Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Juha Buska
Vieras

/ #274 TORNION ENSIHOITOPALVELUSTA

30.11.2010 07:27

Tornion ensihoitotyöntekijät järjestivät julkisen mielenilmauksen Tornion kaupungin ensihoitopalvelun laadun turvaamisen puolesta torstaina 18.11.2010. Tilaisuuteen oli kutsuttu Tornion kaupunginvaltuutetut, ensihoitopalvelusta vastaavat virkahenkilöt ja kaupunginjohtaja. Kiitos paikalle saapuneille valtuutetuille Kapraalille, Kourilehdolle, Ponkalalle ja Junes-Leinoselle sekä aktiivisille kuntalaisille. Paikalle oli vaivautunut myös vasta virkaan valittu kaupunginjohtaja.

Poissaolollaan tilaisuudessa loistivat mm. Tornion sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, jotka ovat myös ensihoitopalvelun kilpailuttamistyöryhmän jäseniä. Suurin osa sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenistä ei ollut vaivautunut paikalle eivätkä myöskään ensihoitopalvelusta vastuussa olevat virkahenkilöt. Ilmeisesti ensihoitopalvelu on heille vähäpätöinen asia. Tätä mieltä eivät kuitenkaan ole ne yli 2510+400? (paperiadressit) henkilöä, jotka tähän mennessä ovat allekirjoittaneet vetoomuksen Tornion ensihoitopalvelun laadun säilyttämisen puolesta. SUURI KIITOS TEILLE!

Liekö Tornion kaupungin valtuutetuille ja vastuullisille virkahenkilöille ensihoitopalvelu niin vaikeasisältöinen kokonaisuus, että Tornion ensihoitajien julkilausumassa esitettyihin kysymyksiinkin vastaaminen on liian vaativa tehtävä? Tässä kysymykset kuitenkin vielä kertaalleen, johon me Tornion ensihoitajat ja vetoomuksen allekirjoittaneet vaadimme vastauksia. Uskon myös suurimman osan Tornion kuntalaisista olevan kiinnostunut vastauksista.

1. Miten Tornion kaupungin päättäjät ja virkahenkilöt aikovat varmistaa, että uudet ensihoitajat täyttävät ensihoitopalvelussa yleisesti hyväksytyt kriteerit ja laadullista notkahdusta ei pääse syntymään?

2. Miten Tornion kaupungin päättäjät ja virkahenkilöt aikovat varmistaa, että uudella ensihoitopalvelulla on asiantunteva lähijohto ja päivittäistoiminnasta vastaava pätevä vuoroesimiesjärjestelmä?

3. Miksei Tornion kaupunki tarjoa kuntalaisille ensihoitopalvelua, johon ei liity bisnesajattelu - kuten esim. Rovaniemi, Kemi, Raahe ja Kainuu tekevät?

4. Miksi Tornion kaupunki ei tarjoa kahta välittömässä lähtövalmiudessa olevaa ambulanssiyksikköä, vaikka alueella on merkittäviä riskikohteita ja vilkas kauttakulkuliikenne?

5. Eivätkö Tornion kuntalaiset ansaitse päättäjien ja virkahenkilöiden mielestä laadukasta ensihoitopalvelua?

6. Miksi toimiva ensihoitojärjestelmä romutettiin nyt kun toiminta siirtyy uuden terveydenhuoltolain seurauksena viimeistään vuoden 2012 loppuun mennessä sairaanhoitopiirin järjestettäväksi?

7. Miten Tornion kaupunki yritti turvata kilpailutuksen aikana kaupungille pitkään töitä tehneille kokeneille ensihoitajille (veronmaksajille, äänestäjille, kuntalaisille) työpaikan tulevan yrittäjän palveluksessa?

Tänään tiistaina 30.11. klo 13.00 Tornion kaupungintalon edessä järjestetään julkinen tilaisuus, jossa luovutetaan vetoomus Tornion ensihoitopalvelun laadun säilyttämisen puolesta. Paikalle on kutsuttu Tornion kaupungin valtuutetut, virkahenkilöt, sidosryhmät ja media. Kaikki ovat tervetulleita tilaisuuteen!


Tornion ensihoitajien ja kuntalaisten puolesta:

Juha Buska
Sairaanhoitaja (AMK) / Lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja /Ensiavun ja terveystiedon kouluttaja