Jyrkkä EI: Arkipyhiä ei tule siirtää viikonloppuun!!

Unionin Haudankaivajat / Petri Rautiainen

#1 Työtä lisää, rahaa vähemmän

03.09.2013 17:03

Arkipyhien siirrossa viikonloppuun herroilla on tarkoituksena poistaa arkipäivien kohdalla olevat pyhät ja sen myötä arkipyhistä maksettava arkipyhäkorvaus poistuisi. Se keventäisi työntekijän palkkapussia.

Samalla on työpäiviä enemmän kuin ennen ja isommasta työmäärästä maksettaisiin pienempää palkkaa. Kaikki pienituloisten edut yritetään poistaa kysymättä niiltä mitään, joihin edun heikennys kohdistuu.

Aloittakoot herrat omista tuloistansa leikkaamisen eikä koko ajan pienitulosimmilta! Heillä on, mistä leikata!!!
Marko Koo

#2 Re: Työtä lisää, rahaa vähemmän

04.09.2013 14:40

#1: Unionin Haudankaivajat / Petri Rautiainen - Työtä lisää, rahaa vähemmän

Juurikin näin!! Ainoa asia, joka voisi ollakin järkevää arkipyhien siirtoon liittyen olisi Vapun (tai jonkin muunkin arkipyhän, kuten loppiaisen) siirto perjantaille. Ei tulisi turhia "sairaus"poissaoloja krapulapäivän vuoksi. Tai kiusausta ottaa omaa lomaa, niinkuin usein käy jos Vappu sattuu esimerkiksi torstaille.

Unionin Haudankaivajat / Petri rautiainen

#3 Re: Re: Työtä lisää, rahaa vähemmän

04.09.2013 19:01

#2: Marko Koo - Re: Työtä lisää, rahaa vähemmän

Loppiainen on ollut iät ja ajat 6.1. ja vappu 1.5. päivän kohdalla, mitä olen itse osannut kalenteria lukea ja eri pyhät tuntenut. Tarkoittaisiko tämä sitten sitä, että loppiainen oli lähimpänä 6.1. olevaa perjantai päivää ja samoin olisi vapun kanssa?

Ne olisivat siinä suhteessa hyväksyttäviä ratkaisuja, ettei niiltä päiviltä katoaisi arkipyhäkorvaukset. Jos ne osuisi viikolopun, lauantain tai sunnuntain päälle, silloin ei tulisi arkipyhäkorvausta, koska ne päivät ovat muutenkin vapaat.


Vieras

#4

09.09.2013 09:29

Ei niin tasan mitään järkeä, taviksille työläisille kuuluu keskellä viikkoa arkipyhä vapaat:)

Vieras

#5 Ehdoton ei

23.09.2013 16:31

Eiväthän palkat voi laskea, jos hintatasokin nousee jatkuvasti...