Home- ja kosteusvaurioista sairastuneet huomioitava

Yksi monista

/ #166 Kokeilemisenarvoiset vinkit

23.01.2015 20:17

Home (ja hiiva) syö elimistön rauta, vitamiini- ja hivenainevarastoja.

Ensiapu sairaalloisen homeväsymyksen taltuttamiseen on päivittäinen, nestemäinen, kasvipohjainen rautalisä -  jopa aamuin illoin, sen lisäksi iso annos D-vitamiinia (aikuisille vähintään 100, ja lapsille sata umg), magnesiumia ja Omega3:sta. Näillä pääsee jo jonkin matkaa. Ilman muuta on vältettävä homeessa oleskelua, mutta aina se ei onnistu joten silloin päivittäinen vitamiini/hivenaine/rautalisien nauttiminen auttaa jaksamaan.

Koska lisäravinteet ovat kalliita, jokainen sentti on tärkeä: Edullisin FerroForte B+C 500ml, jonka olen löytänyt on sinunapteekki.fi:stä (9,90e). Sama maksaa CM:ssa 10,99e. 

Nettikauppa Happyph:sta saa ph-liuskoja, joilla voi mitata elimistönsä ph:n. Jos aamusyljen ph on matala, sille on tehtävä jotain (liittyy immuunipuolustukseen). Toinen itsehoitovinkki on mitata kehon aamulämpö digi-mittarilla, jolloin selviää kilpirauhasen tilanne. Kun lämpö on aamulla alilämmöllä, se on merkki kilpparin sairaustilanteesta.  Kilpirauhasta buustaa jodi, seleeni ja sinkki (ja ruokavalio). Itse aloitimme paleosta, josta siirryimme hoitovaiheen ajaksi PH-dieettiin.  http://www.helsinkipaleo.com/2011/06/pikkuhiljaa-paleoon/

Näiden em vitamiinien lisäksi olemme ottaneet 1000mg C-vitamiinia, B-vitamiinia ja monivitamiinikapselit, joissa on kaikenlaista pieniä "erityisiä" vitamiineja mm K:ta ja E:tä.. jne.

Kuitu on korvattava pellava- ja psylliumrouheella, kalsium hyvänlaatuisella PH-kalkilla (Happy.Ph)

Ruokavaliomme on nykyään viljaton maidoton sekä sokeriton.

Kun homesairaus on pahana ei ole jaksamista juuri mihinkään, mutta tässä on neuvot, joita olemme itse kokeileet ja käyttäneet ja nyt alkaa  terveystilanteemme olla normaali. Kemikaaliherkkyys jäi, mutta sekin lievänä. Tulehduskierre ja väsymys on voitettu. Homeettomien koulujen löytäminen lapsille on työn ja tuskan takana, mutta emme lannistu! Onneksi nykyisten koulujen keittiöt tekevät laupeudentyön ja laittavat lapsille dieettiruokaa vaikkemme lääkärin tai terveydenhoitajan lausuntoa sille saaneetkaan. 

Terveisin, 

kolmen homeasunnon loukusta selviytynyt, pohjalla käyneen suurperheen äiti

aura44[ät]suomi24.fi

 

"Euroopan Unioni nosti kesällä 2012 D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä. Lastenlääkäri, dosentti Outi Mäkitie vaatii palaamaan arkkiatri Arvo Ylpön suosittelemaan annosteluun, 100 µg päivässä, koska se ehkäisisi lapsia sairastumasta akuutteihin ja kroonisiin tauteihin ja suojaisi heitä pitkälle aikuisuuteen asti. Raskaana olevien naisten tarve on 100–150 µg päivässä (nykyinen suositus on vain 10 µg). Infektioherkät hyötyvät 100 µg:n päiväannoksesta, osoittaa uusi ruotsalainen tutkimus."