SUOMELLE OIKEUS PÄÄTTÄÄ ITSENÄISESTI SUSIKANNASTA

Ronja Ryövärintytär
Keski-Suomi

/ #159

10.05.2008 21:00

Michail-hyvä, susi ei todellakaan pidä ihmistä samanlaisena ateriana kuin vaikka peuroja. Jos näin olisi, meillä olisi jatkuvasti susihyökkäyksiä niillä alueilla joissa sudet käyvät useamminkin piha-alueilla pyörähtämässä. Eli vähän maalaisjärkeä ajatteluun..mietitään ennen kuin sanotaan.

tanja, susiahan ammutaan joka vuosi tiettyjä määriä ja näitä "häiriköitä" saadaan myös lupien kera ampua, jos on sellainen "pakkotilanne".
Metsään kun menee koiran kanssa, siinä pitää vain ottaa tietoinen riski, että aina voi sattua jotakin yllättävää. Ei metsää tai mitään muutakaan voida yksinkertaisesti muuttaa millään tavalla täysin 100% turvalliseksi, tekisi ihminen sitten mitä tahansa. Jos ei koira joudu suden suuhun, niin ainahan se voi tulla ammutuksi sutena tai syödä salametsästäjien myrkkypyydyksiä. Koira voi myös olla liian lähellä liikennettä ja joutua auton tai vaikka junan alle. Se voi myös tippua jäihin ja hukkua..elämässä on riskinsä.
Ja muuten, on ne hirvikannat ennenkin pysyneet suhteellisessa koossa ilman ihmisen ampumisiakin. Ja kyllä susi- ja muu petokanta huolen pitää hirvieläinten saalistuksesta. Ihminen vain avittaa vähän.