Helsingin nuorisolautakunnalle:Pakilan nuorisotaloa ei saa sulkea

Yrjö Hakanen

/ #41 Lautakunnan enemmistö esittää Pakilan nutan sulkemista

31.05.2015 19:39

Helsingin nuorisolautakunta esittää Pakilan nuorisotalon sulkemista 1.kesäkuuta 2016 alkaen. Lautakunnan enemmistö päätti tästä esityksestä osana nuorisoasiainkeskuksen ensi vuoden talousarvioesitystä.

Lopettamisen kannalla olivat SDP:n, kokoomuksen, RKP:n ja keskustan edustajat. Nuorisotalon lopettamista vastaan olivat lautakunnassa Vasemmistoliiton, Perussuomalaisten ja Punavihreiden edustajat.

Asia ei ole vielä loppuun käsitelty. Lautakunnan talousarvioesitys on osa kaupungin budjettia, josta kaupunginjohtaja tekee syksyllä esityksen kaupunginhallitukselle ja talousarvion päättää lopulta kaupunginvaltuusto marraskuussa.

Perustelut, joilla lautakunnan enemmistö jostain syystä hyväksyi nuorisotoimen johtajan esityksen Pakilan nuorisotalon lopettamisesta, ovat mielestäni virheelliset ja täysin kyseenalaiset. Tästä lisää nettisivuilla http://www.yrjohakanen.fi/puheenvuoroja/2015/290515a/

Toivottavasti toiminta Pakilan nuorisotalon ja muidenkin nuorisotalojen puolesta jatkuu ja vaikuttaa. Rahastahan nuorisotalon säilyminen ei ole kiinni: Helsingin kaupunki teki viime vuonnakin voittoa 188,5 miljoonaa euroa.