuo kertomasi vasta uskoa vaatiikin!

Sen minäkin uskon, että alussa on ollut melkoista rytinää, mutta kyllä siinä on täytynyt olla "järjestyksenpitäjä" - pelkästä sattumanvaraisesta kaaoksesta ei voi syntyä mitään järkevää.

Sitä olen miettinyt mikähän mahtaa olla se "este", että ihminen kieltää Jumalan olemassaolon monisanaisin väittämin, joita ei kuitenkaan pysty toteen näyttämään.
Raamatussa kerrotaan etsikkoajoista, joita jokaiselle kuitenkin annetaan.

Joku onkin sanonut, että hän ainakin  uskoo, koska elämän synnylle ei ole viisaampaa selitystä ja että kuoleman jälkeen se on sitten, Jeesuksen opetuksen mukaan, myöhäistä myöntää...

 


Vieras

#22349

12.10.2013 16:35


Moikka! Juuri tulin ja aukastiin töllö. Häpeäkulttuuri, voimakulttuuri    Syyllisyys ja pelko
Gafe Raamattu - sopiiko ohjelmaan,
http://www.tv7.fi/  

Toivottavasti en keskeytä!

 


Vieras

#22350

12.10.2013 16:40

#20032 "Kun Raamatun kohtia käytetään rajallisesti ja armollisimmat kohdat on irroitettu synnin vaikutuksesta ja annetaan ymmärtää, ettei mikään enää loukkaa Jumalan rakkauden asennetta tekipä ihminen mitä tahansa. Tällä on poistettu kansan keskuudesta perin välttämätön Jumalan pelko."