IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Luumäen Ala-Kivijärveltä, että...

/ #1363 SADE LIIKUTTAA TURVETTA

30.07.2012 17:56

Etelä-Saimaa lehti 30.7.2012, otsikon alla jutussa lausuu Vapon ympäristöjohtaja Mia Suominen:

"Vapon ympäristöjohtaja Mia Suominen myöntää, että sateet aiheuttavat kuormituspiikkejä. Hänen mukaansa uudet suodatinkentät on kuitenkin suunnteltu käsittelemään myös suuria vesimääriä. Enemmän murheita sateet ovat aiheuttaneet maankäytölle.

-Turvetuotantoalueilla on niin paljon vettä, että osalla soista tuotanto on täytynyt tilapäisesti keskeyttää ja tämän kesän tavoitteesta tullaan jäämään. Arvion mukaan jäämme ehkä puoleen, mutta arviot tarkentuvat kun kesä etenee.

Sadepäästöt saadaan Suomisen mukaan kuriin tehokkaalla omavalvonnalla ja kunnossapidolla. Kaikki suot tarkistetaan kahden viikon välein. Rankoista ukkosista huolimatta, tänä kesänä ei ole havaittu patovallien murtumisia, mutta tulvimisia ja ohijuoksutuksia on ollut."


Oh hoijaa...

Eli edes hieman tuhoja myönnetään, mutta sen ei selkeästi ole niin väliä. Tuotannon hankaluudella kyllä. Se on sitä omavalvontaa tehostavaa ympäristö johtajuutta!
Harvoin näkee muttens myönnettävän noin suoraan se pitkään tiedossa ollut fakta, että ohijuoksutuksia tehdään, tarkoituksella!