Kotihoidontuen kuntalisä Varkauteen

Timo Suhonen
Vieras

/ #1 Kodinhoitotuen kuntalisä.Tein aiasta valtuustoaloitteen maaliskuussa 2009.

04.08.2010 09:53

Valtuustoaloite 30.3.2009

 

Varkauden kaupungin taloustilanne on huono. Meidän kaikkien on valmistauduttava lähivuosien aikana toimenpiteisiin, jotka tuovat säästöjä kaupungille. Säästöjä täytyy etsiä harkiten. Säästötoimenpiteitä tulisi tehdä muutoinkin kuin kaupungin työntekijöiden lomautuksilla.

 

Säästöistä huolimatta, kaupungin peruspalveluiden, terveyspalveluista sivistyspalveluihin on toimittava kaupunkimme asukkaiden, eli palveluiden maksajien kannalta moitteettomasti.

 

Haluamme, että Varkaudessa huomioitaisiin lapsiperheille tärkeitä asioita mahdollisuuksien mukaan.

Lapsiperheiden kannalta, yksi tärkeimmistä asioista on päivähoidon toimivuus.

Tällä hetkellä päivähoitopaikkaa odottaa kymmeniä lapsia.

Uskomme, että perheitä tukemalla esimerkiksi kodinhoitotuen kuntalisällä, lasta tai lapsia kotona hoitaen sekä tukemalla kuntalisällä yksityistä päivähoitoa, saamme aikaan säästöjä päivähoidollisiin kustannuksiin vuositasolla. Tämä myös pienentäisi päivähoitoon pääsyn jonotusaikoja.

 

Teemme aloitteen kaupunginhallitukselle, että selvitettäisiin mahdollisuus ottaa kodinhoitotuen kuntalisä säästöjä tuoden käyttöön, joka tukee lapsen tai lasten hoitoa kotona.

Samalla selvitettäisiin kodinhoitotuen kuntalisän käyttömahdollisuus yksityisen päivähoidon osalta.

 

Kuntalisän perusteet sekä suuruus määräytyisivät sen mukaan, miten saadaan säästöjä syntymään päivähoitokustannuksiin. Merkittävä seikka säästöjen ohella on lapsiperheiden kannustettavuus.

 

 Valtuutettu Timo Suhonen