LASTEN ETUA JA PERHEIDEN TARPEITA EI VOI OHITTAA TURUN KAUPUNGIN ESIOPETUSPÄÄTÖKSISSÄ!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#202

Jälleen näyttää virkamiehillä oma terve järki jäävän kustannuslukujen tai ns. "asiantuntijalausuntojen" varjoihin. Lapsen parhaaksi on käydä myös esikoulu tutussa päiväkodissa tuttujen lasten ja henkilökunnan kanssa. Puhun omasta kokemuksesta kahden lapsemme osalta.

(Turku, 04.03.2018)

#208

On tärkeää, että lapsen hoitopolku päiväkodissa jatkuu 5-vuotiaasta vielä eskarin ajan samassa yksikössä. Kasvua pystytään näin parhaiten tukemaan ja rakentamaan hyvää pohjaa koulunaloitukseen. Olemme itse aikoinamme valinneet nimenomaan tietyn yksityisen päiväkodin, koska heidän esiopetuksensa on laadukasta ja vastaa niitä tarpeita, mitä odotamme esiopetukselta.

(Raisio, 06.03.2018)

#211

Vaadin, että lapseni saa käydä eskarin tuttujen kavereiden/hoitajien kanssa yksityisessä päiväkodissa Satusuikkilassa.

(Turku, 06.03.2018)

#219

Miksi vaikeutta lapsen turvallista kehitystä siirtämällä hänet esikouluun tutusta päiväkodista, jossa on pätevä henkilökunta ja asianmukaiset tilat? Koulun alakessa seuraavana vuonna ehkä muutto uuteen paikkaan, jossa mahdollisesti ei yhtään tuttua ihmistä.

(Kokkola, 07.03.2018)

#221

L’Hexagonen esikoulu on laadukas ja pienen ryhmäkoon ansiosta harvinainen. Haluamme hyödyntää tämän mahdollisuuden myös pienemmän lapsemme kohdalla!

(Turku, 07.03.2018)

#231

Voisiko Turku ottaa Helsingistä oppia lapsimyönteisten päätösten teosta!

(Turku, 07.03.2018)

#236

Laadukas esiopetus, valinnanvapaus ja mahdollisuus kielikylpyyn myös esikoulussa on taattava kaikille! Supistaminen tulee näkymään heikompana laatuna, koska kunnalla ei ole todellisia mahdollisuuksia järjestää esiopetusta kaikille. Kunnalla on jo nyt isommat ryhmäkoot. Valinnanvapaus hankaloittaa vanhempien toimintaa jos pienempi sisarus on yksityisessä päiväkodissa ja isompi joutuu vaihtamaan koulun yhteydessä olevaan (ylitäyteen) eskariin. Esimerkiksi Topeliuksen eskariin jouduttiin järjestämään lisäpaikkoja eskareille, vaikka tilat ja resurssit ovat hyvin minimaaliset, eikä tarkoitettu niin suurelle määrälle lapsia. Tilaa kunnallisille eskareille ei siis ole, joten rajoittamiselle ei ole perusteita eikä edellytyksiä.

(Turku, 07.03.2018)

#239

Haluan että lapsieni esikoulu saadaan järjestettyä tutussa yksityisessä päiväkodissa (l'hexagone) ottaen huomioon sen ettei sisaruksia turhaan eroteta eri paikkoihin.

(Turku, 07.03.2018)

#242

Miksi lapset pitää siirtää tutusta päiväkotiympäristöstä perusopetuksen tiloihin, jotka eivät välttämättä edes ole soveltuvia 6-vuotiaiden leikkeihin. Lapset parakeissa parempi kuin tutussa ympäristösä?

(Turku, 07.03.2018)

#263

Lapsen hoitopolun ja ystävyyssuhteiden katkeaminen esikouluun mennessä ei ole lapsen etu. Lisäksi kielikylpy- ja kielisuihkupäiväkotien osalta on selvää, ettei kaupungin sinänsä laadukas varhaiskasvatus tarjoa samaa jatkumoa vieraan kielen opetuksessa. Tältä osin kaupungin tarjoama esiopetus ei ole vastaavaa yksityisen päiväkodin tarjoaman esiopetuksen kanssa.

(Turku, 08.03.2018)

#286

Hoi, kaupungin esikouluasioista päättävät, kaavamaista ajattelua esikoululaisten asiassa on hyvä tarkistaa viimeistään nyt! Ei vaikuta lapsen edun mukaiselta, että hänen tutussa tarhassa syntyneet hoito- ja kaveruussuhteensa karkeasti katkaistaan, samalla sivuuttaen myös toisen aviopuolison käyttämän kielen oppimisen ja vahvistamisen, johon lapsen tulevat koulusuunnitelmatkin perustuvat. Ei lapselta voi kaikkea kerralla ottaa pois, horjuttaa kehitystä ja aiheuttaa suurta surua. Kauhistunein terveisin kahden lapsen isoäiti Marjo Karsten-Stenius

(Turku, 12.03.2018)

#291

Kun lapsi on aloittanut kaksikielisessä (suomi-ranska) päiväkodissa, on lapsella oltava oikeus jatkaa samassa yksikössä esikuouluun vaikka se olisi yksityinen päiväkoti. Tämä virkamiesten suunitelma aiheutta enemmän pienten ihmisten pallotteulua vieraasta paikasta taas toiseen jo pienestä pitäen, mistä ei ole kuin haittaa lapselle.

(Turku, 15.03.2018)