Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

jänishousu
Vieras

/ #620 Re: Sairaaksi kilpailutettu sairaankuljetus

27.01.2011 10:44

A-studio, sairaaksi kilpailutettu sairaankuljetus (6:23):
>> Pitkillä työvuoroilla on saattanut olla myös vakavia seurauksia. Päijät-Hämeen ensihoidon vastuulääkäri kertoo, että Päijät-Hämeessä on epäily ylipitkästä työvuorosta johtuneesta vahingosta. "On epäily siitä, että oli työskennelty hyvinkin pitkä aika ja sitten tästä pitkästä työskentelyajasta johtuen ei oltaisi pystytty potilaalle tekemään niitä kaikkia tarpeellisia toimenpiteitä, jotka potilas olisi siinä tapauksessa tarvinnut". A-studion tietojen mukaan potilas kuoli tässä viime vuonna sattuneessa tapauksessa, jossa sairaankuljetuksen työntekijän epäillään tehneen töitä neljä vuorokautta peräkkäin.

#513 Ilmoitusasiaa 10.1.2011
>> Toimitin allaolevan kirjeen Tornion terveyskeskuksen johtavalle lääkärille sekä saatteeksi sosiaali- ja terveyslautakunnalle, sekä perusturvajohtajalle.
>> Kohta 5 työaikalain rikkominen
Lisäksi saamieni tietojen mukaan Med Group Oy teettää Torniossa yli 24 tunnin vuoroja.
Sairaanhoitaja teki työvuoron ykköslähdön hoitotason ambulanssissa yhteensä 56 tuntia.
Sairaanhoitaja teki työvuoron ambulanssissa yhteensä 72 tuntia.
Sairaanhoitaja teki työvuoron ambulanssissa yhteensä 48 tuntia.

Lisäksi työajoissa on hyvä muistaa, että Torniossa toimintaa "pyöritetään suurimmaksi osaksi tilapäisillä, joilla on varsinainen työpaikka muualla esim. Hamina, Kotka, Kouvola jne." Näin todellinen työaika voi olla jotain muuta, kun mitä Matti on kertonut ja kaikkia ylityksiä ei ole havaittu - ja tokkopa tuossa vanhassa viestissä on kaikki tiedossa olevatkaan, mutta käyvät esimerkistä. Ja lisäksi olivat vielä ne muut sopimusrikkomukset...

Mihinkähän toimiin Matin kirjeen johdosta on ryhdytty? Johtavan lääkärin (tai perusturvajohtajan) toimista ei taida olla tullut tietoa - olettaisin että Matille kirjelmöijänä tulisi ilmoittaa. Ainakin viranomaisen on vastattava käsittelyn etenemistä koskeviin tiedusteluihin, mikäli Matti asiaa sattuisi kyselemään (yhteystiedot: http://www.tornio.fi/Palvelualueet). Sosiaali- ja terveyslautakunnan osalta tilanne on selvä. Pöytäkirjoista näkee, että kirjettä ei ole tuotu tiedoksi. Eikö puheenjohtajan tulisi saattaa lautakunnalle tiedoksi osoitettu kirje koko lautakunnan tietoon?

Toivottavasti asianosaiset katsoivat ohjelman. Luulisi vastuun painavan.