Kotihoidontuen kuntalisä Varkauteen

Korkeakouluopiskelija
Vieras

/ #5 Työllistystä

18.11.2010 10:29

kodinhoidontuen kuntalisä? Että anteeksi mitä? Siis lisää tukia kotona maleksimiseen?
Ei ole taas kunta-aloitteissa järjen hiventä. Ei nuoria perheitä houkuttele tuollaiset tuet tai muutoinkaan päivähoidon tilanne. Työ on se, joka houkuttelee. Varkaus ei tällä hetkellä ole kovinkaan kuumaa tavaraa kaupunkina, joka takaisi työuran. Tämä epäkohta pitäisi korjata ensin ennen kuin aletaan kaupungin vähiä varoja tuhlaamaan jonninjoutavuuksiin.
Toinen huomioni on se, että jos lapsia tehdään, niiden hoidosta ja kustannuksista pitää olla valmis maksamaan. Jos lapsen kanssa tahtoo olla kotona, niin sitten on, mutta ei siitä kyllä erikseen pidä ruveta maksamaan! Hävettää tämä nykyaikainen vanhemmuus: rahaa, rahaa ja rahaa on saatava joutumatta itse tekemään mitään sen eteen.
Kun Varkaudesta opiskelun ja työn perässä muutin pois, ovat silmäni avautuneet huomaamaan kuinka laiskaa väkeä Varkaudessa asustaa (etenkin keski-ikäiset): kaikesta pitäisi saada korvaus, muutoin ei olla valmiita tekemään mitään.

Varkauden pitäisi minun mielestäni nyt kaikella voimallaan keskittyä takaamaan ihmisille töitä nyt ja jatkossa (= Varkauden on houkuteltava yrityksiä), sekä työllistämään työttömät, jotta he saisivat kokea olevansa taas yhteiskunnan täysipainoisia jäseniä.