Kielletään ruotsin kieli!

Armas Koivupuu
Tampere

/ #2 Epäoikeudenmukaisia lakeja ei tarvitse noudattaa

11.12.2007 19:05

En lähtisi kieltämään minkään kielen puhumista Suomessa, koska olemme sentään suvaitsevaisempia kuin ruotsalaiset "veljemme".

Mutta Suomen kielilaki ja perusopetuslaki pakkoruotseineen ovat enemmistön kannalta epäoikeudenmukaisia ja kohtuuttomia. Siksi niitä ei tarvitse noudattaa. Tutustukaa Gandhiin ja muihin kansalaistottelemattomuuden merkkihenkilöihin (Thoreau) ja heidän ajatuksiinsa ja ryhtykää passiiviseen vastarintaan epäoikeudenmukaisia lakeja vastaan.

"Kansalaistottelemattomuus on toiminnallista, mutta väkivallatonta lakien tai valtion tai miehittävän vallan vaatimusten tai käskyjen noudattamatta jättämistä. Intiassa Ison-Britannian miehityksen alla, Etelä-Afrikassa rotuerottelun aikaan sekä niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin kansalaisliikkeet ovat harrastaneet kansalaistottelemattomuutta. Kansalaistottelemattomuuden keinoja ovat muun muassa kutsuntalakot, talojen valtaus, katujenvaltaustapahtumat ja passiivinen vastarinta. Vastalauseille yhteistä on avoimuus ja pyrkimys rakentavaan vuorovaikutukseen vastapuolen kanssa."

Yhdysvaltalainen Henry David Thoreau kehitteli kansalaistottelemattomuuden käsitteen kirjoituksessaan Resistance to civil government vuonna 1849. Hän vaihtoi myöhemmin nimeksi Civil disobedience. Kirjoituksen alkuperäinen ajatus oli riippumattomuus: hänen mielestään oli moraalisesti täysin oikeutettua yksinkertaisesti irrottautua valtiosta. Kunhan henkilö ei saanut valtiolta mitään, ei henkilöllä myöskään ollut valtiolle päin velvoitteita. Esseessä Thoreau selittää, että kyse ei ollut verojen vastustamisesta vaan Meksikon sodan ja orjuuden vastustamisesta. Ajatuksena ei ollut väkivalta valtiota tai sen edustajia kohtaan.

Kansalaistottelemattomuuden (Mahatma Gandhin harjoittama ja opettama passiivinen vastarinta):
Tottelemattomuutta motivoi jokin yhteiskunnallinen epäkohta ja sillä tavoitellaan epäkohdan korjaamista.

Siis pois koulujen pakkoruotsi ja kohtuuton kielilaki ! 5 ei ole 95.