IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ


Vieras

/ #2530

11.03.2014 19:49

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/article107339.ece

on turpeen sijaan mm tämä suunta. Uusiutuvat ei fossiiliset on ainoa ratkaisu tulevaisuuteen. Turve ei ole tulevaisuutta, vaan pakollinen siirtymä polttoaine, se ketä ei tätä ymmärrä on pihalla.

Valitettavasti linkittämäni juttu ei ole kokonaisuudessa luettavissa ilman rekisteröitymistä. Kuitenkin luvut kertovat se, että Suomessa on täysin mahdollista käyttää aurinko energiaa suuremmassakin mittakaavassa.

http://www.fortum.com/countries/fi/kampanjat/info/aurinkoenergia/pages/default.aspx
yllä linkki miten aurinkovoimala voi toimia jo isoissakin taloissa.

Suomi tulee painumaan aina vaan suurempaan ahdinkoon, mikäli nykyisin vallalla oleva typerä lyhytnäköisyys saa lisää valtaa, maalaisjärjellä käsittää, ettei Suomi tule ikinä tekemään vientiä turpeella. Sensijaan energiainnovaatioilla on rajaton potentiaali, kunhan vaan oikeat innovaatiot keksitään, mikä taas vaati lisää panostusta tutkimukseen.

Turpeen OIKEAT työllistävät vaikutukset ovat liioiteltuja, ja haitallisuus vesistöille vähätelty.
Rankasti tuettuna toimintana turpeennosto on heikkotaseinen energiamuoto. Jos vielä vedet oikeasti puhdistettaisiin puhtaaksi, olisi turve taloudellisesti vieläkin huonompi vaihtoehto ja siksipä niitä ei puhdistetakkaan, muualla kuin vapoviestin sivuilla riittävästi.

Ps. Tiedossa on, että sydäntalvella tarvitaan muutakin aurinkoenergiaa tällöin riittää puu tähän tarkoitukseen.
Turve on hyvä kasvualusta, sekä kuivike, ei polttoaine.