Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon

T3-lääkkeellä avun saanut

/ #332 T3 Kantelijalääkärit

19.12.2013 19:28

VIRALLISEN LINJAN mukaan Thyroxin (T4) lääke on ainoa oikea hoito kilpirauhasen vajaatoimintaan. 12.12.2013 TV-yhden Akuuttiohjelmassa, professori, endokrinologi Matti Välimäki väitti Wilsonin syndroomaksi nimetyn T3-käänteisongelman olevan nettisairaus, jota ei ole olemassa.

T3- lääke on ollut markkinoilla 1950-luvulta asti (siis jo kauan ennen nettiä) ja se on USA:ssa luokiteltu turvallisimpaan lääkeryhmään. Eikä ole siten hengenvaarallinen, kuten Välimäki ohjelmassa väitti. Tunnetuin tällä lääkkeellä hoidettu potilas on tiettävästi Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedy.

Väärä hoito ja väärät päätelmät

1980-luvulla endokrinologit yrittivät Suomessa hoitaa käänteisongelmaa yhdistelmähoidolla määräämällä potilaille sekä T4 hormonia (Thyroxin), että T3 hormonia (Liothyronin, Thybon). Tämän vääränlaisen hoidon myötä hoitotuloksia ei syntynyt, mistä lääkärit päättelivät, että käänteisellä T3 hormonilla ei ole merkitystä. Tämän virheellisen tulkinnan myötä syntynyttä väärää päätelmää opetetaan edelleen endokrinologiaan erikoistuville lääkäreille.

Jos endokrinologit olisivat tuolloin ymmärtäneet hoitaa käänteisongelmaa pelkällä T3 hormonilla (T3 monoterapia), olisivat myös he nähneet hoitotulokset. Nyt muutamat endokrinologit ja muut lääkärit
(mm. Matti Välimäki, Esa Soppi, Jyrki Lähde, Samuli Ylitalo, Anu Vanhatalo, Pasi Nevalainen, Annakaisa Reponen)
tekevät kanteluita niistä lääkäreistä, jotka ovat oivaltaneet, että ongelma pitää hoitaa pelkällä T3 lääkkeellä, jotta potilaat tervehtyvät.

Koko juttu löytyy:
http://www.terveysjarjesto.fi/