Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Matti Suopajärvi
Vieras

/ #769 ...postituksia...

19.02.2011 19:59

Sopimusrikkomus Tornion ensihoitopalveluissa 14.2.2011

Viime maanantai-tiistaina on Tornion ensihoitopalveluissa ollut pitkään kestänyt tilanne jossa perustason yksikkö ei ole ollut käytettävissä. Tarjouspyynnössä mainitaan että "...palvelun tuottajalla tulee olla järjestettävissä yksi vara-auto." Sopimuksesta kyseinen kohta on jätetty pois.

(Sopimuskohdan poisjättäminen saattais kiinnostaa muita tarjouskilpailuun osallistuneita, koska sillä on voinut olla vaikutusta tarjouksen hintaa laskettaessa.)

Sopimuksessa mainitaan: "5.3. Palvelun tuottaja vastaa sopimuksen mukaisen valmiuden ylläpidosta ja tasosta sekä kuljetuksista ja että vastuulääkärin ohjeita noudatetaan." Sopimus ei tunne tilannetta jossa lähtövalmiutta ei kyetä pitämään yllä.

Palveluntuottajan velvollisuus on huolehtia sopimuksen mukaisen valmiuden ylläpidosta. On selvää että autoihin ja muuhunkin kalustoon tulee aika ajoin vikoja, joita ei voi ennakoida. Palveluntarjoajan käytettävissä tulisi olla riittävä määrä nopeasti saatavilla olevia vara-autoja kaikkina vuorokauden aikoina jotta se kykenee suoriutumaan sopimuksen noudattamisesta. Ilmeisesti näin on palvelun ostajan puolelta oletettukin koska vaatimus vara-autosta on jätetty sopimustekstistä pois.

Kemissä olevan siirtoauton käyttäminen vara-autona ei ole realistinen vaihtoehto, koska kyseisellä autolla on velvoitteita LPKS:n siirtokuljetussopimukseen nojaten.

Torniossa 19.2.2011 Matti Suopajärvi