Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon

eljii

/ #516

30.12.2014 10:33

>> Jos ainoat vaihtoehdot ovat tyroksiini tai lääkitsemättömyys, en tiedä, kuinka kauan hän jaksaa enää jatkaa elämäänsä <<

Suomen endokrinologiyhdistys on tiukasti sitoutunut amerikkalaisen lääketeollisuusrahotteisen American endocrine society'n potilasvihamieliseen "T4-on-ainoa-lääke" -kantaan.

USA:ssa ja muualla on parempiakin yhdistyksiä :  Mm. American Thyroid Association ja European Thyroid Association ovat monipuolisen hoidon kannalla

Suomen paras asiantuntija professori Matti Välimäki on suomalaisen yhdistyksen kunniajäsen, mutta monessa kohdassa eri linjoilla. Allelinkitetyn lopussa punapohjainen laatikko hänen teeseistään:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/12/11/kilpirauhasen- vajaatoiminta-ei-nay-aina-testeissa

Thyroxin:kin (T4) saattaa toimia tai sitten ei. Parikin vuotta saatetaan hakata päätä seinään ennenkuin myönnetään että Thyroxin ei toiminutkaan. Parikin vuotta potilaan elämästä hukataan oirehtimiseen. Jokin tutkijaporukka huomasi T4-muunnoksen toimivan joissakin kohde-elimissä, mutta joissakin ei.

Eläinperäiset lääkkeet ovat kauimmin käytetyt. Sitten tuli T3, mm. John Kennedyllä oli tämä lääkitys.
T4 eli mm. Thyroxin on tuorein tulokas

"Äreä" Liothyronin (T3) on nopeavaikutteinen, otettava kolmesti päivässä. Jos menee ylitoiminnan puolelle, haitta loppuu nopeasti. Thyroxin samassa tilanteessa on pitänyt ylitoiminnassa useita päiviä. Thyroxin-sydänoireista päivystysvastaanotoilla on mainintoja nettikeskusteluissa.

T3-monoterapian ja T4-monoterapian (annostelu TSH:n mukaan) vertailussa T3:n toi lisäetuja:

"Tyroksiinin korvaaminen liotyroniinilla vastaavilla annoksilla (riippuen aivolisäkkeen toiminnasta) vähensi painoa ja lisäsi kilpirauhashormonien vaikutusta rasva-aineenvaihduntaan, ilman havaittuja eroja sydämen toiminnassa tai insuliiniherkkyydessä.

https://hypotyreoosi.wordpress.com/2014/11/08/yhdysvaltain- terveysviraston-tutkimuksia-t3-monoterapiasta-osa-2/   (Molemmista linkeistä poista välilyönti)